Traim viata cu frica… ne temem atat de mult incat nu mai avem cum sa fim fericiti…

Traim viata cu frica… ne temem atat de mult incat nu mai avem cum sa fim fericiti…

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 February 2020 in De Suflet

“Sadim semințe care vor înflori în funcție de viețile noastre, așa că, cel mai bine, ar fi să smulgem buruienile mâniei, zgârceniei, invidiei și îndoielii.” – Dorothy Day

Traim intr-o lume a fricii si a tradarilor. Auzim cum aceste doua trairi se manifesta in ziua de zi cu zi. Adevarul e ca ne este frica de singuratate si uram atat de tare tradarile. Si totusi nu facem nimic pentru a remedia situatia…

Ne irosim timpul cautand vinovatii care ne-au strapuns cu o sageata otravita sufletul, in loc sa o scoatem cat mai repede. Si apoi ne intrebam de ce nu ne mai putem oferi sufletul unei alte persoane, dar oare cum sa mai putem cand inca acesta e otravit cu resentimente. Cand o sa intelegem cu adevarat ca doar de noi depinde ce atragem si ce indepartam?

Traim uneori fiecare zi cu frica de a nu ajunge singuri si din aceasta cauza ne agatam cu dintii de relatii care nu ne fac bine. Suportam de multe ori chiar si minciuni sau tradari, ca sa ajungem in final la acelasi raspuns, nu minciuna e cea care pune capat unei relatii, ci adevarul. Oricat am incerca, odata pierduta increderea intr-o persoana nu o vom mai putea privi la fel, e ca o foaie de hartie, odata ce ai botit-o, nu va mai fi niciodata perfecta oricat te-ai stradui sa o netezesti.

Da, frica este cea care ne opreste de atatea ori sa punem capat unor relatii. Si fara sa ne dam seama frica noastra e cea care contribuie la infingerea si mai tare a sagetii otravite de catre cel de langa noi. Tindem sa aruncam vina pe ceilalti si mai putin pe noi cand de fapt noi suntem cei care ne cream propriile furtuni si apoi ne suparam ca ploua.

Dupa indelungi lupte cu sufletul nostru reusim sa scoatem sageata, dar tot frica e cea care va construi un zid in jurul sufletului, tocmai pentru a nu mai suferi. Spunem de multe ori ca iubirea doare, dar nu este adevarat. „Iubirea nu doare. Singuratatea doare. Abandonul doare. In realitate iubirea este singurul lucru care trece peste orice durere din lume si care te face sa te simti minunat din nou. Iubirea este singurul lucru care nu doare.” (Liam Neeson)

Nu construind ziduri pentru a tine celelalte suflete la distanta e solutia pentru ca acestea nu lasa nici dragostea sa patrunda. Fara sa ne dam seama ne tinem sufletul prizioner.

E timpul sa daramam zidurile! Nu uitati, iubirea este singurul lucru care nu doare.

Intotdeauna am vrut sa fiu diferita; cu cat ma analizam mai mult, cu atat gaseam mai multe defecte pe care sa le urasc. Dar gata, mi-a ajuns! Am ajuns in acel moment al vietii mele in care pot spune ca sunt multumita de mine. Chiar daca nu sunt ceea ce vreau sa fiu sau ceea ce cred ca as putea fi… tot sunt suficienta pentru mine.

Am plans mult astazi dorindu-mi sa fiu altceva, dorindu-mi sa fac altceva, dorindu-mi sa fiu mai putin sensibila si mult mai puternica, dorindu-mi sa nu mai simt nevoia sa fiu imbratisata si sa demonstrez ca pot si singura… dorindu-mi sa inteleg ca viata trebuie sa fie doar a mea… si tot asa. In capul meu se duceau lupte groaznice cu propria persoana.

Asa ca am oprit palavrageala si am tipat la vocile din capul: “MI-A AJUUUNS!” Stiu ca sunt suficienta pentru mine.

Merg inainte si invat pas cu pas in drumul asta… si asta pentru ca stiu ca asta sunt eu si acum chiar nu mai vreau sa schimb nimic.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!