Viata merge inainte chiar si cu greseli, trebuie sa invatam lectiile si sa nu le repetam!

Viata merge inainte chiar si cu greseli, trebuie sa invatam lectiile si sa nu le repetam!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 February 2020 in Dezvoltare Personala

Am invatat ca oamenii fac greseli,… greseli mari. Dar am mai invatat ca toate aceste actiuni si erori fac parte din viata noastra si trebuie sa le acceptam pentru a merge mai departe. Indiferent de gravitatea acestora, noi trebuie sa ne continuam viata. Ti-ai pierdut sufletul pereche, ti-ai dat demisia de la locul de munca sau ai renuntat la dieta… toate aceste greseli te trag in trecut.

Tu trebuie sa mergi mai departe, sa lupti pentru ce ai si sa nu te mai gandesti la cum ar fi fost daca…

1. Scapa de indoieli

Atata timp cat te gandesti la faptul ca trebuia sa rezolvi altfel problemele sau ca nu trebuia sa faci aia si nici aia, vei fi legata de irealitate. Greseala a fost facuta asa ca nu mai exista cale de intoarcere. Accepta obiectivitatea, traiesti intr-o lume reala in care astfel de momente fac parte din viata omului, ajungand sa il defineasca.

Regretul este intotdeauna ineficient deoarece ajunge sa iti contureze greselile si sa te faca sa traiesti cu vina o lunga perioada de timp. Oamenii tind sa evite situatiile dificile, care ii sperie si in preajma carora nu pot face nimic. Ceea ce ai facut, nu mai poate fi schimbat. Daca vrei sa mergi mai departe si sa iti continui viata, nu mai pune expresia „Nu trebuia sa…” in fata fiecarei fraze pe care o spui.

2. Fa-ti ordine in idei

Invata sa separi gandurile rele de cele bune si sa stii care sunt emotiile pe care le simti. Sa fie vorba despre tristete sau teama? Esti influentata de fericire sau de mandrie? Nu reactionezi din cauza temerilor sau a regretului?

Trebuie sa stii care sunt emotiile care te leaga in mod direct de actiunile tale. In plus, fii constienta de consecintele pe care le vor avea sau le-au avut faptele tale.

3. Lasa trecutul in urma

Intristarea si regretul reprezinta reactii naturale ale oamenilor in fata greselilor. Durerea isi face si ea aparitia, insa trebuie sa inveti sa o gestionezi. Supravietuieste suferintelor fizice, apreciaza ceea ce ai si lasa greselile in urma pentru a iti putea continua viata.

Nu este o perioada in care tristetea trebuie sa fie inlocuita cu normalitatea. Regretul iti spune sa cauti o parte din ceea ce ai pierdut, in timp ce timpul iti curata greselile. Ar fi cazul sa lasi in trecut disperarea si parerile de rau pentru a merge inainte cu viata ta. Vei mai gresi de nenumarate ori asa ca invata sa supravietuiesti, sa uiti de vina si erori.

4. In viata fii realista

Nu te poti invinui in totalitate pentru faptele si actiunile tale: te-ai ingrasat in perioada sarbatorilor, ai pierdut la lotto sau ti-ai dat toti banii pe cadouri. Pe langa partea neagra a lucrurilor, exista si o parte mai buna, care trebuie exploatata mai mult. In cazul de fata, te-ai simtit bine de sarbatori, ai avut incredere in tine sau ai facut pe cineva fericit.

Inlatura vina din viata ta si inlocuieste-o cu iubirea daca vrei sa ai parte de un viitor linistit. Poarta o conversatie cu eul tau interior, fa deosebire intre vina si intamplare si lasa timpul sa iti contureze viata, eliminand sentimentele pline de regret si amagire.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!