Tu nu ești mintea ta. Mintea este organic legat de corpul fizic.

Tu nu ești mintea ta. Mintea este organic legat de corpul fizic.

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 July 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Mintea este organic legat de corpul fizic. Dieta, activitatea și în special gândurile exercită o influență foarte puternică asupra minții. În ciuda faptului că, corpul și mintea sunt strâns legate și corpul este o formă densă a minții, mintea poate continua să-și desfășoare activitatea separat: în somn, în transă, după moarte.

Mintea nu are o formă definită și ia forme și dimensiuni ale obiectului pe care îl explorează, nu poate vedea întregul și încearcă să-l construiască, adunând împreună diverse puncte separate de percepție, astfel că cunoștințele accesibile minții sunt inițial limitate.

Tot ceea ce percepem prin simțuri influențează mintea și îi conferă o anumită nuanță, lăsând o amprentă. Prin urmare, tot ceea ce am văzut și la care am reacționat emoțional într-un fel sau altul pătrunde în subconștient și apare mai devreme sau mai târziu, influențând caracterul și destinul nostru.

Mintea tinde să aibă reacții duale: bine – rău, plăcut – neplăcut, iubire – ură. Orice gând care apare în minte întotdeauna amplifică opusul său, astfel că, dacă îndreptăm energia noastră vitală către un principiu, o idee, prin inerția pendulului, mintea se va înclina într-o direcție opusă mai devreme sau mai târziu. Cu cât mintea este mai atașată de extrem, cu atât este mai greu de controlat, cu atât se acumulează mai multă tensiune mentală. În schimb, calea iubirii este întotdeauna una de mijloc.

“Dorința și respingerea, simpatia și antipatia, iubirea și ura – toate acestea sunt atributele minții. Nu ești mintea ta. Ieși din aceste opoziții și trăiește în beatitudine.” – Swami Sivananda

Mintea este ansamblul gândurilor noastre, al formelor de gândire, se mișcă în mod identic cu ele iar această mișcare ne formează pe noi înșine. Ea constă în mișcare și nu poate funcționa fără aceasta.

Mintea se opune controlului asupra ei, dar dacă devine controlabilă, suntem capabili să scăpăm de toate suferințele și bolile, în esență, asta înseamnă iluminare.

Pe parcursul aproape întregii noastre vieți trăim mecanic, sub influența iluziei minții noastre, în acest caz, chiar și visele noastre uneori sunt mai reale decât viața noastră de zi cu zi. Lumea materială în întregime este doar o manifestare a minții. Odată ce învățăm să observăm mintea, nu mai suntem victimele a ceea ce se întâmplă în ea.

Pe măsură ce câștigăm control asupra minții, impulsurile provenite de la organele de simț și lumea înconjurătoare încetează să domine asupra noastră și putem fi cu adevărat cine suntem și să facem ceea ce este în armonie cu aspirațiile inimii noastre.

Ramiro Calle, fragment din cartea “Autodidact al psihologiei autentice”

Lumea este guvernată de un sistem. În conștiința omului este imprimat un program care șterge identitatea sa.

Conștiința umană nu este altceva decât un program. Și cine îi scrie acest program omului? Nu el însuși oare ?

În lumea existențială, programatorul conștiinței umane este Sistemul egrégoric.

Asta înseamnă că în conștiința oamenilor sunt înregistrate valori și convingeri care au scopul de a crea din om o ființă ușor de controlat.

Încă de la primele zile ale vieții sale, omul primește instrucțiuni din lumea exterioară despre CUM să trăiască.

Acestea îi sunt transmise de părinți, biserică, școală, facultate etc. În societatea noastră, toți trăiesc după un singur program: te-ai născut – ai învățat – te-ai căsătorit – ai muncit – ai murit. “Așa trăiesc toți”, ne spun cei din jur, “Și Sistemul va avea grijă de tine: îți va oferi educație, servicii medicale, locuri de muncă cu normă întreagă, pensie.”

O viață clară, cu o ideologie de sclav, conform unui scenariu clar și cu un final previzibil.

Dar unde este individualitatea ta în această viață “în culori”? Nu poate să se manifeste doar prin talentele tale speciale. Ea trebuie să se manifeste mai mult în algoritmii unici ai succesului creați de tine. Creați de tine însuți! Acești algoritmi se vor naște atunci când vei cădea de mai multe ori în viață și te vei ridica, când îți vei permite să încerci și să greșești, să câștigi și să pierzi. Atunci când îți vei permite să mergi pe drumul tău, fără să asculți pe nimeni, aruncând toate aceste aberații despre ce e corect și ce e greșit, ce e permis și ce nu este permis.

TU ÎNSUȚI vei dobândi propria experiență, trăind PROPRIA ta viață. Doar datorită acestui lucru vei avea șansa să scapi de sub controlul Sistemului.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!