Viata este ca o cafea, nu conteaza ceasca din care o savuram ci gustul pe care aceasta il are!

Viata este ca o cafea, nu conteaza ceasca din care o savuram ci gustul pe care aceasta il are!

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2020 in Dezvoltare Personala

Ce este viaţa? E o întrebare care are o mulţime de răspunsuri. Iată o povestire, de pe net, referitoare la ce este viaţa şi, mai ales, cum trebuie trăită.

Un grup de oameni de succes, în apogeul carierei lor, toţi având joburi şi poziţii de vis, maşini şi case, au făcut o vizită unui fost profesor din facultate. Acesta le-a oferit cate o ceasca de cafea.

Discuţia a alunecat treptat spre cât de stresantă şi obositoare e viaţa zi de zi. Fiecare se plangea, care ca nu a reusit sa isi cumpere ultimul model de masina si trebuie sa o foloseasca pe cea veche, altul ca ceilalti colegi de munca au o casa mai mare fata de a lui…

Când toţi aveau câte o ceaşcă de cafea în mână, profesorul i-a privit si le-a zis :

“- Dacă aţi observat, fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceaşcă scumpă şi fină, lăsând ceştile simple şi ieftine goale pe masă.

E normal să vreţi ceea ce e mai bun în viaţă, dar tocmai asta e sursa problemelor şi a stresului pe care îl aveţi zi de zi. Trebuie sa invatati sa va bucurati de ceea ce aveti in prezent, sa fiti multumiti de ceea ce ati realizat si sa va bucurati de sanatate, care este cea mai importanta.

Nu contează ce ceaşcă ai ales, cafeaua are acelaşi gust. In loc sa ne concentram pe esenta lucrurilor, ne pierdem printre sentimentul pe care ni-l ofera gura lumii. Suntem fericiti doar atunci cand cei din jur ne lauda pentru realizarile noastre.

Ceaşca nu adaugă nici o calitate cafelei. În cele mai multe cazuri, o face doar să fie mai scumpă sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. O haina mai scumpa nu schimba cu nimic omul care esti, e doar e eticheta care la final de viata… nu va avea nicio valoare…

Ceea ce aţi vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceaşca şi totuşi, inconştient, aţi ales cele mai scumpe şi bune ceşti. Asa facem in viata, toate lucrurile fac acelasi lucru, insa noi dorim sa iesim in evidenta.

Şi apoi aţi început să vă uitaţi la ceaşca celuilalt gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră. Apoi dupa ce obtii ceea ce iti doresti, vedem ceva si mai apreciat si ne dorim altceva, uitand sa apreciem ceea ce avem.

Viaţă e ca o cafea bună : jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia în societate, sunt ceştile.  Doar ne ajută să ne trăim viaţa, dar nu sunt VIAŢA.  Hainele, pe care le avem, poziţia în societate şi banii, nu înseamnă viaţă. Doar ne ajută să trăim viaţa. Nu definesc ceea ce înseamnă viaţă. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au.

Câteodată concentrându-ne doar pe ceaşcă, uităm să savurăm cafeaua.

Savuraţi cafeaua, nu ceştile! Oferiti valoare oamenilor care au un suflet frumos, nu priviti doar la exterior! E simplu sa ai un aspect ingrijit, dar degeaba daca iti uiti sufletul in gunoi.

Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai feiriciti oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent. Ei fac viaţa să fie frumoasă. ”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!