Vedetele sezonului rece – mandarinele, clementinele și portocalele aduc beneficii imunității! Iată 6 motive pentru care ar trebui consumate zilnic

Vedetele sezonului rece – mandarinele, clementinele și portocalele aduc beneficii imunității! Iată 6 motive pentru care ar trebui consumate zilnic

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

Știați că un măr pe zi vă ține departe mult timp de medic? S-a dovedit că merele nu sunt singurul fruct potrivit pentru acest proverb, deoarece mandarinele, clementinele și portocalele sunt la fel de benefice.

Acest fruct cu conținut scăzut de calorii poate furniza o mulțime de substanțe nutritive.

Iată 6 motive pentru a mânca mandarine, clementine sau portocale în fiecare zi.

1. Accident vascular cerebral.

American Heart Association recomandă consumul unor cantități mari de citrice, cum ar fi mandarinele, clementinele sau portocalele, deoarece acest lucru reduce șansa de a avea un accident vascular cerebral ischemic cu până la 19%!

2. Tensiunea arterială.

O dietă săracă în sodiu și citrice scade semnificativ nivelul tensiunii arteriale. Mandarinele, clementinele și portocalele conțin, de asemenea, potasiu, care este important pentru menținerea tensiunii arteriale normale. Aportul ridicat de potasiu reduce, de asemenea, șansa de moarte subită cu 20%.

3. Reduce riscul de leucemie.

Mandarinele și sucul de citrice pot reduce riscul de leucemie infantilă, mai ales atunci când acestea sunt consumate în primii doi ani de viață. Ca și în cazul tuturor citricelor, mandarinele au un conținut ridicat de vitamina C, care este un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi care cauzează cancerul. Mandarinele, clementinele și portocalele au, de asemenea, fibre, care, atunci când sunt consumate în mod regulat în cantități mari, pot contribui la reducerea riscului de cancer colorectal.

4. Inima.

O inimă sănătoasă este cheia unei vieți active. Mandarinele, clementinele și portocalele sunt bogate în vitamina C, colină, fibre și potasiu, care ajută la întărirea mușchiului inimii.

5. Diabetul.

Mandarinele, clementinele și portocalele pot ajuta la combaterea diabetului, în special a tipului 1, datorită conținutului ridicat de fibre. Fibrele, mai ales atunci când sunt consumate în mod regulat, pot ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge. Portocalele sunt, de asemenea, benefice, deoarece pot regla nivelul lipidelor, insulinei și zahărului din sânge.

6. Piele.

Vitamina C, un antioxidant, poate oferi o bună protecție împotriva deteriorării solare și a impurităților, reduce aspectul ridurilor faciale și îmbunătățește textura pielii. Această vitamină este vitală în formarea colagenului, despre care se crede că previne îmbătrânirea pielii.

Lista de beneficii este mult mai mare, însă noi am ales să vi le prezentăm pe cele mai importante!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!