Trebuie sa fim mai buni! “Ochi pentru ochi” ar lasa planeta oarba… toti gresim, nimeni nu este fara de pacat!

Trebuie sa fim mai buni! “Ochi pentru ochi” ar lasa planeta oarba… toti gresim, nimeni nu este fara de pacat!

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 January 2020 in Pilde

“Nefericirea legata de ceea ce nu ai inseamna risipirea a ceea ce ai.” – Ken S. Keyes

Aceasta poveste frumoasa poate face o schimbare in viata noastre.

Intr-o zi, un maestru si-a intrebat ucenicii: “De ce tipam atunci cand suntem furiosi? De ce oamenii tipa unul la celalalt atunci cand sunt suparati?”

Ucenicii au stat sa se gandeasca pentru putin timp, apoi unul dintre ei a raspuns: “Pentru ca ne pierdem calmul.”

“Dar de ce sa tipi cand cealalta persoana este chiar langa tine? Nu poti doar sa vorbesti cu el normal? De ce sa tipi la persoana de langa tine cand esti suparat?” – a continuat maestrul.

Ucenicii i-au dat mai multe raspunsuri, insa nici unul nu l-a multumit pe intelept. In cele din urma el a continuat: “Cand doi oameni sunt furiosi unul pe altul, inimile lor se distanteaza mult. Pentru a acoperi aceasta distanta dintre ei, ei trebuie sa strige astfel incat sa fie in masura sa se auda. Cu cat sunt mai furiosi cu atat mai tare trebuie sa strige pentru a se auzi prin acea distanta.”

Apoi maestrul a intrebat: “Ce se eintampla cand doi oameni se indragostesc? Ei nu tipa unul la altul, insa vorbesc in soapta. De ce? Pentru ca inimile lor sunt apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica…”

Si tot el a concluzionat: “Si cand se iubesc foarte mult ce se intampla? Ei nu vorbesc, ei isi soptesc si stau mai aproape unul de altul pentru ca inimile lor bat in acelasi timp. In cele din urma, nici macar nu trebuie sa isi mai sopteasca, doar se uita unul la altul si se inteleg din priviri. Asta se intampla cand doua persoane care se iubesc au inimile apropiate.

Morala povestii: Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta, nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, caci va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere!

Citate pozitive pentru sufletul tau

”Mii de lumanari pot fi aprinse de catre o singura lumanare, si viata lumanarii nu va fi scurtata. Fericirea nu scade niciodată fiind impartita.” – Buddha

„Imi plac oamenii care se stiu inconjura de prieteni si carti. Rostul prieteniei nu este acela de a te ajuta sa traiesti mai bine, ci sa traiesti mai frumos, prietenii sunt o punte inspre noi insine, un factor revelator. Cat despre carti, imi place sa cred ca, citindu-le e ca si cum am cumpara umanitate si bunatate in stare conservata pentru a ne hrani sufletul.” – Cosmin Neidoni

„Cei mai frumosi oameni pe care i-am cunoscut sunt cei care au cunoscut infrangerea, suferinta, zbuciumul, pierderea si care au gasit calea lor de-a iesi din prapastie. Acesti oameni au o apreciere, o sensibilitate si o intelegere a vietii care ii umple cu compasiune, blandete si o preocupare iubitoare foarte profunda. Oamenii frumosi nu sunt intamplatori.” – Elisabeth Kubler-Ross

„Mintea nu poate fi ocupată de emotii pozitive si negative in acelasi timp. Trebuie sa predomine fie unele, fie celelalte. Este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca emotiile pozitive sunt cele care ne influenteaza in mod dominant mintea.” – Napoleon HillDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!