Un test vechi Japonez iti va spune ce iti sta pe constiinta si nu poti renunta, care este patima ta

Publicitate

Testul japonez al vietii este un test ultrarapid al desertului care iti va arata acel „ceva” la care nu vei putea renunta niciodata in viata.
Imagineaza-ti ca ai mers zile intregi prin desert. Esti extrem de obosit, caldura este insuportabila, iar resursele tale de apa aproape s-au epuizat. In calatoria ta in desert ai alaturi de tine cinci animale: o VACA, un CAL, un LEU, o MAIMUTA si o OAIE.

Din pacate, ti-a ramas doar o cantitate limitata de apa, insuficienta pentru ca tu si toate animalele care te insotesc sa supravietuiti si sa iesiti cu bine din desert. Daca ramai fara apa, veti muri cu totii in desert. Daca vrei sa mai scapi vreodata din desert, esti nevoit sa iei o decizie radicala: va trebui sa lasi un animal in desert pentru ca restul sa supravietuiasca si sa mearga mai departe.

Pe care dintre cele 5 animale il lasi in urma?

(Poti sa folosesti orice logica doresti, orice motive iti trec prin cap pentru a-l pastra/ a-l parasi, insa nu pierde din vedere cand si la care dintre animale ai renuntat)

Ti-au mai ramas 4 animale. Soarele desertului arde, iar proviziile de apa sunt si mai putine decat ai estimat tu initial. Iti dai seama ca, pentru a iesi din desert, trebuie sa lasi un alt animal in urma.

Pe care il lasi in urma?

Ti-au mai ramas trei animale. Ai ajuns la oaza, insa observi ca oaza a secat. Nici urma de apa si nicio speranta de a mai gasi vreo noua sursa de apa. Nu ai alta varianta decat sa lasi inca un animal in desert.

Pe care il lasi in urma?

Mai ai cu tine doua animale. Dupa un drum istovitor si toropitor, poti intrezari marginea desertului la orizont. Din nefericire, pentru a ajunge la marginea desertului, apa este suficienta doar pentru tine si un singur animal.

Pe care il lasi in urma? Care este cel pe care l-ai luat cu tine pana la iesirea din desert?

Proba desertului este decisiva. Carui animal ii spui „la revedere” pe parcurs si care este cel pe care il pastrezi cu tine pana la iesirea din desert?

Publicitate

SEMNIFICATIILE TESTULUI JAPONEZ

Testul de fata are la baza arhetipurile japoneze, desertul in sine reprezentand una din cumpenele sau greutatile cu care ne confruntam in viata, iar fiecare din cele 5 animale semnificand un aspect al vietii. Ordinea in care sacrificam animalele este echivalenta cu importanta pe care o acorzi acelor lucruri pentru tine. Animalul la care ai renuntat primul reprezinta aspectul vietii cel mai putin important pentru tine. In schimb, animalul pe care l-ai pastrat pana la iesirea din desert reprezinta aspectul vietii cel mai important pentru tine, cel la care nu vei renunta chiar si cu pretul celorlalte.

Prin urmare:

Maimuta reprezinta iubirea, acea persoana pe care o iubesti si fata de care te simti cel mai aproape in aceasta viata. Maimuta reprezinta aspectul vietii in care ai investit cele mai profunde sentimente.

Daca ai renuntat la maimuta = ai renuntat la iubire

Oaia reprezinta bunastarea si prosperitatea, abundenta si confortul financiar, tot ceea ce iti ofera in mod practic si material siguranta si protectie.

Daca ai renuntat la oaie = ai renuntat la bunastarea materiala

Leul reprezinta mandria si curajul

Daca ai sacrificat leul = ti-ai sacrificat mandria

Vaca reprezinta nevoile tale de baza, necesitatile primare, toate acele lucruri primordiale (si aparent insignifiante fiindca le ai!) de care ai nevoie pentru a simti in largul tau.

Daca ai sacrificat vaca = ti-ai sacrificat nevoile tale primare

Calul reprezinta pasiunea vietii tale.

Daca ai sacrificat calul = ti-ai sacrificat pasiunea vietii tale.

Animalul pe care l-ai pastrat reprezinta acel aspect al vietii fara de care nu ai putea trai si la care nu ai putea renunta niciodata. In functie de animalul pe care ai ales sa il pastrezi, acest lucru poate insemna pentru tine iubire, bunastare, mandrie, nevoile tale primare sau pasiunea vietii tale.

Publicitate
Alte Articole
Teste de Personalitate

Astăzi și în toate zilele de „astăzi” care vor urma, bucură-te de tot ce te înconjoară!

Publicitate

Astăzi nu ai voie să fii trist. Să fii deprimat. Să te gândești la ceea ce ai fi putut face.

Astăzi nu ai voie să renunți. Să abandonezi. Să te ascunzi în spatele eșecurilor.

Astăzi nu ai voie să-ți pui măști. Să te folosești de scuze. Să găsești motive pentru care nu ai reușit în ceea ce ți-ai propus.

Astăzi nu ai voie să te simți diferit. Incert. Lipsit de curaj.

Astăzi nu ai voie să spui „ nu pot ”, „ nu știu” „ e prea târziu”, „ sunt obosit”, „ voi încerca mâine”.

Astăzi nu ai voie să renunți la speranță și încredere, la prezent și la oportunități, la clipa de față și la provocările care o însoțesc.

Astăzi nu ai voie să nu fii tu. Să alegi ceea ce este mai ușor. Să iei în brațe trecutul și să-ți plângi visele neîmplinite.

Astăzi nu ai voie să-ți deplângi alegerile care ți-au modelat viața. Să încetezi să mergi. Să eziți. Să-ți fie teamă.

Astăzi nu ai voie să te simți umilit, simplu, sărac, nelalocul lui.

Astăzi nu ai voie să greșești. Să uiți ceea ce ești. Cine ești. De unde vii. Ce poți face.

Astăzi nu ai voie să gândești negativist. Deplasat. Să fii cuprins de îndoieli și frământări.

Astăzi nu ai voie să privești spre cer și să nu vezi răsăritul. Apusul. Promisiunea tatălui ceresc.

Magia universului. Frumusețea vieții. Spectacolul naturii.

Astăzi nu ai voie să tergiversezi lucrurile. Să amâni visele. Să-ți abandonezi principiile. Să te lamentezi.

Astăzi nu ai voie să eșuezi. Să nu crezi în forța ta interioară. În calitățile care vorbesc de la sine despre tine. În sufletul tău frumos, capabil de atât de multe emoții plăcute.

Astăzi nu ai voie să nu iubești. Să nu spui cuvinte plăcute. Să nu te folosești de iertare, generozitate, blândețe și armonie pentru a face bine. Să nu zâmbești și să nu dansezi plin de mulțumire sufletească.

Astăzi nu ai voie să-ți spui minciuni. Neadevăruri care nu fac decât să te arunce în întuneric.

Astăzi nu ai voie decât să strângi în brațe oamenii pe care îi iubești, să te bucuri de prezența lor, să te simți binecuvântat de iubirea lor, să îi respecți și să te respecți simțind doar sentimente frumoase.

Astăzi, și în toate zilele de „ astăzi” care vor urma …bucură-te de tot ce te înconjoară, luptă pentru fericirea ta, caută să fii mulțumit și împăcat cu deciziile pe care le iei, nu te opri din alergarea după cele mai frumoase vise și nu înceta niciodată să crezi în tine.

Publicitate

Timpul schimbării

La un bătrân călugăr, a venit într-o zi un tânăr pentru a se spovedi şi a-i cere sfat. Din vorbă în vorbă, tânărul îi spuse:

– Părinte, sunt destul de rău. Aş vrea să mă schimb, dar nu pot. Îmi pierd uşor răbdarea. Atunci când mă enervez, vorbesc urât şi multe altele. Am încercat să mă schimb, dar nu am putut. Totuşi, eu sper că după ce voi mai creşte, voi putea să mă schimb, nu-i aşa?

– Nu, i-a răspuns bătrânul. Vino cu mine!

L-a dus pe tânăr în spatele chiliei, unde începea pădurea, şi i-a spus:

– Vezi acest vlăstar, ştii ce este?

– Da, părinte, un puiet de brad.

– Smulge-l!

Tânărul a scos brăduţul imediat. Mergând mai departe, călugărul s-a oprit lângă un brăduţ ceva mai înalt, aproape cât un om.

– Acum, scoate-l pe acesta.

S-a muncit băiatul cu pomişorul acela, dar cu puţin efort a reuşit până la urmă să-l scoată. Arătându-i un brad ceva mai mare, călugărul i-a mai spus:

– Smulge-l acum pe acela.

– Dar e destul de mare, nu pot singur.

– Du-te şi mai cheamă pe cineva.

Întorcându-se tânărul cu încă doi flăcăi, au tras ce-au tras de pom şi, cu multă greutate, au reuşit, în sfârşit, să-l scoată.

– Acum scoateţi bradul falnic de acolo.

– Părinte, dar acela este un copac mare şi bătrân. Nu am putea niciodată să-l smulgem din rădăcini, chiar de-am fi şi o sută de oameni.

– Acum vezi, fiule ? Ai înţeles că şi relele apucături din suflet sunt la fel? Orice viciu sau orice neputinţă pare, la început, inofensivă şi fără mare importanţă, dar, cu timpul, ea prinde rădăcini, creşte şi pune stăpânire din ce în ce mai mult pe sufletul tău. Cât este încă mică, o poţi scoate şi singur. Mai târziu, însă, vei avea nevoie de ajutor, dar fereşte-te să laşi răul să ţi se cuibărească adânc în suflet, căci atunci nimeni nu va mai putea să ţi-l scoată. Nu amâna niciodată să-ţi faci curăţenie în suflet şi în viaţă, căci mai târziu, va fi cu mult mai greu.

„Degeaba tăiem crengile păcatului în afara noastră, dacă în noi rămân rădăcinile care vor creşte din nou”.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet