Obiceiuri rele din viața de zi cu zi care ne distrug articulațiile. Iată cum să le întărim

Obiceiuri rele din viața de zi cu zi care ne distrug articulațiile. Iată cum să le întărim

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in SanatateSfaturi

Nu este un secret pentru nimeni că leziunile, efortul fizic și schimbările legate de vârstă afectează starea articulațiilor noastre. Principalele lucruri care le afectează sunt: ​​predispoziția genetică, ridicatul de greutăți, inclusiv sportul, unele boli infecțioase, curbura coloanei vertebrale etc.

Pe lângă toate aceste lucruri, există și anumite obiceiurile zilnice, care pot, de asemenea, să agraveze încet și imperceptibil situația. Iată care sunt acestea:

Munca grea fără pauze de odihnă 

Artroza apare adesea pe acele articulații care sunt implicate în mod constant în lucru monoton de același tip. Poate fi vorba despre o activitate profesională sau doar o treabă îndelungată în grădină într-o singură poziție, o distracție sedentară.

Pantofii incomozi

Dacă purtați pantofi cu toc, în care picioarele se simt incomode, iar sarcina pe coloana vertebrală este distribuită incorect, este foarte probabil să întâmpinați osteocondroză, artrită și probleme cu coloana vertebrală.

Alimentația

Consumul frecvent de alimente bogate în zahăr, alcool, conservanți, carne afumată, sucuri carborgazoase, sare. Toate aceste produse pot avea un impact negativ asupra stării articulațiilor dacă sunt consumate constant.

Alimentația săracă în vitaminele B, A, C, E, calciu, magneziu, potasiu, seleniu, sulf. Alimentația trebuie să fie sănătoasă, nu numai pentru a menține sănătatea articulațiilor, ci pentru a menține sănătatea întregului organism.

Vitaminele și oligoelementele sunt importante pentru toate sistemele și organele. Asigurați-vă că vitaminele și oligoelementele enumerate mai sus sunt prezente în alimentația dumneavoastră dacă aveți predispoziție la probleme articulare.

Obiceiul de a pocni oasele. Acest obicei poate duce la forme precoce de artroză.

Dacă obișnuiești să faci încontinuu unul dintre lucrurile de mai sus, încearcă să scapi de acest obicei pentru a nu agrava problemele articulare.

Durerea și disconfortul la nivelul articulațiilor reprezintă un motiv serios pentru a face câteva schimbări în alimentație. Ce alimente sunt bune pentru articulațiile noastre și de ce? Ce mâncare trebuie evitată? Cum să combinați produsele astfel încât vitaminele să fie mai bine absorbite?

Iată câteva alimente benefice pentru sănătatea articulațiilor:

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache