Ce se va întâmpla cu Pământul dacă Luna va dispărea?

Ce se va întâmpla cu Pământul dacă Luna va dispărea?

Publicat de Patricia Esca pe 27 July 2022 in AstrologieCuriozitățiStiinta

Ce s-ar întâmpla dacă Luna ar dispărea?

Acest lucru este desigur imposibil, dar măcar să ne imaginăm această situație. În absența Lunii, mareele ar fi slăbite semnificativ (ar mai rămâne doar cele solare). Cu toate acestea, multe creaturi marine se bazează pe maree pentru a supraviețui, astfel încât, pe măsură ce ecosistemul de coastă dispare, multe specii pot muri, iar acest lucru va avea consecințe negative imprevizibile pentru alte animale marine și terestre, care, potrivit oamenilor de știință, ar putea duce chiar la dispariții în masă.

În plus, mișcările mareelor ​​ajută la stabilizarea climei Pământului. Curenții oceanici sunt conduși în principal de maree. Acești curenți transportă aerul cald de la ecuator în întreaga lume și astfel au un impact semnificativ asupra climei globale. Fără această influență a mareei, temperatura Pământului se poate schimba semnificativ, ceea ce va duce la schimbări climatice.

Una dintre cele mai semnificative consecințe ale influenței Lunii asupra Pământului este înclinarea axei Pământului. Dacă Luna dispare, aceasta va destabiliza înclinarea axei, care se poate schimba în timp, ducând la clime mai extreme și chiar la ere glaciare.

De asemenea, fără iluminare nocturnă, mulți prădători nu vor mai putea vâna pe timp de noapte și vor muri, ceea ce va duce la schimbări drastice ale ecosistemului: animalele care se reproduc fără control natural pot mânca toată vegetația, așa cum a fost în perioada vânătorii de vrăbii în China, când, din cauza eliminării în masă a acestor păsări, s-au dezvoltat insecte care au mâncat toate recoltele, acesta devenind unul dintre motivele foametei masive.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!