Accidentul vascular cerebral poate fi prevenit prin consumul acestor 8 alimente – am selectat alimentele care vor ajuta la reducerea riscului cu 27%

Accidentul vascular cerebral poate fi prevenit prin consumul acestor 8 alimente – am selectat alimentele care vor ajuta la reducerea riscului cu 27%

Publicat de Tudor Mihalache pe 5 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Cel mai bun și mai eficient mod de a preveni apariția unui accident vascular cerebral este să vă mențineți tensiunea arterială sub control. Presiunea ideală este 120/80, dacă nivelului ajunge la 130 și mai sus, ar trebui să vă duceți la un medic pentru consult, iar dacă nivelul ajunge la 140, acest lucru indică nevoia de tratament.

Stilul de viață și alimentația sunt importante pentru menținerea unui nivel sănătos al tensiunii arteriale. În acest articol vă vom prezenta câteva alimente al căror consum regulat va ajuta la menținerea sub control a tensiunii arteriale și la reducerea riscului de accident vascular cerebral cu 27%.

Alimente care scad riscul de apariție a unui accident vascular cerebral:

1. Peștele gras

Dacă mănânci trei sau mai multe porții de pește gras pe săptămână, riscul de accident vascular cerebral este redus cu 6-12%. Acestea sunt rezultatele unui studiu suedez realizat recent. În acest studiu au fost implicați 400.000 de voluntari, iar cercetătorii care au realizat studiul au ajuns la o concluzie destul de bine întemeiată. Acești acizi Omega-3 reduc inflamația în artere, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și reduc probabilitatea apariției cheagurilor de sânge.

2. Ovăzul

Fulgii de ovăz ajută la controlul nivelului de colesterol LDL „rău”: Datorită conținutului ridicat de fibre, fulgii de ovăz ajută la scăderea nivelurilor periculoase de colesterol și ne protejează arterele, lucru care duce la reducerea riscului de accident vascular cerebral.

3. Fructele de pădure

Fructele de pădure, cum ar fi murele, afinele, coacăzele negre și alte fructe de pădure negre și roșii au mulți antioxidanți care ajută la dilatarea vaselor de sânge, reglând astfel fluxul sanguin și scăzând tensiunea arterială. Vara puteți mânca fructe de pădure proaspete, iar iarna puteți adăugați în terciul de ovăz fructe congelate sau uscate.

Antioxidanții ajută la dilatarea vaselor de sânge pentru a menține un flux sanguin puternic, reducând în același timp inflamația. Încercați să mâncați zilnic de la șapte până la zece fructe și legume pentru a preveni accidentul vascular cerebral.

4. Laptele

Persoanele care beau lapte în mod regulat au un risc mai mic de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care renunță la acesta, conform unui studiu realizat în Australia.

De asemenea, autorii unui studiu japonez care a implicat mai mult de 3.000 de persoane au ajuns la rezultate similare. Ei au monitorizat starea de sănătate a persoanelor implicate timp de 22 de ani, iar în cele din urmă au ajuns la concluzia că 2 pahare de lapte pe zi a redus la jumătate riscul de accident vascular cerebral. C

el mai probabil aceste lucru a fost susținut de cantitatea mare de magneziu, calciu și potasiu care se găsesc în lapte și care sunt foarte importante pentru sănătatea cardiovasculară.

5. Bananele

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache