Cum poate o persoană să sufere de hipertensiune fără să știe măcar că are această boală?

Cum poate o persoană să sufere de hipertensiune fără să știe măcar că are această boală?

Publicat de Patricia Esca pe 29 July 2022 in SanatateSfaturiViata

De obicei, se fac 2 până la 3 măsurători ale tensiunii arteriale. Evitați băuturile cu cofeină și fumatul cu cel puțin o oră înainte de test.

Uneori, trebuie luat în considerare faptul că așa-numitul sindrom al hainei albe joacă un rol: pacientul începe să devină nervos într-un cadru spitalicesc, iar măsurătorile arată tensiunea arterială crescută.

În același timp, indicatorii de acasă sunt destul de normali. Rezolvarea acestei situații este următoarea: un dispozitiv special este atașat de brațul pacientului, care monitorizează tensiunea pe tot parcursul zilei. Iar pacientul duce o viață normală.

Ce teste trebuie să faci și examinări de trecut pentru ca medicul să poată diagnostica hipertensiunea arterială?

Pentru ca un medic să diagnosticheze hipertensiunea arterială, trebuie să facă:

Un examen medical general.

O serie de analize de sânge: pentru nivelurile de sodiu, potasiu și zahăr și pentru un profil lipidic.

O serie de teste de urină: pentru proteine ​​și celule roșii din sânge.

Electrocardiografie (EKG).

Ecografia rinichilor și ecocardiografia sunt opționale.

Ce să faci dacă, în ciuda hipertensiunii arteriale, toate analizele sunt normale?

Primul lucru pe care toți medicii îl recomandă este să vă reconsiderați stilul de viață. Slăbește, reduce consumul de sare, include sportul în rutina ta zilnică și renunță la fumat.

Dacă medicul a diagnosticat hipertensiune arterială de gradul întâi fără boli suplimentare, nu puteți recurge la tratament medicamentos. Presiunea se normalizează în mod natural în câteva luni.

Cât de des trebuie verificată tensiunea arterială?

Este de dorit ca toate persoanele cu vârsta peste 40 de ani să controleze tensiunea anual. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care au o tendință ereditară la hipertensiune arterială.

Rețineți că riscul de a dezvolta hipertensiune arterială crește odată cu vârsta. Peste 40% dintre persoanele peste 70 de ani suferă de hipertensiune arterială. Mai ales dacă consumă multă sare în alimentație.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!