“Viața neîmplinită atrage tristețea”: o poveste a marelui rege Solomon

“Viața neîmplinită atrage tristețea”: o poveste a marelui rege Solomon

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2023 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

“Adevărat este că ceea ce semănați, tot aceea veți și culege. A fi nefericit este o alegere…” Aceste cuvinte au fost rostite cu mult timp în urmă, dar până și astăzi putem să învățăm de la sfaturile regelui Solomon și să ne transformăm viața.

Când regele Solomon cobora de pe munte în timpul răsăritului soarelui, a fost întâmpinat de o mulțime de oameni care l-au întrebat într-un glas:

– Cine suntem noi?

La care regele a răspuns:

– Voi sunteți lumină, voi sunteți stele, voi sunteți adevăr, în fiecare dintre voi trăiește un suflet și un întreg univers. Ascultați întotdeauna inima voastră și lăsați-vă purtați de minte.

– Care este sensul vieții?

Solomon a spus:

– Viața este o mare recompensă și un drum. Prin prezența voastră, aduceți lumină în lumea aceasta. Viața voastră este o întreagă poveste. Tratați-vă viața ca pe o sărbătoare, deoarece viața are o valoare infinită.

– De ce mulți dintre noi sunt nefericiți?

Solomon a răspuns:

– Ceea ce semănați, aceea culegeți. A fi nefericit este o alegere. Sărăcia este o parte a nefericirii pe care o creăm cu mâinile noastre. Amărăciunea este rodul ignoranței. Când dăm vina pe altcineva, ne pierdem puterea. Devenim săraci atunci când risipim în zadar timpul nostru. Nu irosiți viața voastră, nu lăsați societatea să vă distrugă. Bogăția nu ar trebui să devină blestemul vostru.

– Cum să depășim nefericirea?

Regele a răspuns:

– Încetați să vă judecați pe voi înșivă. Nu vă comparați cu alții și nu vă separați. Mulțumiți Domnului pentru ceea ce aveți. Bucurați-vă de viață, pentru că bucuria aduce minuni. Învățați să vă iubiți pe voi înșivă. Dacă vă iubiți, toți vă vor iubi. Învățați să vă rugați cu bucurie în suflet și fericirea va veni. Fericirea este hrana cea mai bună pentru suflet.

– Cum să găsim calea spre fericire?

Solomon a răspuns:

– Fericirea poate fi creată prin iubire, liniște și recunoștință. Oamenii devin fericiți atunci când găsesc Raiul în interiorul lor. Acceptați și dăruiți bucurie și veți fi fericiți. Descoperiți unitatea și găsiți-vă scopul. Găsiți fericirea prin armonie interioară. Cunoașteți frumusețea lumii, deschideți-vă în fața soarelui, iubiți-vă pe voi înșivă. De asemenea, amintiți-vă că sentimentul de libertate aduce fericire.

– Care este esența abundenței?

Regele a răspuns:

– Viața voastră este cea mai valoroasă comoară creată de Dumnezeu. În fiecare dintre voi există o bogăție inepuizabilă. Abundența din jurul vostru este infinită. Bogăția acestei lumi nu cunoaște limite. Prin urmare, fiecare dintre voi are posibilitatea de a deveni bogat. Cu cât dați mai mult lumii, cu atât primiți mai mult. Fericirea bate la ușa voastră. Găsiți “comoara” din voi și veți putea experimenta abundența.

– Cum să găsim “lumina?”

Solomon a răspuns:

– Bucurați-vă de fiecare moment. Pentru că viața neîmplinită atrage tristețea. Amintiți-vă că ceea ce aveți în interiorul vostru se reflectă în exterior. Întunericul interior generează întuneric în jurul vostru. În schimb, lumina duce spre fericire.

Este posibil să găsim armonie?

Solomon a răspuns:

– Învățați să trăiți simplu. Nu faceți rău niciunui om și nu invidiați pe nimeni. Îndoielile ar trebui să curețe mintea, nu să ducă la neputință. Învățați să creați. Uitați de trecut, astfel încât să transformați prezentul și viitorul. Umpleți-vă de dragoste și aduceți ceva nou în această lume.

– Cum să atingem perfecțiunea?

Regele a răspuns:

Oamenii fericiți sunt capabili de transformare, iar cei nefericiți rămân sclavi. Pentru că fericirea și libertatea sunt inseparabile. Învățați să simțiți fericirea. Deschideți-vă către lume și ea se va deschide în fața voastră. Fiți voi înșivă și trăiți în armonie.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!