Veți avea întotdeauna nevoie de mama voastră – oricât de în vârstă ați fi.

Veți avea întotdeauna nevoie de mama voastră – oricât de în vârstă ați fi.

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2023 in De SufletLecții de viațăRelatiiSfaturi

Gândiți-vă la copilărie și la cât de des spuneați “Vreau la mama!” Când vă durea ceva sau vă supărați sau doar erați triști, mama știa întotdeauna cum să remedieze totul. Pe măsură ce creștem, încetăm să o mai strigăm atât de des pe mama. Trebuie să fim puternici, independenți și să rezolvăm problemele noastre singuri.

Dar permiteți-mi să vă spun ceva. Chiar dacă sunt adult, am o familie minunată, o casă și o mașină, încă am nevoie de mama mea și nu mă tem să o recunosc. Iată de ce:

Mama este singurul prieten pe care te poți baza în orice circumstanțe.

Singurul prieten care va fi întotdeauna lângă tine, indiferent ce s-ar întâmpla, este mama ta. Gândiți-vă la asta. Nici măcar cei pe care îi considerați cei mai buni prieteni nu pot întotdeauna să lase totul și să vină în ajutorul vostru la primul apel.

Dar acest lucru este perfect normal. Fiecare persoană are propria viață, și nu trebuie să vă supărați că viața lor nu se învârte în jurul vostru.

Mama este altfel. Viața ei se învârte cu adevărat în jurul vostru. Poate nu tot timpul (și este de înțeles, oricare mamă merită să aibă propria viață), dar cu siguranță în momentele în care aveți cea mai mare nevoie de ea.

Mama vă iubește întotdeauna, fără condiții.

Pe parcursul vieții veți întâlni cu siguranță mulți oameni demni, dar singura persoană din toți, care vă va iubi întotdeauna și fără nicio condiție, este mama voastră.

“Mama este răbdătoare, iar iubirea mamei iartă totul, chiar și atunci când întreaga lume se războiește împotriva noastră. Ea nu dispare niciodată și nu slăbește, chiar dacă inima mamei se strânge de durere.” Cu alte cuvinte, dragostea mamei este una dintre cele mai profunde și mai necondiționate.

Uneori, alegerile noastre îi rănesc inima. Facem lucruri care nu-i plac deloc, dar mama ne iubește oricum. Alegem căi de viață pe care ea niciodată nu le-ar alege pentru noi, dar totuși este pregătită să ne ajute și să ne susțină în orice moment.

Acest lucru este foarte încurajator și ne dă încredere în noi înșine, când știm că, oricât de mult am greși, întotdeauna vom avea cel puțin o persoană de partea noastră.

Veți avea întotdeauna nevoie de mama voastră – indiferent de vârstă

Acesta este un fapt incontestabil, dar ce faci dacă trăiți în orașe diferite (sau chiar țări)? Desigur, ați dori să locuiți întotdeauna aproape de casa părinților, să creșteți copiii lângă bunici. Cu toate acestea, viața uneori ne duce în locuri complet neașteptate.

Creștem și părăsim casa părintească, dar întotdeauna putem menține relații strânse, chiar dacă suntem departe…

Alocați timp pentru apeluri regulate în programul vostru.

Nu vă lăsați păcăliți de gândurile precum ,,Voi suna când voi avea timp liber”. În multe cazuri, “timpul liber” nu apare. Includeți apelurile către mama în programul vostru zilnic sau măcar la 2-3 zile.

Făcând acest lucru, îi arătați mamei că rămâne o parte foarte importantă în viața voastră. Dacă aveți copii, alocați-le timp separat pentru a putea vorbi cu bunica.

Împărtășiți atât lucruri importante, cât și detalii mărunte.

Desigur, mama voastră vrea să știe când ați primit o promovare la muncă, când ați cumpărat o casă nouă și când nepoata ei a spus recent primul cuvânt. Dar ea vrea să știe mai mult decât atât. Credeți-mă, ea vrea să știe toate detaliile din viața voastră, toate momentele bune și mai puțin bune.

Arătați-i că vă gândiți la ea

Dacă îi trimiteți flori de 8 Martie sau de ziua ei de naștere, foarte bine, dar… asta fac toți. Chiar dacă un buchet de trandafiri este frumos, nu spune neapărat “Mă gândesc mereu la tine, mama!”

Ca să-i arătați că vă gândiți întotdeauna de ea, faceți mici surprize în zile obișnuite, nu doar de sărbători. Aceste surprize nu trebuie să fie neapărat costisitoare sau materiale!

Trimiteți-i prin poștă un desen făcut de nepoțelul ei. Etichetați-o într-un mesaj amuzant sau emoționant pe Facebook.

Implicați-o în hobby-urile voastre.

Găsiți ceva care să vă placă și vouă și ei și faceți din asta o activitate care să vă unească. Poate vă place amândurora să jucați un anumit joc de societate, precum Remi? Organizați seri de joacă, luați niște gustări și niște suc și distrați-vă pentru câteva ore.

Dacă nu aveți hobby-uri comune, întrebați ce îi place cel mai mult și încercați să aflați mai multe despre asta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!