Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu: 18 proprietăți vindecătoare ale amestecului de ulei de ricin

Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu: 18 proprietăți vindecătoare ale amestecului de ulei de ricin

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu sunt două ingrediente care pot vindeca o serie de boli, pot întări și întineri organismul. Această combinație de ingrediente simple și accesibile poate fi un adevărat panaceu pentru tine.

Cum să luați ulei de ricin: 18 rețete ușoare de bicarbonat de sodiu cu ulei de ricin

1. Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu pentru alergii

Se amestecă: bicarbonat de sodiu – 3 linguri, ulei de ricin – 1 lingură. Masați amestecul pe corp înainte de duș. Lăsați amestecul pe piele timp de câteva minute. Apoi puteți face un duș relaxant și revigorant. De asemenea, puteți bea 6 picături de ulei de ricin o dată pe zi pentru a trata alergiile.

2. Bicarbonat de sodiu și ulei de ricin pentru ciuperci

Se amestecă: ulei de ricin – 1 lingură, bicarbonat de sodiu – 1 lingură. Aplicați amestecul pe zona afectată de ciupercă. Lăsați compoziția timp de o jumătate de oră, apoi clătiți și uscați pielea.

3. Ulei de ricin pentru vânătăi și rănile care sângerează

Se amestecă: ulei de ricin – 1 lingură, bicarbonat de sodiu – 1 lingură. Aplicați amestecul pe zona afectată.

4. Ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu pentru durerile articulare

Uleiul de ricin și bicarbonat de sodiu se amestecă și se aplică așa cum este indicat în rețeta # 2.

5. Ulei de ricin pentru iritația ochilor

Se amestecă 1 linguriță de ulei de ricin și 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu . Aplicați pe pielea pleoapelor. Se lasă să acționeze 20 de minute. Clătiți cu apă din abundență. Pe lângă eliminarea iritației ochilor, vă va ajuta și la tratarea cercurilor întunecate din jurul ochilor.

6. Ulei de ricin pentru cataractă

Uleiul de ricin pentru această boală este aplicat în fiecare zi înainte de culcare.

7. Întinerirea pielii mâinilor cu ulei de ricin

Se amestecă 1 lingură de ulei de ricin și 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Masați mâinile cu acest amestec timp de până la 3 minute, apoi clătiți bine.

8. Uleiul de ricin vindecă inflamațiile pielii

Aplicați uleiul de ricin pe locul leziunii până când inflamația este complet eliminată.

9. Articulațiile sedentare pentru uleiul de ricin nu sunt un obstacol

Masați ușor articulațiile cu ulei de ricin pentru a reduce durerea.

10. Întinerirea gâtului cu ulei de ricin

O rețetă asemănătoare. Masați în fiecare zi timp de 3 luni. Nu numai că va elimina problemele de piele, dar va ameliora și durerile din gât și va îmbunătăți vocea.

11. Îndepărtați petele de vârstă cu ulei de ricin

Înainte de culcare, amestecă 1 linguriță de ulei de ricin și 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu și aplică pe piele timp de 20 de minute.

12. Cum se elimina papiloamele cu ulei de ricin

Aceeași rețetă. Efectuarea unui amestec din bicarbonat de sodiu și ulei de ricin. Aplicați pe zona afectată aproximativ o jumătate de oră, apoi clătiți bine.

13. Uleiul de ricin va înmuia înțepăturile de insecte

Același remediu se aplică o dată pe zi pentru a calma mâncărimea și durerea.

14. Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu pentru negi

Aplicați același amestec pe zona cu neg, acoperiți cu un bandaj pe timpul nopții. Îndepărtați bandajul dimineața. Astfel vei putea scăpa de negi în câteva zile.

15. Uleiul de ricin va reduce durerile de spate

Aplicați ulei de ricin și bicarbonat de sodiu, amestecate în proporții egale, pe partea inferioară a spatelui cu mișcări de masaj.

16. Zgomotul din ureche dispare cu doar o picătură de ulei de ricin

Cu doar o picătură de ulei de ricin, vei simți o îmbunătățire a auzului iar iar bacteriile din ureche vor fi eliminate. Nu uitați să vă spălați zilnic, înainte de aplicare!

17. Îndepărtăm vergeturile și ridurile cu ulei de ricin

Întindeți uleiul de ricin pe zona afectată o dată pe zi pentru a reduce tonusul și ameliorarea vergeturilor.

18. Ulei de ricin pentru căderea părului

Aplicarea uleiului de ricin pe păr este foarte eficientă. Uleiul de ricin  aplicat pe scalp, frecat cu mișcări de masaj timp de 5 minute. Puteți folosi și uleiul de ricin și pentru sprâncene, gene, barbă. Puteți folosi uleiul de ricin și ca mască de păr.

Pentru a face o mască amestecați: ulei de ricin – 3 lingurițe, bicarbonat de sodiu- 1 lingură jumătate. Produsul se aplica prin masare pe zonele cu probleme și se îndepărtează în 10-15 minute.

Uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu au costuri reduse, așa că nu va fi un remediu costisitor. Dacă sunteți îngrijorat de oricare dintre aceste probleme, asigurați-vă că începeți chiar acum tratamentul cu ulei de ricin și bicarbonat de sodiu. Însă nu uitați că, pentru orice problemă de sănătate ar trebui să consultați un specialist, remediile naturale fiind doar o alternativă care nu funcționează pentru toată lumea, pentru că fiecare organism este diferit.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!