Ultima dorință a unui milionar. Înainte de moarte, acesta a înțeles esența vieții

Ultima dorință a unui milionar. Înainte de moarte, acesta a înțeles esența vieții

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 January 2024 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPildeSfaturi

Recent a murit un milionar cunoscut, lăsând în urmă o avere de miliarde de dolari. El a întocmit două testament, specificând că unul trebuie deschis imediat, iar celălalt după 30 de zile. Printre instrucțiunile din primul testament se afla o cerere de a-i pune o anumită pereche de șosete înainte de a-l înmormânta, șosete pe care le avea pregătite. Copiii lui au adus imediat perechea de șosete acolo unde tatăl lor era pregătit pentru înmormântare și au cerut să i se îndeplinească dorința.

Cu toate acestea, ei aparțineau unei comunități cu obiceiuri și legi funerare foarte stricte și li s-a refuzat cererea. Copii au argumentat, explicând că tatăl lor era foarte religios și o persoană dedicată și că avea cu siguranță motive întemeiate pentru a face această cerere. Dar comunitatea a rămas fermă în refuzul său.

În disperare, familia s-a adresat preotului comunității, care le-a spus cu amabilitate: „Chiar dacă tatăl vostru a făcut această cerere când era în viață, acum el se află în lumea adevărului și cu siguranță înțelege ce este mai bine pentru el. Lăsați-l să fie înmormântat conform tuturor regulilor și fără șosete”.

Și astfel s-a întâmplat, că a fost înmormântat fără șosete.

După 30 de zile, copiii au deschis al doilea testament al tatălui lor, în care se spunea următoarele:

„Dragii mei copii, cu siguranță m-ați înmormântat deja fără șosete. Știam că se va întâmpla așa. Voiam să înțelegeți cu adevărat că un om poate avea miliarde de dolari, dar în cele din urmă nu poate lua cu el nici măcar o pereche de șosete…”.

Trăim într-o lume foarte materialistă, în care tindem să legăm succesul de bunurile materiale, de numărul de zerouri de pe contul bancar. Cu toate acestea, adevărata bogăție se află în altă parte.

Poate că adevărata înțelegere nu constă în a lua cea mai mare bucată de plăcintă și a o devora, ci în a simți gustul acelei plăcinte frumoase și a te bucura de ea?

După cum a spus Omar Khayyam:

„Cine a înțeles viața nu mai grăbește,

Gustă fiecare clipă și o privește,

Cum doarme copilul, cum se roagă bătrânul,

Cum plouă și cum se topesc fulgii de zăpadă.

În obișnuit vede frumusețea,

În complicat găsește soluția cea mai simplă,

Știe cum să-și îndeplinească visul,

Iubește viața și crede în duminică,

A înțeles că fericirea nu este în bani,

Și cantitatea lor nu te scapă de necaz,

Cine a înțeles viața, a înțeles esența lucrurilor,

Că mai presus de viață este doar moartea,

Că să știi, fără să fii uimit, este mai înfricoșător

Decât să nu știi și să nu poți.”.

Ce părere aveți despre asta? Care este adevărata bogăție? Spuneți-ne în comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!