Varza întărește inima și scapă de colesterolul rău

Varza întărește inima și scapă de colesterolul rău

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Legumele crucifere sunt cunoscute și sub numele de varză, varză de Bruxelles, varză albă, varză italiană, varză roșie, broccoli și conopidă. Au aceeași valoare nutritivă, sunt benefice pentru sănătate și pot fi folosite pentru a prepara multe feluri bune de mâncare.

Toate legumele din familia cruciferelor sunt o sursă excelentă de vitamina C, dar cea mai mare parte se găsește în varza de Bruxelles și de asemenea, o mulțime în varză murată.

Toamna și iarna, varza proaspătă și varza murată sunt una dintre cele mai importante surse de vitamina C din alimentație. În plus, varza este bogată în fibre, care sunt benefice pentru sistemul digestiv. De asemenea, conține o cantitate mare de vitamina K, vitamine B și minerale. Dacă ai deficit de vitamina K, adaugă varză albă sau conopidă în alimentația ta.

Varza mai conține și acid folic, care este sensibil la temperatură, oxigen și lumină. Este util deoarece poate proteja organismul de ateroscleroză, hipertensiune, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, precum și de cancer. Pentru a evita pierderea lui în timpul gătitului, cel mai bine este să gătești legumele la aburi.

Beneficii pentru inimă

Varza este bogată în minerale și antioxidanți, potasiu și magneziu, care au un efect pozitiv asupra inimii. În plus, varza conține o cantitate mare de fier, care se absoarbe ușor datorită prezenței vitaminei C.

Nutriționiștii recomandă adesea să incluzi varza în alimentația ta, deoarece este una dintre sursele naturale de glucozinolați, adică substanțe care ajută la combaterea bolilor și chiar la prevenirea acesteia.

Glucozinolații reduc riscul bolilor cardiovasculare, cancerului și diabetului, bolilor intestinale, obezității și artritei reumatoide și au, de asemenea, activitate antitumorală.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că glucozinolații sunt descompuși în tiocianați și izotiocianați. Aceste substanțe perturbă absorbția de iod din organism, ceea ce poate duce la deficit de iod și boli tiroidiene. Prin urmare, nu toată lumea ar trebui să se bazeze pe varză.

Sucul de varză și varza însăși, potrivit studiilor recente, ajută la vindecarea ulcerelor de stomac și a ulcerului duodenal. Substanțele conținute în varză protejează organismul și previn bolile, dar pentru a experimenta pe deplin beneficiile, varza trebuie consumată în mod regulat.

Doar utilizarea regulată de varză poate reduce riscul de ateroscleroză, boli coronariene și infarct. Elementele conținute în varză pot ajuta la scăderea colesterolului din organism.

Varza verde, la rândul său, conține probiotice, culturi vii de bacterii lactice. Consumul regulat de varză poate preveni bolile gastrointestinale, în special diareea. Așa că este bine să mănânci varză de cel puțin 3 ori pe săptămână.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!