Ce se va întâmpla cu Pământul dacă Luna va dispărea?

Ce se va întâmpla cu Pământul dacă Luna va dispărea?

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2022 in AstrologieCuriozitățiStiinta

Majoritatea oamenilor cred că satelitul natural al Pământului îi afectează cel mai mult în momentul Lunii pline. Unii chiar susțin că oamenii de știință au dovedit acest lucru. Desigur, Luna are un impact semnificativ asupra Pământului, dar contează faza sa? Și ce s-ar întâmpla cu Pământul dacă Luna nu ar exista deloc?

Influența lunii asupra oamenilor

În timpul Lunii pline sau a eclipsei, site-urile de știri încep să posteze articole cu titluri de genul: „Oamenii de știință au confirmat faptul că majoritatea copiilor se nasc în perioada lunii pline”, sau ,,Astrologii ne avertizează să nu facem anumite lucruri atunci când este Lună plină”. Majoritatea oamenilor cred astfel de articole, dar ce spune știința despre asta?

Au fost efectuate cercetări și statistici cu privire la posibilitatea unei fertilități mai mari în timpul lunii pline, dar pentru astrologi, concluzia oamenilor de știință care au efectuat aceste studii este dezamăgitoare. Din 1985 până în 1990, Franța a realizat tot felul de statistici și, conform concluziilor sale, rezultă că în timpul lunii pline creșterea natalității este de doar 0,14 la sută, ceea ce este prea puțin pentru a dovedii această teorie.

Unii cercetători continuă să susțină că încă văd o ușoară legătură între comportamentul oamenilor și schimbările fazelor lunii, în timp ce alții neagă categoric acest lucru. Cei din a doua categorie susțin că, dacă ciclurile lunare aveau un efect vizibil asupra activității umane, atunci legătura ar fi fost dovedită de oamenii de știință cu foarte mult timp înainte. Dar până acum nicio teorie despre influența lunii asupra activității umane în general nu a fost confirmată.

Influența Lunii asupra Pământului

Spre deosebire de afirmațiile astrologiei, impactul Lunii asupra Pământului este un fapt dovedit științific. Unul dintre ele este fluxul și refluxul apei pe Pământ. Nivelul oceanului și al altor corpuri mari de apă depinde de locația soarelui și a lunii. La urma urmei, gravitația acestor corpuri cerești afectează apa, ridicând-o în anumite locuri.

În plus, datorită dimensiunii relativ mari a Lunii, planeta noastră este mai stabilă. Potrivit oamenilor de știință, datorită Lunii, Pământul are o axă de înclinare aproape stabilă, ceea ce asigură o schimbare uniformă și stabilă a anotimpurilor.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!