Obiceiuri rele din viața de zi cu zi care ne distrug articulațiile. Iată cum să le întărim

Obiceiuri rele din viața de zi cu zi care ne distrug articulațiile. Iată cum să le întărim

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in SanatateSfaturi

1. Pește gras, semințe de in, ulei de măsline. Acizii grași omega-3 benefici care se găsesc în acestea nu numai că reduc simptomul rigidității articulațiilor dimineața, dar și durerea. Acest lucru se datorează capacității acestor acizi de a avea un efect antiinflamator.

2. Jeleul din gelatină și fructe de pădure, gelatina, fructele de mare. Toate aceste alimente sunt bogate în colagen și glucozamină. Acestea sunt cele mai importante lucruri din care sunt alcătuite articulațiile și ligamentele. Când acestea sunt deteriorate, colagenul și glucozamina sunt implicate în procesul de reparare a țesuturilor lezate.

Trebuie totuși să țineți cont că acestea nu sunt complet absorbite de organism. Pentru a le crește digestibilitatea, folosiți preparate cu gelatină împreună cu proteine ​​vegetale și animale (carne, pește, brânză de vaci, lapte, nuci, semințe, leguminoase, sparanghel, hrișcă).

3. Vitaminele B se găsesc în cartofi, cereale, fasole, mere, banane, merișoare, hering, plătică, știucă, ficat, brânză de vaci, chefir, iaurt natural. Ele au efecte antiinflamatorii si analgezice, favorizează absorbția magneziului în articulații si oase.

4. Vitamina D se găsește în ficat, hering, sardine, ton, lapte de vacă și gălbenușuri de ou. Vitamina D previne distrugerea cartilajului și a țesutului osos.

5. Cuprul, care se găsește în ficat, arahide, leguminoase, drojdie, prune uscate și cacao, susține structura normală a oaselor, cartilajelor si tendoanelor.

6. Calciul se găsește în pește, susan, brânzeturi tari și în lapte cu un procent mare de grăsimi. Acesta menține sănătatea oaselor și întărește țesutul osos.

Acestea sunt principalele alimente care pot îmbunătăți starea articulațiilor. Totuși, există și câteva alimente pe care ar trebui să le eviți dacă ai probleme cu articulațiile sau dacă vrei să previi apariția acestora.

Trebuie evitate următoarele alimente:

  • sarea (se acumulează în articulații și poate provoca inflamații și dureri);
  • grăsimile trans (se găsesc în margarină, maioneză, produse de cofetărie, biscuiți, chipsuri etc., acestea pot provoca inflamații);
  • carne afumată (contribuie la acumularea de săruri).

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache