Tu ai o minte puternica? Iata care sunt trasaturile si lectiile valoroase pe care le putem invata de la oamenii cu o minte puternica!

Tu ai o minte puternica? Iata care sunt trasaturile si lectiile valoroase pe care le putem invata de la oamenii cu o minte puternica!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Bucura-te de lucrurile marunte caci, intr-o zi, ai putea sa-ti dai seama ca acestea au fost cu adevarat marete.” – Robert Brault

Acestea sunt trasaturi ale oamenilor cu mintea puternica catre care cu totii ar trebui sa tindem. Acest fel de a trai aduce mai multa fericire, acceptare si detasare. In acelasi timp, mai multa energie si creativitate.

Iata lectiile valoroase pe care le putem invata de la oamenii cu mintea puternica:

1. Oamenii cu mintea puternica isi aleg ei bataliile – Uneori, in viata trebuie sa stii sa renunti. Nu merita sa luptam chiar pentru orice. De aceea, oamenii care au o minte puternica stiu foarte clar in ce se baga si nu isi irosesc energia in mod inutil. Nu sunt incapatanati, nu judeca dupa orgolii si stiu cand sa mearga mai departe si cand sa se opreasca. Acest lucru ii face foarte productivi si rareori se intampla sa nu obtina ceea ce isi doresc cu adevarat, in primul rand fiindca sunt foarte clari in privinta lucrurilor pe care si le doresc.

2. Oamenii cu mintea puternic nu judeca – In loc sa se concentreze asupra defectelor celorlalti, acesti oameni se concentreaza asupra propriei evolutii mai mult. Ei sunt de parere ca oamenii trebuie sa fie lasati sa fie asa cum sunt, pentru ca fiecare are drumul sau in viata, incercarile si bucuriile sale. Nu este nimic de criticat si corectat, ci doar de inteles. Pentru ca au aceasta atitudine, compania oamenilor puternici mental este mereu cautata de cei din jur, fiindca alaturi de acestia se simt liberi si deschisi.

3. Oamenilor cu mintea puternica nu le este teama sa ceara ajutor – Nu sunt ghidati de mandrie. Asa incat, oamenii cu mintea puternica se accepta pe ei asa cum sunt in orice moment, iar daca au nevoie de ajutor, isi recunosc in primul rand lor insile si apoi cauta sprijin la cei apropiati. Acest lucru ii ajuta sa isi revina foarte repede si sa isi regaseasca energia pentru a depasi orice obstacol.

4. Oamenii cu mintea puternica iarta – Sa tinem manie, frustrari, suparare si orgolii in noi este modul prin care uneori ne otravim singuri. De aceea, oamenii cu mintea puternica stiu sa renunte la aceste sentimente, iarta autentic si merg mai departe, deschisi in fata unor noi posibilitati.

5. Oamenii cu mintea puternica accepta critica – Momentul cand rezisti criticii este momentul cand iti refuzi dezvoltarea personala, cand refuzi sa te vezi si din alte perspective. Iata de ce critica ar trebui privita constructiv si nu ar trebui sa ne puna in pozitie de defensiva.

6. Oamenii cu mintea puternica ofera celorlalti – Stiu sa creeze legaturi autentice cu cei din jur si ofera sinceritate, grija, atentie, autenticitate si energie pozitiva.

7. Oamenii cu mintea puternica sunt modesti – Atunci cand renuntam la ego, ne angrenam de fapt, cel mai puternic in realitate. E o diferenta intre a te auto-respecta si aprecia pentru ceea ce ai realizat si a lasa toate aceste lucruri sa te defineasca in ochii tai si ai celorlalti, pe care din mandrie exagerata ii privesti de sus, cu aroganta. Cei mai inteligenti oameni ai lumii au dat dovada in acelasi timp de foarte multa modestie.

8. Oamenii cu mintea puternica au renuntat sa isi mai faca griji pentru ceea ce este corect si ce nu – Pentru ca tot ceea ce ni se spune ca ar fi „corect” este un set de conventii care adesea ne limiteaza viata si posibilitatile. Cu cat realizezi mai repede acest fapt, cu atat mai repede iti oferi libertatea de a trai la maxim.

9. Oamenii cu mintea puternica imbratiseaza schimbarea – Schimbarea inseamna mereu, oportunitatea de a creste. Sa incerci sa traiesti mereu „in siguranta” iti consuma energia, te epuizeaza si arata ca nu te-ai maturizat suficient, astfel incat sa intelegi ca schimbarea este o constanta a vietii.

10. Oamenii cu mintea puternica sunt responsabili financiar – Nu inseamna ca trebuie sa fim materialisti, ci ca trebuie sa ne asumam sa nu mai fim dependenti de ceilalti pentru necesitatile noastre financiare.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!