Tu tii cont de superstitii? Iata care sunt cele mai populare, printre oameni

Tu tii cont de superstitii? Iata care sunt cele mai populare, printre oameni

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 November 2022 in Superstitii

Chiar dacă avem doar câteva exemple concrete pentru anumite superstiţii, acestea continuă să se bucure de credibilitate și sunt din ce în ce mai prezente în viața noastră. Superstițiile referitoare la norocul nostru în viață se regăsesc atât în cultirile europene, cât și în cele orientale. Deseori, semnificația lor diferă de la o țară la alta.

Din vremuri îndepărtate, s-au transmis din generația în generație ritualurile pe care trebuie să le împlinim când întâlnim o pisica neagră sau despre norocul anticipat de o potcoavă găsită în drum spre casă.

Este un lucru foarte cunoscut că, în lumea satelor din țara noastră, superstițiile legate de noroc, de spor și de sănătate ocupă un loc de cinste și sunt transmise din generație în generație urmașilor în fiecare familie.

Care sunt cele mai cunoscute superstiții transmise de străbuni…

Să nu te întorci din drum…

Dacă pleci la drum, pentru a rezolva o problemă importantă, dar ai uitat un lucru, un document acasă, nu trebuie să te întorci din drum, deoarece nu vei rezolva ceea ce ți-ai propus. În acest caz, se spune să trebuie să te așezi câteva secunde pe un scaun , apoi să pleci mai departe. Prin acest ritual, ai lăsat în urmă ghinionul și vei rezolva ceea ce ți-ai propus.

Când ieși din casă, pornește cu piciorul drept!

Totdeauna, când pleci de acasă , vei avea noroc dacă pornești cu piciorul drept, deoarece dreptul prevestește că-ți va mege bine în acea zi. Chiar dacă ai o zi cu multe probleme, în mod sigur, spune tradiția, ghinioanele vor sta departe de tine sau vei întâlni persoane care te vor ajuta să ieși dintr-un impas.

Ți-a căzut cratița cu mâncare, cu gura în jos? Te întâlnești cu persoana iubită

Ai pregătit mâncarea preferată a iubitului tău și ți-a căzut cratița jos? În curând te vei întâlni cu acea persoană, chiar dacă sunteți certați.

Să nu speli haine în zilele de sărbătoare, deoarece fuge norocul din viața ta

Niciodată nu trebuie să speli hainele tale în zilele de mare sărbătoare: Paște, Crăciun , Anul Nou sau de ziua ta de naștere. Dacă nu respecți această superstiție, se spune că speli norocul din viața ta pe termen lung sau, și mai rău, ”speli” o persoană dragă din viața ta.

Legi șiretul pantofului unei rude? Gândește-te la o dorință”

Dacă mergi alături de o rudă și i s-a desfăcut șiretul, poți să te apleci și să-l legi, dar în acest timp, trebuie să-ți pui în gând o dorință. Potrivit unei vechi supersiții, acea dorință ți se împlinește.

Ai o dorință fierbine ? Aruncă o monedă într-o fântână cu apă limpede

Vrei să ți se împlinească o dorință secretă? Aruncă o monedă nouă într-o fântână cu apă limpede. În scurt timp, vei avea noroc și dorința ți se va împlini. Important este ca dorință să nu afecte bucuria cuiva…

Ai găsit o potcoavă pe drum? S-o legi cu un șnur cu gura în jos, deasupra ușii

Dacă ai găsit o potcoavă pe drum chiar dacă este ruginită, să n-a arunci. Trebuie s-o legi cu un șnur, cu gura în jos, deasupra ușii. În acest caz, se spune că ,de câte ori ieși din casă vei întâlni o șansă, un noroc are să-ți iasă în cale.

Pentru a avea noroc în viață, să nu umbli prin casă încălțată cu un papuc

Nu este bine să mergi prin casă încălțată doar cu o șosetă sau cu un papuc, deoarece nu vei avea bucurii, iar tot ce-ți dorești se va împlini doar pe jumătate

În drumul tău găsești o monedă cu cifra la vedere? Poți s-o ridici și s-o păstrezi

Dacă în drumul tău găsești o mondeă cu cifra la vedere este bine s-o pui în pușculița casei pentru că aceasta va atrage tot mai mulți bani până la anul următor.

Să nu lași pe masă pantofii, deoarece vei avea mari necazuri

Niciodată să nu lași pe masă pantofii tăi. Este un lucru dovedit că acest gest își va aduce multe necazuri, multă vreme .

Ai întâlnit o pisică neagră? Trebuie să faci trei pași înapoi, fără să te uiți

Dacă pisica neagră ți-a ieșit în cale, trebuie să faci trei pași înapoi pentru a ocoli ghinionul. Dacă nu procedezi așa, și mergi înainte, vei avea multe ghinioane.

Îți cade o lingură pe jos? Iubitul vine acasă înfometat

Dacă îți cade o lingură pe jos, desigur iubitul sau logodnicul se grăbește să vină spre tine. Totuși, ține seama că este înfometat… Pregătește masa !

O rândunică își face cuib lângă fereastra ta ? Norocul vine în casa ta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!