Image

Un pahar de suc de morcovi pe zi face minuni pentru corpul tău

Publicat de Patricia Esca pe 28 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Dacă nu mănânci morcovi, atunci îți lipsesc cu siguranță o mulțime de substanțe nutritive din dietă. Dar dacă nu-ți place leguma în sine, poți încerca să bei sucul.

Iată 8 beneficii ale sucului de morcovi pentru sănătate!

Îmbunătățește vederea.

Morcovii sunt bogați în beta-caroten. Această vitamină va ajuta la conservarea vederii, la reducerea riscului de degenerescență maculară, orbire și cataractă. Morcovii conțin de asemenea luteină, care este un antioxidant care protejează ochiul de lumina dăunătoare.

Întărește sistemul imunitar.

Morcovii au proprietăți antioxidante care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi și a inflamației. Vitamina C în sucul de morcov este, de asemenea, un stimulent al sistemului imunitar, ajutându-vă să învingeți în sezonul rece și gripa.

Îmbunătățește funcția creierului.

Beta-carotenul din sucul de morcovi poate crește funcția cognitivă și reduce probabilitatea apariției problemelor de memorie.

Îmbunătățește calitatea pielii.

Datorită vitaminei C, sucul accelerează recuperarea pielii după leziuni și reduce inflamația. Betacarotenul din morcovi reduce și inflamația pielii, ceea ce accelerează procesul de vindecare.

Citeste si  Iată cum să scapi de durerea de cap rapid și fără pastile

Accelerează metabolismul.

Sucul de morcovi are un conținut scăzut de calorii, crește secreția de bilă și, prin urmare, crește rata metabolică.

Bun pentru femeile însărcinate.

Este bogat în folat, precum și potasiu, calciu, magneziu și vitamina A. Vitamina C și vitamina A în sucul de morcovi acționează ca și antioxidanți puternici în timpul sarcinii.

Reduce cantitatea de colesterol rău.

Dacă aveți probleme cu controlul colesterolului sau dacă doriți să controlați colesterolul fără medicamente, luați în considerare adăugarea de suc de morcov în dietă. Sucul de morcovi este o sursă bună de potasiu și poate ajuta la menținerea echilibrului colesterolului.

Totuși, nu trebuie să abuzați de suc. Poate provoca unele reacții adverse, cum ar fi îngălbenirea pielii, alergii sau chiar creșterea coagulării sângelui din cauza vitaminei K.

În plus, organismul are nevoie nu numai de vitamine, ci și de fibre. Acestea pot fi găsite doar în fructe întregi, nu în sucuri sau piureuri.

Citeste si  5 probleme de sănătate pe care bananele le rezolvă mai bine decât pastilele

Mănâncă o varietate de legume – sucul de morcov nu ar trebui să fie singura sau chiar principala sursă de legume din dieta ta.

Beți des suc de morcovi?


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!