Verificați-vă sănătatea într-un 1 minut cu ajutorul unei linguri obișnuite

Verificați-vă sănătatea într-un 1 minut cu ajutorul unei linguri obișnuite

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 March 2023 in SanatateSfaturi si Trucuri

Toată lumea dorește să mențină organismul sănătos cât mai mult timp posibil. Sănătatea este singurul lucru pe care nu îl poți cumpăra. De aceea este atât de prețioasă.

În majoritatea cazurilor, doar un specialist poate determina cu precizie dacă suferiți de vreo boală în acest moment sau dacă sunteți perfect sănătos. Cu toate acestea, există unele trucuri care vă pot ajuta să determinați singur dacă aveți probleme de sănătate.

Test de sănătate cu o lingură simplă

Puțini oameni știu că, folosind o lingură obișnuită de masă, puteți identifica o serie de boli într-un minut.

Deci, faceți următorul test de sănătate:

Luați o lingură obișnuită. Treceți-o peste suprafața limbii, răzuind conținutul său. Asigurați-vă că lingura este umezită abundent cu salivă.

Apoi, puneți lingura într-o pungă de plastic transparentă și apropiați punga de o sursă de lumină strălucitoare: sub razele directe ale soarelui sau sub o lampă de birou.

Așteptați 1 minut, apoi examinați lingura pentru pete și mirosuri neplăcute.

Rezultat:

O lingură curată, fără pete sau mirosuri neplăcute, înseamnă că nu aveți probleme de sănătate cu organele interne.

Dacă pe lingură rămâne un miros:

  • Neplăcut, putred, ascuțit – indică probleme cu plămânii sau stomacul;
  • Dulce – indică posibilitatea diabetului;
  • Miros de amoniac – probleme cu rinichii;

Dacă pe lingură rămân pete sau urme:

  • De culoare albă sau galbenă, acoperind abundent lingura – disfuncție și defecțiune a glandei tiroide;
  • De culoare violetă – bronșită, circulație proastă, nivel ridicat de colesterol;
  • De culoare albă – prezența unei infecții respiratorii;
  • De culoare portocalie – boală renală.

Luați în serios acest test. Deși testul chiar funcționează, acesta nu va înlocui o vizită la medic. Amintiți-vă că doar un specialist poate determina boala și prescrie tratamentul adecvat și corect.

Prin urmare, vizitați regulat medicul dumneavoastră de familie și, în caz de stare de rău, nu ezitați să vă prezentați imediat la un control.

Analiza salivei poate ajuta la depistarea unei varietăți de probleme de sănătate. Datorită avansării tehnologiei și cercetării, s-au identificat mai multe semne în salivă care pot indica diferite boli sau condiții.

Iată câteva probleme de sănătate care se pot depista din salivă:

Boli orale: Gingivită, parodontită, carii dentare și infecții orale pot fi identificate prin analiza salivei.

Boli sistemice: Anumite boli precum diabetul, boli cardiovasculare și artrita reumatoidă pot fi detectate prin analiza salivei, deși nu sunt metodele principale de diagnostic.

Infecții virale și bacteriene: Saliva poate fi folosită pentru a testa prezența unor infecții, cum ar fi HIV, hepatita B și C, precum și infecții cu streptococi și meningococ.

Hormoni: Saliva poate fi utilizată pentru a măsura nivelurile unor hormoni, cum ar fi cortisolul, care poate indica stresul, tulburări de somn sau probleme endocrine.

Probleme genetice: Testele de salivă pot fi utilizate pentru a identifica semne genetice asociate cu boli ereditare, precum sindromul Down, fibroza chistică și alte boli genetice.

Este important de menționat că analiza salivei nu înlocuiește întotdeauna testele de sânge sau alte metode diagnostice. În multe cazuri, saliva poate fi folosită pentru a oferi indicii preliminare care pot fi ulterior confirmate prin investigații mai aprofundate.

Tu ai încerca această metodă?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!