Tu stii ce fel de caracter ai? Psihologii au descris 5 tipuri

Publicitate

Formarea personalității este influențată de mai mulți factori, dar majoritatea oamenilor rareori se gândește la această problemă.
Cu toate acestea, înțelegerea propriului caracter îți oferă oportunitatea unică de a afla care-ți sunt punctele slabe și forte, să te uiți la tine dintr-o parte și să vezi ceea ce văd cei din jurul tău.

Pentru a te înțelege mai bine, încearcă să determini în care din aceste tipuri de personalitate te încadrezi.

1. Conștiincios

Cei care sunt menționați în acest grup, sunt descriși ca fiind persoane organizate, de încredere și își cunosc bine lucrul. Iubesc să-și planifice acțiunile din timp și să-și stabilească scopuri destul de mari. Sunt oameni onești și independenți, dar cei care duc lipsă de astfel de calități îi văd încăpățânați și meticuloși. Interesant: studiile au arătat că cei care s-au căsătorit cu persoanele reprezentative acestei categorii, tind să aibă mai mult succes în activitatea lor. Acest lucru se datorează faptului că, simțul organizării acestor oameni influențează productivitatea și realizările celuilalt partener.

2. Extrovertiți

Persoanele care au trăsături extrovertite, se reîncarcă și primesc o plăcere deosebită din comunicarea cu oamenii. Aceștia sunt vorbăreți, flexibili și se simt confortabil când se află în centrul atenției. Dintr-o parte, par aroganți și îngâmfați. Interesant: atrageți atenția la modul în care dau mâna. Oamenii de știință au demonstrat că persoanele cu mâini puternici sunt mai predispuși la acest tip de personalitate. Totuși, acest lucru se referă mai mult la bărbați.

3. Conformați

Cei care au această caracteristică sunt, de regulă, credincioși, buni și iubitori de oameni. Comportamentul lor este îndreptat, în mod altruist, spre binele altora. Putem spune că, altruismul este în sângele lor. În același timp, alții pot considera caracterul lor naiv și inert. Interesant: ești în căutarea unui investitor financiar? Acordă o mare atenție oamenilor care au aceste calități. Studiile au demonstrat că acești oameni sunt mult mai buni la tranzacțiile riscante. Un investitor prea deschis datorită încrederii excesivă de sine, poate da greș.

4. Deschiși pentru noile experiențe

Oamenii din această categorie dețin o mulțime de interese și o imaginație bogată. Sunt curioși, găsesc o abordare creativă pentru toate lucrurile și urăsc rutina. De multe ori, încearcă să se auto-actualizeze pentru a-și depăși potențialul. Din acest motiv sunt considerați „neatenți” și „desconcentrați”. Interesant: sinceritatea – o trăsătură naturală, care definește opțiunile politice. Oamenii deschiși tind să se potrivească cu viziunile liberale, iar într-o conversație își exprimă adesea preferințele politice.

5. Nervoși

Aceste persoane sunt caracterizate printr-un grad ridicat de instabilitate emoțională. Se enervează foarte ușor și reacționează atât fizic, cât și emoțional. În ochii altora, arată de multe ori nesiguri și sceptici. Interesant: oamenii de acest tip, publică mai des fotografii pe rețelele sociale. Rareori lasă comentarii sau împărtășesc știrile. Cu toate astea, adaugă în mod regulat fotografii în albume.

Alege să ai alături persoane cu valori morale care coincid cu ale tale…

Publicitate

Partenerul tău poate fi inteligent sau nu prea, atractiv sau pur şi simplu simpatic, sociabil sau închis, bun sau rău, însă cel mai important lucru e să fii cu el pe aceeași lungime de undă. Cu adevărat se spune că iubirea – este atunci când nu se privesc unul pe celălalt, ci privesc în aceeași direcție. Același lucru se referă și la relațiile de prietenie, în familie sau în colectivul de lucru. Lily Ahremchik, psiholog – ne explică de ce este atât de important ca în viaţă să ne alegem persoane cu același nivel de valori. Înainte credeam că omul poate fi oricine: măcar hoţ, mitocan sau chiar mincinos. Pentru că aşa a fost viaţa lui în familie, aşa l-au educat părinții sau pentru că aşa trebuia să treacă prin aceste lecţii. Înţeleg asta şi acum, însă în jurul meu îmi doresc oameni cu alte calităţi. Oameni pentru care onoarea, cuvântul, demnitatea şi conștiința au importanţă. Toate relațiile pot fi de calitate şi de lungă durată, doar într-un singur caz: dacă valorile persoanelor coincid. Îmi provoacă frică bărbatul care nu ştie să explice ce este pentru el onoarea şi îndeplinirea promisiunilor, iar conștiința curată o definește ca: “încerc să nu mint sau prefer să tac”, atunci ca persoană este foarte trist. Conștiința – este ceva mai mult. Dacă persoana nu poate să definească valorile morale, să-şi controleze emoțiile, să-şi analizeze faptele, atunci e foarte trist.

Psihologii pot explica orice comportament. Este o știință foarte convenabilă pentru a-ţi găsi o scuză.

Omul are nenumărate relații sexuale, manipulează, fuge de responsabilități. Deci, a fost un copil neiubit, a avut o relație eșuată cu mama sa și multe alte probleme. Însă, dacă ai crescut, ai devenit matur, educă-te singur! Caută-te pe tine însuţi! Întotdeauna poți găsi o justificare pentru durerea pe care o provoci altor oameni, şi cel mai des vezi şi înțelegi ce faci. Dacă ai o minte sănătoasă ar trebui să poți analiza. Chiar dacă o forță nevăzută te împinge să furi sau să profiți de corpul altei persoane, tu eşti în stare să înțelegi, să vezi, să simți că faci rău altei persoane. Şi tu vezi! Însă preferi să ascunzi aceste îndoieli într-un colţ îndepărtat al conștiinței şi să te justifici. Dacă persoana e condusă de cele mai joase valori precum: bani cu orice preţ, satisfacție cu orice preţ, îndeplinirea tuturor poftelor – atunci se transformă într-o ființă murdară, de nivel scăzut. Nici mintea, nici intelectul, nici studiile nu determină în sine valorile înalte. Aceste valori se formează din puritate interioară şi împlinire, de la o muncă neobosită asupra ta. Aceste valori fac persoana nu doar o ființă vie, ci îl fac OM. Doar valorile precum: demnitatea, respectul, stima de sine, voinţa şi puterea minții, conștiința oferă vibrații înalte sufletului şi fac omul curat şi luminos. Acești oameni nu ar trebui să trăiască, să prietenească, sau să lucreze cu personaje murdare. Ei niciodată nu vor fi înțeleși. Pe ei inevitabil îi vor strivi şi distruge.

Alege persoane de nivelul tău de valori – şi vei fi fericit!

Până la urmă nu e important câți prieteni sau iubiți ai. Mai bine să fii singur, decât cu cineva din întâmplare. Înconjoară-te de oameni corecți.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Toti oamenii pe care ii iubim si ne iubesc vor parasi aceasta lume la un moment dat, petreceti cat mai mult timp alaturi de ei cat inca mai sunt pe langa voi…

Publicitate

“Ei spun întotdeauna că timpul schimbă lucururile, dar de fapt tu eşti cel care trebuie să le schimbe” – Andy Warhol

Ne este mult mai simplu sa vorbim despre vreme, sport si vedete decat despre frica de moarte. Timpul (nu banii) este cel mai valoros bun al omului. In lista de mai jos sunt cateva lucruri care ne ajuta sa intelegem mai bine rolul nostru pe aceasta planeta si, cel mai important, poate aprinde scanteia de motivatie pentru a trai clipa (si a nu mai pierde timpul degeaba).

Acestea sunt 17 adevaruri brutale pe care orice persoana ar trebui sa le auda.

1. Vei muri si habar nu ai cand. – Nu te mai preface ca esti invincibil. Recunoaste faptul ca moartea este inevitabila si apoi invata sa iti petreci viata asa cum trebuie.

2. Toata lumea care te iubeste va muri iar tu habar nu ai cand. – Acest adevar pare fi infricosator si extrem de trist la inceput insa, daca stai sa analizezi, iti ofera posibilitatea de a aprecia mai mult oamenii din jurul tau, de a trece peste dificultatile pe care le ai cu persoanele iubite si de petrece mai mult timp alaturi de familie si cei dragi.

3. Banii nu te vor face o persoana mai buna sau mai fericita. – Chiar si daca esti cea mai norocoasa persoana si ai cei mai multi bani, banii doar amplifica ceea ce deja era prezent.

4. Obsesia ta cu gasirea fericirii este cea care impiedica realizarea ei. Fericirea este mereu prezenta in viata ta, este doar o chestiune de conectare la ea.

5. Nu poti face pe toata lumea fericita si, chiar si daca ai incerca, nu vei reusi. Opreste-te din a incerca sa ii multumesti pe toti si incepe sa iti respecti valorile, principiile si autonomia.

Publicitate

6. Nu ai cum sa fii perfect si incercand sa ajungi la standarde nerealiste devii nefericit.

7. Gandurile tale sunt mai putin importante decat sentimentele.

8. Actiunile tale vorbesc mai tare decat cuvintele tale. Asadar, fii responsabil si ia decizii frumoase pentru tine.

9. Realizarile si succesul tau nu vor conta pe patul de moarte. Atunci cand va sosi momentul, nu te vei gandi la acea marire de salariu. Te vei gandi la cei dragi, la relatiile cu oamenii din viata ta… asa ca incepe sa actionezi in consecinta.

10. Talentul tau nu inseamna nimic fara efort si o practica constanta.

11. ACUM este singurul moment care conteaza, asa ca nu il pierde alergand dupa trecut sau planificandu-ti viitorul. Nu poti controla trecutul si nu poti prezice viitorul, insa este un singur lucru care conteaza – PREZENTUL.

12. Nimanui nu ii pasa de cat de dificila este viata ta. Tu esti autorul povestii vietii tale. Nu mai cauta simpatie in oameni, incepe sa iti creezi povestea de viata pe care iti doresti sa o citesti peste ani.

13. Cuvintele tale sunt mai importante decat gandurile tale, asa ca incepe sa inspiri oamenii.

14. Investitia in tine nu inseamna egoism, ci GaudiLab, Shutterstockin contra – este cel mai valoros lucru pe care il poti face.

15. Nu este vorba despre ce se intampla, ci despre modul in care reactionezi tu la lucrurile care se intampla.

16. Ambitia ta nu inseamna nimic fara actiuni. Este timpul sa te apuci de treaba.

17. Timpul este cel mai de pret lucru al tau, asa ca invata sa il petreci cu cap. Tu ai puterea si responsabilitatea de a decide ce faci cu timpul pe care il ai, asa ca alege cu intelepciune.

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala