Un pahar de suc de morcovi pe zi face minuni pentru corpul tău

Un pahar de suc de morcovi pe zi face minuni pentru corpul tău

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Dacă nu mănânci morcovi, atunci îți lipsesc cu siguranță o mulțime de substanțe nutritive din dietă. Dar dacă nu-ți place leguma în sine, poți încerca să bei sucul.

Iată 8 beneficii ale sucului de morcovi pentru sănătate!

Îmbunătățește vederea.

Morcovii sunt bogați în beta-caroten. Această vitamină va ajuta la conservarea vederii, la reducerea riscului de degenerescență maculară, orbire și cataractă. Morcovii conțin de asemenea luteină, care este un antioxidant care protejează ochiul de lumina dăunătoare.

Întărește sistemul imunitar.

Morcovii au proprietăți antioxidante care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi și a inflamației. Vitamina C în sucul de morcov este, de asemenea, un stimulent al sistemului imunitar, ajutându-vă să învingeți în sezonul rece și gripa.

Îmbunătățește funcția creierului.

Beta-carotenul din sucul de morcovi poate crește funcția cognitivă și reduce probabilitatea apariției problemelor de memorie.

Îmbunătățește calitatea pielii.

Datorită vitaminei C, sucul accelerează recuperarea pielii după leziuni și reduce inflamația. Betacarotenul din morcovi reduce și inflamația pielii, ceea ce accelerează procesul de vindecare.

Accelerează metabolismul.

Sucul de morcovi are un conținut scăzut de calorii, crește secreția de bilă și, prin urmare, crește rata metabolică.

Bun pentru femeile însărcinate.

Este bogat în folat, precum și potasiu, calciu, magneziu și vitamina A. Vitamina C și vitamina A în sucul de morcovi acționează ca și antioxidanți puternici în timpul sarcinii.

Reduce cantitatea de colesterol rău.

Dacă aveți probleme cu controlul colesterolului sau dacă doriți să controlați colesterolul fără medicamente, luați în considerare adăugarea de suc de morcov în dietă. Sucul de morcovi este o sursă bună de potasiu și poate ajuta la menținerea echilibrului colesterolului.

Totuși, nu trebuie să abuzați de suc. Poate provoca unele reacții adverse, cum ar fi îngălbenirea pielii, alergii sau chiar creșterea coagulării sângelui din cauza vitaminei K.

În plus, organismul are nevoie nu numai de vitamine, ci și de fibre. Acestea pot fi găsite doar în fructe întregi, nu în sucuri sau piureuri.

Mănâncă o varietate de legume – sucul de morcov nu ar trebui să fie singura sau chiar principala sursă de legume din dieta ta.

Beți des suc de morcovi?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!