Un articol frumos despre puterea femeii – “Femeia învinge totul, apoi plange”

Un articol frumos despre puterea femeii – “Femeia învinge totul, apoi plange”

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 January 2020 in De Suflet

“Cauta sa devii un om mai bun si asigura-te ca stii cine esti tu inainte de a cunoaste pe cineva si a astepta ca acea persona sa stie cine esti.” – Socrate

Un zîmbet nu înseamnă fericire, un cuplu nu înseamnă un tot întreg, o relaţie nu înseamnă o iubire.

Am întîlnit cîndva, o femeie frumoasă din toate punctele de vedere! Era căsătorită şi părea să aibă un mariaj perfect. Avea o casă,o masă,un soţ ce o iubea şi îi oferea aparent,totul…Ei doi formau un cuplu invidiat de toată lumea. Reuşise să întemeieze o familie,să aibă servicii bine plătite,se remarcau mereu în mulţime prin eleganţă,maniere frumoase şi comportament decent.

Aparent, femeia nu ducea lipsă de nimic şi nu şi-ar mai fi putut dori ceva mai mult… Era o doamnă admirată şi respectată de toţi, reuşise să-şi creeze o imagine imaculată, a învăţat în timp să devină o personalitate marcantă, iar cei din jur erau siguri că are un trai de regină. Soţul său o purta pe palme, sau, aşa s-ar fi părut…

Nimeni, niciodată nu o văzuse pe acea femeie plîngînd. Toţi speculau pe baza fericirii sale şi considerau că nu ar fi plîns vreodată, pentru că pur şi simplu nu avea motive să o facă. Fericirea îi era la picioare, iar dacă ar fi negat-o, ar fi înseamnat pur şi simplu că este nerecunoscătoare.

Ani întregi lumea a fost cu ochii pe acel cuplu, notîndu-le fiecare reuşită şi invidiindu-i pentru fiecare cîştig. Dar, într-o zi, totul se ruinase.

Mariajul perfect luă sfîrşit şi cei doi divorţară. Lumea începuse să-i vorbească, să-i bîrfească, să anticipe lucruri, învinuind-o pe ea pentru acest eşec. Ea, care nu se mulţumise cu tot ce-i oferise el. Ea, care nu preţuise suficient ceea ce primea de la el. Ea, cea care nu fusese suficient de soţie, suficient de gospodină, suficient de femeie pentru a menţine căsnicia.

Lumea a speculat mult, făcînd tot felul de presupuneri, referitor la ceea ce le-ar fi lipsit celor doi. Au judecat-o pe ea atît de aspru, încat nu s-au gîndit niciodată la suferinţa prin care trecea. Nu s-a gîndit nimeni la faptul că, în spatele unui zîmbet, nu se află întotdeauna o fericire. Nu s-a gîndit nimeni niciodată, că în spatele unei relaţii nu se află întotdeauna o iubire.

Nu s-a gîndit nimeni niciodată, că în spatele unei femei puternice, stă un bărbat care îi spune mereu “tu nu vei putea”, o face să plîngă, să se închidă şi să-şi piardă încrederea în ea însăşi, iar dincolo de masca de om puternic şi învingător,se află o doză nelimitată de lacrimi reci, regrete care-i amărăsc sufletul şi totodată, speranţa, că poate mîine va fi mai bine…

După despărţire, ea şi-a recăpătat încrederea în propriul EU şi a început să trăiască la un nivel mai avansat, să se bucure mai mult de ceea ce întîlnea, să-şi ofere încă o şansă către iubire, către fericire, către împlinire şi să nu se mai judece pentru greşeli din trecut, pentru scăpări, pentru insuccese. În timp ce el,a decăzut totalmente,a ajuns un om mic,lipsit de atenţie,condus de vicii,degradat şi materialist.

Singurul lucru important pentru el sunt banii…Banii care nu oferă sprijin moral şi nici căldură sufletească.

Ea, este admirată de toţi, este fericită, şi-a reconstruit familia şi se simte cu adevărat iubită şi preţuită!

El, este singur cu banii lui, cu viciile lui, cu luxul lui…

Lumea şi-a făcut concluziile necesare. Dar a fost nevoie de timp… Timp pentru a face diferenţe, timp pentru a realiza că în spatele unui cuplu perfect în ochii lumii, se află o femeie care a învăţat să fie puternică, să fie răbdătoare,să fie înţeleaptă, chiar dacă are alături un om care nu o valorează.

Iar…atunci cînd acel cuplu “perfect” se desparte, este semn că răbdarea femeii a ajuns la un capăt. ..

“Femeia învinge totul, apoi plange” – Grigore Vieru

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!