Viata este frumoasa, chiar daca uneori adormim cu ochii inlacrimati… in fiecare zi ar trebui sa putem gasi un motiv pentru care sa merite sa ne bucuram de viata si sa o traim din plin.

Viata este frumoasa, chiar daca uneori adormim cu ochii inlacrimati… in fiecare zi ar trebui sa putem gasi un motiv pentru care sa merite sa ne bucuram de viata si sa o traim din plin.

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 January 2020 in De Suflet

“Cea mai mare descoperire a tuturor timpurilor a fost aceea că o persoană își poate schimba viitorul doar schimbându-și atitudinea!” – Oprah Winfrey

Viata este frumoasa. Cu gandul acesta am fost crescuta si cu gandul acesta am ramas in suflet. Si desi uneori ma lovesc de situatii neasteptate, de probleme care mi se par imposibil de rezolvat, viata mi se pare ca merita orice sacrificiu din partea noastra. Este foarte importanta atitudinea cu care luam viata in piept, gandurile cu care ne incepem ziua, energia cu care ne lansam in rezolvarea conflictelor de zi cu zi.

La fel de importanta este si viziunea noastra asupra vietii. Trebuie sa avem o perspectiva ampla asupra lucrurilor care ni se intampla, trebuie sa privim si sa gandim nu numai cu mintea ci si cu sufletul. Cele mai bune decizii sunt cele luate in deplina armonie cu mintea si inima, fara sa ne simtim presati in vreun fel, fara sa ne simtim amenintati in vreun fel de rezultat. De multe ori mi s-a intamplat sa ajung intr-un punct in care viata mi se parea extrem de grea. Si starea se inrautatea cu fiecare zi.

Nu vedeam iesirea, simteam ca merg pe loc, si mult timp am incercat sa ma opun cursului vietii. Nu voiam sa inteleg ca lucrurile nu se intampla asa cum vreau eu, ci se intampla asa cum este menit sa fie, dupa voia Domnului. Acest lucru l-am inteles foarte tarziu, dupa ce ma lovisem de raspunsuri negative si dupa ce mi se trantisera multe usi in nas. Cand am cazut fara speranta prada singuratatii si tristetii, mi-am dat seama de multe lucruri.

Si m-am vazut ca si cum privisem intr-o oglinda a timpului, in trecut, luand alte decizii, mergand pe alte cai, avand o viata complet diferita de cea de atunci. Am inteles si am invatat multe din amintiri, din regrete, de la oamenii care nu mai fac parte din viata mea, de la momente, de la clipe , de la sentimente dar cel mai mult chiar de la mine. Si de atunci, nu mai arunc vina asupra nimanui, nu mai caut raspunsuri la intrebarile mele, nu mai incerc sa bat la usi inchise definitiv.

Toate acestea fac parte din viata mea, ma definesc, si poate nu as fi persoana care sunt astazi daca nu as fi trecut prin multele situatii care mi-au marcat atat trecutul cat si prezentul, implicit viitorul. Concluzia nu este decat una. Viata este frumoasa, indiferent de cata suferinta aduce, indiferent cate lacrimi ne provoaca. Fiindca pe langa toate acestea, ne ofera nenumarate privilegii.

Bucuria de a ne naste, de a ne trai copilaria, de a fi mandria parintilor nostri, de a ne bucura de primul nostru sarut, de a cunoaste primul fior al dragostei, de a simti plinatatea si implinirea iubirii adevarate, de a fi binecuvantati cu copii sanatosi si lista continua. Este atat de mare si atotcuprinzatoare incat in fiecare zi ar trebui sa putem gasi un motiv pentru care sa merite sa ne bucuram de viata si sa o traim din plin.

“În tramvai este că în viață: te înghesui, te strecori, când s-apuci un loc în față, tocmai bine cobori.” – Camillo Sbarbaro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!