Unghiul tinereții: cum să preveniți lăsarea pielii feței

Unghiul tinereții: cum să preveniți lăsarea pielii feței

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 March 2023 in FrumuseteSfaturi si Trucuri

Partea inferioară a feței cu piele lăsată face aspectul feței mai puțin atractiv. Așa-numitul “unghi al tinereții” este format de bărbie și linia gâtului. Pentru ca fața să fie mereu tânără, acest unghi ar trebui să fie de 90 de grade. O poziție corectă a corpului joacă un rol important aici.

Unghiul tinereții. Așa se numește unghiul de 90 de grade format de bărbie și linia gâtului. Acest unghi răspunde canoanelor de frumusețe acceptate în mod general, făcând o persoană mai tânără și mai atractivă. Unghiul poate fi afectat de predispoziția ereditară și de schimbări semnificative în greutate. De asemenea, unghiul devine treptat mai obtuz odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce duce la formarea ridurilor pe gât.

Cum să păstrăm “unghiul tinereții”

“Unghiul tinereții” este menținut în mod natural până în jurul vârstei de 30 de ani. La cei cu o postură corectă, unghiul este păstrat mai mult timp – dacă capul este poziționat corect, acest lucru nu permite lăsarea pielii în zona bărbiei. De asemenea, unghiul tinereții poate fi păstrat prin antrenarea adecvată a mușchilor feței.

Factorii care influențează starea unghiului submandibular includ:

  • poziția osului hioid,
  • mușchiul submandibular, care ridică acest os,
  • mușchiul maxilo-submandibular, care acoperă cavitatea bucală.

Odată cu înaintarea în vârstă, modificarea “unghiului tinereții” apare din cauza slăbirii mușchilor și a acumulării de depozite de grăsime sub piele. Dacă luăm în greutate dintr-un anumit motiv, grăsimea se acumulează în zona bărbiei și, din cauza unei fixări insuficiente a țesutului conjunctiv, începe să se lase.

Pentru a menține “Unghiul tinereții” va trebui să facem:

1. Exerciții pentru mușchii feței. Este important să antrenăm mușchii feței. Este vorba atât despre zona problematică, cât și despre alte zone faciale.

2. Gimnastica, în care sunt implicate limba, mușchiul platizmal și mușchii gâtului – cel mai important.

3. Auto-masajul din Japonia numit Zogan (Asahi), drenaj limfatic. Este important să normalizăm fluxul limfatic (modelăm fața).

Pentru aceste exerciții și masaje veți găsi videoclipuri explicative pe internet.

Prevenirea “lăsării” feței

  • nu dormim pe o pernă moale și înaltă;
  • antrenăm postura corpului.

Cum să ținem corect capul pentru a păstra unghiul tinereții

Ca să putem readuce / menține o linie a bărbiei perfect conturată, este important să ținem capul corect. Spatele trebuie să fie drept, iar capul și gâtul se mută ușor în față, rezultând un unghi de peste 90 de grade între bărbie și gât. Când bărbia este ușor coborâtă, unghiul respectiv devine ascuțit și apar cute neplăcute.

Așadar, trebuie să ridicați bărbia și să creați un unghi aproximativ drept între ea și gât, iar astfel pielea se netezește și mușchii care țin capul sunt activați. Puteți simți o ușoară tensiune în mușchii suboccipitali, care ajută gâtul să rămână tânăr.

Doar nu uitați să păstrați unghiul tinereții pe tot parcursul zilei, trebuie să devină un obicei, un stil de viață. Poate la început o să fie mai dificil să mențineți poziția, dar cu timpul vă veți obișnui. Puteți chiar să rugați pe cineva să vă atragă atenția de fiecare dată când vede că nu stați drept, astfel încât gâtul să rămână în locul lui.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!