Zece lecții de aur de la Albert Einstein pe care le poți folosi în viața ta de zi cu zi.

Zece lecții de aur de la Albert Einstein pe care le poți folosi în viața ta de zi cu zi.

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 February 2021 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Albert Einstein a fost un fizician excelent. El a descoperit multe legi fizice și a fost înaintea multor oameni de știință din timpul său. Profesorul Einstein a fost un filosof care a înțeles în mod clar legile succesului și le-a explicat la fel ca și pe ecuațiile sale. Iată zece citate din lista sa imensă de lecții de viață.

10 reguli de aur ale lui Albert Einstein

1. O persoană care nu a greșit niciodată, nu a încercat niciodată să facă ceva nou.

Majoritatea oamenilor nu încearcă lucruri noi din teama de a greși. Dar nu trebuie să-ți fie frică de acest lucru. Adesea, o persoană care a eșuat află mai multe despre cum să reușească decât cineva care reușește din prima.

2. Educația rămâne după ce uiți tot ce ai învățat la școală.

În 30 de ani, veți uita cu siguranță tot ce trebuia să studiați la școală. Numai ceea ce ați învățat îți vei amintit.

3. În imaginația mea, sunt liber să pictez ca artist. Imaginația este mai importanta decât cunoașterea. Cunoașterea este limitată. Imaginația acoperă întreaga lume.

Când înțelegeți cât de mult a avansat lumea de pe vremea peșterilor, puterea imaginației este simțită pe scară largă. Ceea ce avem acum a fost realizat cu ajutorul imaginației străbunicilor noștri. Ceea ce vom avea în viitor va fi construit cu imaginația noastră.

4. Secretul creativității constă în capacitatea de a ascunde sursele inspirației tale.

Unicitatea creativității tale depinde adesea de cât de bine îți poți ascunde sursele. S-ar putea să fii inspirat de alți oameni deștepți, dar dacă te afli într-o poziție în care întreaga lume te privește, ideile tale ar trebui să arate unice.

5. Valoarea unei persoane ar trebui să fie determinată de ceea ce oferă și nu de ceea ce este capabil să realizeze. Încearcă să fii valoros, nu să ai succes.

Dacă te uiți la oameni de renume mondial, poți vedea că fiecare dintre ei a oferit ceva acestei lumi. Trebuie să oferi pentru a putea primi. Când scopul tău este să adaugi valoare lumii, vei ajunge la următorul nivel al vieții.

6. Există două moduri de a trăi: poți trăi de parcă miracolele nu se vor întâmpla și poți trăi de parcă totul în această lume ar fi un miracol.

Dacă trăiești ca și cum nimic în această lume nu este un miracol, atunci poți face orice vrei și nu vei avea obstacole. Dacă trăiești ca și cum totul ar fi un miracol, atunci te poți bucura chiar și de cele mai mici manifestări ale frumuseții din această lume. Dacă trăiești în aceste două moduri în același timp, atunci viața ta va fi fericită și productivă.

7. Când mă analizez pe mine și modul meu de gândire, ajung la concluzia că darul imaginației și al fanteziei a însemnat mai mult pentru mine decât orice abilitate de a gândi abstract.

Visarea la tot ceea ce ai putea realiza în viață este un element important al unei vieți pozitive. Lasă-ți imaginația să rătăcească liber și să creeze lumea în care ai vrea să trăiești.

8. Pentru a deveni un membru perfect al turmei de oi, trebuie mai întâi să fii o oaie.

Dacă vrei să fii un antreprenor de succes, trebuie să începi să faci afaceri chiar acum. Dorința de a începe, dar teama de consecințe nu te va duce nicăieri. Acest lucru este valabil și în alte domenii ale vieții: pentru a câștiga, trebuie mai întâi să joci.

9. Trebuie să înveți regulile jocului. Și apoi, trebuie să începi să joci cel mai bine.

Învățați regulile și jucați cel mai bine. Nu faceți ceva fără să fiți pregătiți.

10. Este foarte important să nu te oprești din a pune întrebări. Curiozitatea nu este dată accidental unei persoane.

Oamenii deștepți pun întotdeauna întrebări. Întreabă-te pe tine și pe ceilalți oameni să găsească o soluție. Acest lucru vă va permite să învățați lucruri noi și să vă analizați propria creștere.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!