Zece secrete care te vor ajuta sa devii o persoana puternica emotional!

Această povestioară te va ajuta să reflectezi. Continuă să citeşti, merită efortul. Un prieten a deschis sertarul dulapului soţiei sale şi a ridicat un pachet învelit în hârtie de mătase: – Acesta , a spus, nu este un simplu pachet, e lenjerie. A aruncat hârtia de împachetat şi a observat mătasea rafinată şi dantela. – Ea a cumparat această lenjerie prima dată când am fost la New York, acum 9 ani. Nu a folosit-o niciodată. A păstrat-o pentru o ocazie deosebită. Bine… cred că aceasta este ocazia. S-a apropiat de pat şi a aşezat lejeria lângă celelalte haine pe care urma să le ducă la pompele funebre. Soţia lui tocmai murise. Întorcându-se spre mine îmi spuse: – Nu păstra nimic pentru o ocazie deosebită, fiecare zi trăită este o ocazie deosebită. Încă mă mai gândesc la aceste cuvinte… deja mi-au schimbat viaţa.Acum citesc mai mult şi fac curat mai puţin. Mă aşez pe terasă şi admir priveliştea fără să observ buruienile grădinii. Petrec mai mult timp cu familia şi prietenii şi mai puţin la servici. Am inţeles că viaţa trebuie să fie un cumul de experienţe de care să te bucuri, nu o luptă pentru a supravieţui.Nu mai pastrez nimic. Folosesc paharele de cristal zilnic. Îmi pun paltonul nou pentru a merge la cumpărături, dacă aşa decid şi aşa am chef. Nu mai pastrez cel mai bun parfum pentru ocaziile speciale, ci îl folosesc oricând am chef. Frazele “Într-o bună zi…” şi “Una din zilele acestea…” încep să dispară din vocabularul meu. Dacă ceva merită văzut, auzit sau făcut, vreau să văd, să aud sau să fac acum. Nu sunt sigur ce ar fi făcut soţia prietenului meu dacă ar fi ştiut că nu va mai apuca ziua de mâine, zi pe care noi toţi o ignorăm într-o măsură destul de mare. Cred că ar fi telefonat celor din familie şi prietenilor apropiaţi. Poate că şi-ar fi sunat câţiva din vechii prieteni pentru a-şi cere scuze pentru eventuale supărări din trecut şi să se împace cu ei. Aceste lucruri nefăcute sunt cele care m-ar supăra dacă aş şti că am orele limitate. Aş fi suparat că nu mi-am văzut prieteni buni, pentru că urma să îi contactez “Într-una din zilele astea…”. Supărat că nu am scris anumite scrisori pe care mă gândeam să le scriu “Într-o bună zi…”. Supărat şi trist pentru că nu le spusesem fraţilor şi copiilor mei ce mult îi iubesc. Acum încerc să nu întârzii, să nu reţin şi să nu păstrez pentru mine nimic din ce, împărtăşit, ar aduce râsete şi veselie vieţilor noastre. Şi în fiecare zi imi spun că este o zi deosebită, fiecare oră, fiecare minut este deosebit. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Clopoțeii de vânt

”Se povestește că, odată, cu mult timp în urmă, trăia retras în munții din China, un maestru. Era vesel tot timpul, le zâmbea tuturor celor care îi ieșeau în cale. Unul dintre elevii lui, curios fiind să afle cum de maestrul este tot timpul fericit, l-a întrebat: – Maestre, de unde acest zîmbet continuu pe chipul tău? – De la clopoțeii de vânt, răspunse maestrul. – Cum așa? – De fiecare dată când sună clopoțeii de argint de la poarta mea, mă cuprinde o bucurie fără margini! Înseamnă că vine cineva… Și sosirea cuiva, fie și doar a vântului, mă umple de fiecare dată de fericire… Gândind că ar avea în ei ceva magic, într-o noapte elevul hotărî să fure clopoțeii. Îi duse în casa lui, îi așeză la poartă și așteptă ca miracolul să se producă. Dar nu simți nimic, cănd aceștia sunară… Ba mai mult, după o săptămână sunetul clopoțeilor începu să îl enerveze din cale afară! Când totul deveni insuportabil, cuprins de remușcări, se duse înapoi la maestrul său, să-i înapoieze clopoțeii. Își ceru de nenumărate ori iertare, și când fu sigur că maestrul l-a iertat, îi puse întrebarea care îl frământa: – De ce la mine nu se întămpla nimic, atunci când sună clopoțeii? De ce nu apare bucuria pe care o văd la tine? – Dragul meu, îi răspunse maestrul, unde ai așezat tu clopoțeii? – La poarta casei mele, maestre! – Ei, vezi? Trebuia să-i așezi la poarta sufletului tău…” Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“O atmosferă plăcută în casă este baza vieţii tale.” – Dalai Lama

Oamenii puternici emotional stiu sigur ca au controlul deplin asupra propriei vieti. Oamenii puternici emotional imbratiseaza schimbarea. Oamenii puternici emotional merg mai descopera. Descopera care sunt cele 10 lucruri pe care le fac oamenii puternici emotional!

In urma cu ceva timp, revista Forbes publica un articol “13 lucruri pe care oamenii puternici emotional le evita” care a devenit repede viral in lumea internetului. Ca o replica la acest articol, Rachel Grussi a vrut ca de data aceasta sa puna accentul asupra LUCRURILOR pe care oamenii puternici emotional LE FAC. Ea a publicat pe www.gaiamtv.com un articol cu 18 obiceiuri ale oamenilor puternici emotional. Iata care sunt 10 dintre acestea:

Rachel Grussi: 10 secrete ale Oamenilor Puternici Emotional

1. Oamenii puternici emotional merg mai departe. – Circumstante dure? Timpuri grele? Probleme de neimaginat? Oamenii puternici emotional nu stau cu bratele incrucisate stand nefericiti si plangandu-si de mila. Ei continua sa mearga mai departe.

2. Oamenii puternici emotional pastreaza controlul. – Oamenii puternici emotional nu lasa alte lucruri sa le ia puterea, indiferent ca este vorba de oameni sau situatii provocatoare. Ei stiu ca sunt singurii care au controlul deplin asupra propriei vieti.

3. Oamenii puternici emotional imbratiseaza schimbarea. – Schimbarea este o provocare pe care toti o acceptam, indiferent ca vrem sau nu. Totul depinde insa de felul in care lasam schimbarea sa ne afecteze. Oamenii puternici emotional inving schimbarea. In loc sa se lase coplesiti de ea, gasesc noi oportunitati in ea.

4. Oamenii puternici emotional raman fericiti. – Oamenii puternici emotional nu isi irosesc energia pe ceea ce nu pot avea sau schimba. In schimb, sunt ocupati cu ceea ce ii face fericiti. Cu siguranta nu isi pierd timpul plangandu-se sau facand din cuvintele lor negative o realitate.

Publicitate

5. Oamenii puternici emotional sunt o binecuvantare pentru altii. – Bunavointa, corectitudinea si faptul ca vorbesc atat pentru ei insisi, cat si in favoarea celorlalti sunt 3 lucruri pe care oamenii puternici emotional le apara cu propriile vieti. De asemenea, nu le este frica de ceea ce alti oameni vor gandi despre lucrurile acestea.

6. Oamenii puternici emotioanl sunt dispusi sa-si asume riscuri calculate. – Sa-ti traiesti viata fiindu-ti frica sa faci ceva sau sa traiesti intr-un bol de cristal nu inseamna sa traiesti deloc. Cu toate acestea, oamenii puternici emotional nu se arunca cu capul inainte in pericol. Masoara riscurile si beneficiile si apoi se decid.

7. Oamenii puternici emotional isi investesc energia lor in prezent. – A fi prezent conteaza enorm pentru ei. Oamenii puternici emotional nu isi irosesc energia pe trecutul care nu poate fi schimbat sau pe viitorul nesigur. Se bucura in schimb de prezent si se concentreaza asupra lui, oferindu-si astfel lor insisi adevarata libertate. Dau astfel tot ce au mai bun din ei prezentului.

8. Oamenii puternici emotional accepta responsabilitatea completa pentru comportamentul lor trecut. – Greselile se intampla, insa oamenii puternici emotional invata din ele fara rusine, stiind ca nu sunt perfecti si ca trebuie totusi sa fie responsabili pentru toate actiunile lor.

9. Oamenii puternici emotional celebreaza succesele altor oameni. – Oamenii puternic emotional nu se lasa impovarati de gelozie, stiind ca au propria putere si contributie in lume. Nu sunt suparati pe ceea ce alti oameni pot sau au indeplinit.

10. Oamenii puternici emotional sunt dispusi sa greseasca. – Esecul nu ii impiedica pe oamenii puternici emotional sa nu incerce si sa nu incerce si sa nu incerce din toata inima. Chiar daca straduintele lor nu sunt toate incununate de succes, nu se lasa si nu renunta. Pentru ei, caderile sunt o sansa de a evolua si a-si imbunatati propria persoana.

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
"Dacă tu ai un măr şi eu am un măr şi facem schimb de mere, atunci tu şi eu vom avea în continuare un măr. Dar dacă tu ai o idee şi am o idee şi le schimbăm, atunci fiecar e dintre noi va avea două idei." - George Bernard Shaw Viata inseamna relatii iubitoare si conexiune. Studii importante arata ca nivelul de fericire al oamenilor se masoara nu in averi, functii sau posesiuni, ci in calitatea relatiilor pe care le au cu oamenii. Astfel, relatiile semnificative ne fac viata mai frumoasa. Iar daca ii intalnim pe acesti 3 oameni speciali, trebuie sa ne consderam bine-cuvantati pentru usuratatea pe care o putem accesa cu ajutorul lor. Sufletul pereche - Sufletul pereche este acea persoana cu care faci click din prima clipa cand ai intalnit-o. Intre voi exista o comunicare foarte facila. Pot aparea chiar si certuri sau divergente intre voi, dar tot timpul, acestea sunt rezolvate si nu fac decat sa intareasca relatia. Chiar daca timpul va desparte, reuniune e mereu intensa si pare ca timpul nici nu ar fi trecut. Daca nu este vorba despre membri ai familiei, cand intalnesti aceste persoane, ele iti dau inca de la inceput senzatia de familiaritate, de parca ai fi decis sa incluzi aceasta persoana in lumea ta inca de dinainte sa va fi cunoscut. Contrar culturii populare, sufletul pereche nu este neaparat de sex opus si nu aveti neaparat o relatie de tip romantic. Poate fi un prieten bun, un mentor, un invatator, un membru al familiei, uneori un animalut cu care impartasesti o relatie speciala. Toata lumea isi intalneste sufletul pereche la un moment dat in viata si daca nu l-ai intalnit pana acum, acesta va aparea cu siguranta. Oglinda - Oglinda este persoana care iti spune lucrurile asa cum sunt. Sunt persoane cu care ai relatie speciala si care indraznesc sa scoata din tine aspectele cele mai profunde prin sinceritate. Aceasta sinceritate isi gaseste spatiul in relatia voastra tocmai pentru ca va leaga ceva puternica. Acest om care iti spune verde in fata ceea ce crede sau gandeste te ajuta sa evoluezi si aportul sau in viata ta are un efect transformativ. E posibil sa aveti si certuri, dar in spatele acestor mici ciocniri exista o prietenie si iubire ingenua, care nu poate fi zguduita de nimic. Gardianul - Protectorul tau sau gardianul este un profesor, un guru, un membru al familiei. Sunt oameni care te inspira, te incurajeaza, care iti ofera confirmarea in viata si scot din tine tot ceea ce este mai vlaoros pentru ca te imputernicesc. Te ajuta sa evoluezi, iti deschid carari, te ghideaza, te sfatuiesc si te sprijina la bine si la greu. Acestia sunt gardienii. Vietile multor persoane au fost schimbate de aparitia in viata lor a unor astfel de oameni care in sfarsit – au vazut lumina si capacitatea din ei si au imputernicit-o. "Acum când am învăţat să zburăm în aer ca păsările şi să înotăm în apă ca peştii, mai avem nevoie de un singur lucru: să ne învăţăm să trăim pe pământ, ca oamenii." - George Bernard Shaw "Viata este o umbra trecatoare, un biet actor care se impauneaza si se agita atat timp cat e pe scena si despre care, apoi, nu se mai aude nimic. " – William Shakespeare Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!