Zece lucruri pe care ar trebui sa le schimbi la tine daca vrei sa duci o viata linistita!

Zece lucruri pe care ar trebui sa le schimbi la tine daca vrei sa duci o viata linistita!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 June 2019 in Dezvoltare Personala

Zece lucruri de retinut pentru a duce o viata libera si plina de compasiune

1. Reprima-ti pornirea de a cauta mereu sa ai dreptate. – Fiecare individ are dreptul la propria opinie. Cu totii, in schimb, actionam doar pe fondul bagajului de cunostinte pe care il detinem in momentul de fata.

2. Tot ceea ce traim pe plan emotional nu este decat rezultatul proceselor noastre interioare de gandire. – Trebuie sa constientizam acest lucru pentru a putea sa pasim cu siguranta pe calea fericirii veritabile. Atat timp cat nu ne asumam responsabilitatea propriilor emotii si sentimente, fericirea nu va ramane decat ceva tranzitoriu.

3. Debaraseaza-te de sentimentele si gandurile negative pe care le alimentezi mereu. – Pentru unii dintre noi, acest lucru este mai greu de pus in practica decat am fi tentati sa credem. Reiterarea si alimentarea gandurilor si sentimentelor negative nu este altceva decat o risipa de energie. In cele din urma, tot noi sfarsim prin a suferi.

4. Inceteaza sa mai cauti fericirea. – Goana noastra continua dupa fericire poate fi, uneori, tocmai lucrul care ne impiedica sa o obtinem. Traieste in prezent si fericirea va veni de la sine.

5. Manifesta empatie – Pune-te in pielea celor din jurul tau. – Numai odata ce ajungi sa intelegi ce simte si gandeste cel de langa tine vei putea cu adevarat sa manifesti empatie si compasiune.

6. Accepta natura mutabila a lucrurilor si vei traversa mai usor schimbarile care au loc. – Daca nu te debarasezi de balast, nu vei face altceva decat sa te epuizezi inutil. Pretuieste amintirile frumoase si inlatura incarcatura mentala negativa atat de daunatoare.

7. Nu fi prea aspru cu tine insuti. – De multe ori se intampla sa ne supunem singuri la presiuni, impunandu-ne termene limita si alte exigente directionate asupra vietii noastre sau a propriei persoane. Acest lucru ajunge sa ne sufoce creativitatea si abilitatea de a ne distra. Sfarsim prin a ne petrece viata cautand si indeplinind obiective, cand ar trebui, de fapt, sa ne concentram asupra observarii si a trairii propriu-zise a lucrurilor. Incepem sa traim in viitor, petrecand fiecare clipa de veghe visand in directia indeplinirii de scopuri si idealuri.

8. Inceteaza sa te mai atasezi de lucruri. – Ne agatam de bunuri materiale, de oameni si de relatii, sperand ca acestea ne vor face sa ne simtim fericiti si impliniti. De fapt, atasamentul ne pune intr-o postura de lipsa si de ravna, ceea ce provoaca suferinta si durere.

9. Pune Sinele pe locul doi si incepe sa-i sprijini mai mult pe cei din jur. – Studiile intreprinse au demonstrat faptul ca persoanele care au grija de cei din jurul lor si se preocupa, in primul rand, de binele acestora duc vieti mai fericite, mai sanatoase, mai implinite si mai pline de compasiune. Toti marii maestri sunt experti in aceasta privinta…

10. Traieste fara regrete. – Fiecare dintre noi are propriile abilitati, iar conjuncturile in care aceasta pot fi valorificate sunt foarte diferite. Traieste-ti PROPRIA viata, si nu viata altcuiva. Fructifica ceea ce ai si fi recunoscator pentru lucrurile care ti-au fost daruite.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!