8 semne ale oamenilor toxici și cel mai bun mod de a face față acestora

8 semne ale oamenilor toxici și cel mai bun mod de a face față acestora

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitateViata

Iată opt semne ale persoanelor toxice și sfaturi despre cum să le faceți față cu succes:

1. Fac o tragedie din toate.

Sunt foarte negative și trec întotdeauna prin nevoi și probleme. Se comportă de parcă ar fi neajutorați, disperați și cred că problemele lor sunt nerezolvabile. Iar dacă încercați să îi ajutați cu sfaturi, nu le vor asculta niciodată, pentru că ei consideră că sunt „inutile”. Este mult mai plăcut pentru ei să se plângă atunci când discutați.

2. Au mereu ceva de spus și nu vor să-i asculte pe ceilalți.

Oamenii toxici au caracteristici narcisiste și se concentrează doar asupra lor. Se consideră mai deștepți, mai buni, mai de succes și mai importanți decât toți ceilalți. De aceea nu manifestă niciodată interes pentru opiniile și ideile altor persoane. Nu cred că alți oameni merită atenția și timpul lor. Pentru ei, orice gândesc sau spun alții este greșit sau irelevant.

3. Le place să controleze pe toată lumea.

Când acești oameni vor ceva de la tine, vor face tot posibilul pentru a-l obține. Și cel mai simplu mod de a face acest lucru este să preia controlul complet asupra ta. Astfel, persoana toxică va încerca să vă controleze gândurile, sentimentele și acțiunile. Va încerca să te facă să acționezi într-un mod care se potrivește cel mai bine nevoilor lor. Îți vor răni sentimentele și te vor trata fără milă dacă trebuie, dar nu renunță niciodată la obiectivul lor.

4. Nu îți respectă timpul.

Timpul lor este cel mai important, nu al tău sau al altcuiva. Prin urmare, ei nu arată niciodată respect pentru timpul tău, chiar și atunci când știu că ai un program foarte încărcat. S-ar putea să fii foarte ocupat cu serviciul și problemele familiei, dar ei nu dau nici o importanță. Pentru că, potrivit lor, oricât de ocupat ai fi, trebuie întotdeauna să-ți faci timp pentru ei.

5. Simt nevoia să jignească

Sigur, vor recunoaște când te jignește, dar nu le va fi rușine să vă spună că nu au vrut să vă rănească sentimentele și că doar au fost sinceri. Vor spune chiar că au făcut-o pentru binele tău și că ar trebui să fii recunoscător pentru deschiderea lor.

6. Prietenia lor este doar pentru spectacol.

Nu sunt interesați să construiască relații sănătoase, semnificative, armonioase, de durată cu ceilalți, deoarece nu cred că au nevoie de cineva ca să fie fericiți și împliniți.

7. Mint tot timpul.

Mint excesiv și în scopuri diferite: să profite de alte persoane, să prevină și să nu își asume responsabilitatea pentru greșelile și faptele lor sau să ascundă minciunile anterioare. Mint atât de mult, încât este imposibil să le depistăm minciunile. Uneori, chiar și ei nu își mai amintesc când nu au mințit.

8. Le place să bârfească.

Bârfa este rea și complet lipsită de sens, dar pentru o persoană toxica este ceva care îi dă plăcere și bucurie. Este incredibil, dar există oameni cărora le place să rănească sentimentele altora spunând lucruri rele pe la spate și răspândind minciuni despre ei. Te întrebi de ce?

Ei bine, răspunsul este destul de simplu. Bârfa este modul lor de a-și spori ego-ul slab și stima de sine, pătând reputația celorlalți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!