Un eminent chirurg cardiovascular, Leo Bokeria, a povestit cum să ne hrănim pentru a ne menține inima și silueta sănătoase.

Un eminent chirurg cardiovascular, Leo Bokeria, a povestit cum să ne hrănim pentru a ne menține inima și silueta sănătoase.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2023 in SanatateSfaturi

Stilul nostru de viață este factorul principal care duce la infarct și accident vascular cerebral și care afectează inima. Pentru a menține inima sănătoasă pentru mulți ani, ar trebui să urmați sfaturile oferite de marele chirurg cardiovascular Leo Bokeria.

În acest articol, am adunat sfaturi din interviurile sale, care vă vor ajuta să aveți grijă de sănătatea inimii voastre.

Leo Antonovici nu vorbește niciodată despre vreun “remediu magic” pentru sănătatea inimii. De fapt, el ne propune o listă întreagă de sfaturi simple, dar utile. Această combinație de metode și sfaturi este cheia întăririi și menținerii sănătății inimii.

Alimentația este cel mai important aspect

Reducerea probabilității bolilor cardiovasculare este posibilă doar prin stilul de viață și alimentația corectă. Leo Bokeria a pus accent pe faptul că bunăstarea noastră depinde în primul rând de alimentația noastră. Aceasta joacă un rol fundamental!

Același lucru a fost spus acum aproximativ 2400 de ani de marele vindecător, medic și filosof Hipocrate: “Fie ca hrana să fie medicamentul tău, iar medicamentul să fie hrana ta.”

Alimentația ar trebui să fie echilibrată și să conțină toate elementele necesare pentru o stare fizică optimă. În același timp, ar trebui să fie moderată pentru a nu afecta capacitatea mentală și fizică.

Micul dejun nu trebuie să fie foarte mare

Doctorul este convins că zicala “Mănâncă micul dejun singur, împarte prânzul cu un prieten și dă-i cina dușmanului” este complet greșită. De-a lungul anilor, Leo Antonovici a luat micul dejun cu brânză de vaci, pregătită de soția sa.

La prânz – ia o gustare și mănâncă puțină ciocolată neagră

Probabil că sunteți familiarizați cu senzația de greutate și somnolență care apare după o masă copioasă, mai ales la prânz? Această stare împiedică activitatea normală pe parcursul zilei. De aceea, chirurgul cardiovascular, dacă este posibil, încearcă să ia o gustare cu iaurturi ușoare, ciocolată neagră, fructe și brânză.

După ce a consumat o bucățică de ciocolată neagră, organismul își recapătă energia și este pregătit pentru o activitate intensă. Leo Bokeria preferă produsele cu conținut de cacao de peste 90%. Este convins că această ciocolată este foarte benefică.

Au fost efectuate ample studii care au demonstrat efectele benefice ale ciocolatei amare asupra stării vaselor de sânge și a inimii. În plus, acest produs contribuie și la întărirea sistemului imunitar.

Seara – mâncare normală, apoi exerciții fizice

Leo Bokeria preferă să mănânce seara ouă, fasole, pește sau pui și o salată proaspătă. Pentru el, este important ca cina să fie ușoară și hrănitoare. Dacă doctorul ajunge acasă în jurul orei nouă, mănâncă doar terci și merge la culcare. Cu toate acestea, atunci când se întoarce acasă mai devreme de ora opt, ia cina în mod normal.

Chirurgul cardiovascular este convins că acest obicei ajută la menținerea unei siluete subțiri, indiferent de vârstă. De asemenea, el subliniază că în țările cu o durată mare de viață, există o tendință generală de a lua o cină bogată și apoi de a face exerciții fizice.

Din experiența mea, pot adăuga că o alimentație sănătoasă ar trebui să includă cereale, legume, carne slabă și pește. De asemenea, este important să acordăm atenție consumului adecvat de apă și proteine pe parcursul zilei.

Leo Bokeria nu urmează nicio dietă specifică, ci se ghidează după principiile alimentației corecte. El a renunțat la zahăr cu mulți ani în urmă, a renunțat la fumat și nu consumă alcool.

Chirurgul cardiovascular celebru este mândru de stilul său de viață sănătos, respectă un program de somn regulat și se trezește devreme. Acestea sunt secretele principale ale longevității și activității sale.

Cum să preveniți bolile cardiovasculare?

Îngustarea vaselor de sânge poate duce la probleme de circulație și la dezvoltarea infarctului, accidentului vascular cerebral și obstrucției arteriale. Uimitor, dar mai mult de jumătate dintre cazurile de ateroscleroză sunt legate de excesul de greutate.

Pentru prevenirea acestor boli, este necesar să urmați câteva sfaturi simple: să monitorizați tensiunea arterială, să începeți tratamentul hipertensiunii arteriale la timp, să verificați nivelul de zahăr din sânge și pulsul.

Infarcturile și accidentele vasculare cerebrale nu apar din senin, de obicei au în spate cauze serioase. Oamenii cu exces de grăsime corporală sunt mult mai expuși riscului de infarct miocardic. Riscurile sunt direct legate de efortul suplimentar asupra inimii.

Ce părere aveți despre sfaturile date de chirurgul Leo Bokeria?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!