”Trăiește în așa fel încât dacă cineva te-ar vorbi de rău, nimeni nu l-ar crede.” – Daca vrei sa reusesti in viata, tine doar pentru tine aceste lucruri.

Publicitate

Iata cele mai importante lucruri pe care sa le tii doar pentru tine:

1. Primul lucru pe care trebuie să-l păstrați în secret sunt planurile de viitor. Nu spuneți nimănui până planurile nu se vor îndeplini. Orice idee nu este ideală și are unele puncte slabe, în care se poate lovi foarte ușor.

2. Al doilea lucru despre care este bine să nu spuneți nimic sunt faptele de milostenie. Un lucru bun este o raritate în această lume și de aceea trebuie păzit foarte bine. Nu vă lăudați cu faptele bune. Mândria va înlătura tot binele care a venit din această milostenie.

3. Al treilea lucru despre care nu trebuie să vorbim o reprezintă nevoinţa noastră. Nu relataţi tuturor despre limitele dvs. în alimentație, somn, rugăciune etc. Asceza fizică aduce foloase dacă este în coordonare cu starea emoțională.

4. Al patrulea lucru despre care trebuie să tăcem este curajul și bărbăția noastră. Unii au încercări interioare, alții încercări exterioare. Încercările exterioare se observă, de aceea oamenii primesc medalii, însă dacă au fost depășite anumite încercări interioare nimeni nu le poate observă și de aceea nici nu aveți premii pentru ele.

5. Al cincilea lucru sunt cunoștințele duhovnicești. Acestea au diferite niveluri și trebuie dezvăluite doar la un anumit nivel de pregătire. Principala greșeală a începătorilor este dorința de a împărtăși celorlalţi propria starea duhovnicească, care în loc să le aducă liniște, le aduce tulburare.

6. Al șaselea lucru despre care nu trebuie să vorbiţi sunt problemele familiale. Țineți minte: cu cât mai puțin veți vorbi despre problemele din familia dvs. cu atât ea va fi mai puternică și mai stabilă. Cearta este îndepărtarea energiei negative care se adună în procesul de comunicare.

7. Al șaptelea lucru despre care nu trebuie să vorbiți sunt cuvintele urâte pe care le-ați auzit. Puteți să vă murdăriți încălțămintea sau puteți să vă murdăriți conștiința. Dacă veniți acasă și spuneți tot ce ați auzit de la un necioplit pe stradă, nu vă va deosebi de acea persoană care a venit acasă și nu s-a descălțat.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate

Familia ortodoxă are arme puternice: credința, rugăciunea și harul

O familie ortodoxă are însă arme puternice: credinţa în Dumnezeu, rugăciunea unuia pentru celălalt şi, bineînţeles, harul şi binecuvântarea primite prin Taina Cununiei. Soţii nu mai sunt singuri: cu ei este Dumnezeu!

Bineînţeles, nici ortodocşii credincioşi nu sunt scutiţi în viaţa familială, conjugală, de ispitele, încercările şi furtunile care pândesc orice familie obişnuită. Se poate spune că aproape orice familie trece în viaţă prin aceleaşi greşeli, într-o măsură mai mare sau mai mică. Unii depăşesc cu succes aceste dificultăţi, se călesc în ele, dobândind o şi mai mare dragoste reciprocă; alţii, din păcate, se frâng.

O familie ortodoxă are însă arme puternice: credinţa în Dumnezeu, rugăciunea unuia pentru celălalt şi, bineînţeles, harul şi binecuvântarea primite prin Taina Cununiei. Soţii nu mai sunt singuri: cu ei este Dumnezeu!

De regulă, oamenii aflaţi departe de credinţă consideră cununia pur şi simplu un ritual frumos. Se cunună toţi: starurile de cinema, reprezentanţii show-business-ului. Totul este foarte frumos: lumânările, icoanele, preotul şi limuzina albă lângă biserică. În vremurile noastre de superstiţii şi ocultism a apărut încă un mod de a înţelege Taina Cununiei: ca pe o lucrare magică ce-i leagă pe soţi pentru vecie, independent de felul cum se vor comporta. Majoritatea oamenilor chiar aşa şi înţeleg toate Tainele şi ritualurile bisericeşti: „Popa o să facă ceva, o să stropească, o să şoptească, şi totul o să-mi meargă bine”, iar ei înşişi nu vor să depună nici un efort.

De ce sunt greşite concepţiile acestea? Pentru că fără eforturile şi rugăciunea noastră nici o Taină nu o să ne aducă vreun folos. Şi nu numai Tainele, ci nici o rugăciune bisericească – de exemplu, sfinţirea maşinii. Când sfinţesc un automobil obisnuiesc să întreb: „De ce lipiţi iconiţe în maşină pe panoul de bord?” De regulă mi se răspunde: „Păi, ca să apere maşina ş.a.m.d.” Răspuns greşit! Icoanele se află în maşină ca îndată ce ne-am aşezat la volan să ne amintim: „Am uitat să facem rugăciune înainte de a pleca la drum!” Dacă omul îşi va aminti asta, Domnul îl va ajuta. Dumnezeu nu ne mântuieşte fără noi.

Pr. Pavel Gumerov

Sursa: El şi ea: în căutarea armoniei conjugale.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Zece pasi spre fericire inlocuind gandirea negativa cu cea pozitiva! Ai grija de starea ta de bine!

Publicitate

“Secretul fericirii este să îi faci pe ceilalți să creadă că ei sunt cauza fericirii. ” – Al Batt

Pentru a obtine fericirea in viata, nu este necesar sa facem eforturi uriase. Principalul lucru este starea de spirit. O colectie de cuvinte si atitudini pozitive va atrage mult asteptata fericire pentru tine si chiar mai mult.

Prin puterea cuvantului este o legenda, a carei nastere se pierde in intunericul veacurilor. Chiar si in antichitate, oamenii au inteles ca unele cuvintele, repetate cu incredere , au o influenta de nesters asupra soartei unei persoane.

De-a lungul timpului, oamenii au invatat sa foloseasca cuvinte pozitive in beneficiul lor. Ele sporesc nu numai energia omului, ci sunt capabile sa schimbe lumea inconjuratoare o data pentru totdeauna.

Intelepciunea stramosilor nostri a fost folosita in conspiratii, ritualuri si chiar rugaciuni. Si lumea s-a schimbat si ne-am schimbat si noi cu ea.

Iata o lista de cuvinte care vor atrage fericirea prin inlocuirea gandirii negative cu cea pozitiva.

1. Destin

Este corect sa incepem cu acest cuvant, care influenteaza cel mai mult fiinta si atitudinea unei persoane.Suna paradoxal, dar cu ajutorul acestui cuvant va puteti schimba destinul. Principalul lucru este sa-l pronunti in mod clar, crezand ca esti stapanul vietii si ca tu controlezi destinul si nu invers.

2. Fericirea

Fericirea este ceea ce va straduiti sa aveti, deci nu uitati sa va reamintiti mai des despre acest lucru. Scopul tau principal in viata este sa devii fericit, deci concentreaza-te in fiecare zi. Este necesar sa pronunti cu incredere si clar: “Imi merit fericirea”.

Nu stim exact cum, dar functioneaza – cu fiecare cuvant spus, te apropii de visul tau. In plus, auto-hipnoza este un lucru foarte util. Dupa un timp, fericirea se va rezolva de fapt in inima voastra.

3. Pasiune

Pasiunea este un sentiment puternic. Dar, dupa cum stiti, pasiunea nu poate fi numai pentru o persoana, ci si pentru job, hobby-uri, pentru viata in general. Acest cuvant simbolizeaza daruirea, un anumit impuls, incantare, fericire.

Aceasta este o dragoste puternica. Va va ajuta sa faceti fata gandirii stereotipice si sa descoperiti lumea printr-o alta viziune. Spune-o in momentele de indoiala, iar Universul o va risipi.

4. Dragostea

Iubirea pacii este cheia succesului. Fericirea ii iubeste pe cei care sunt deschisi la suflet, care radiaza energia iubirii. Nu va fie frica sa marturisiti iubirea voastra pentru viata, pentru oameni, pentru Dumnezeu, pentru Univers, pentru lume. Spuneti acest cuvant cat de des posibil si apoi fericirea va gasi cu siguranta o cale spre voi.

5. Prosperitate

Publicitate

In sensul literal, cuvantul inseamna “inflorirea”. Spuneti cat de des posibil, mai ales daca doriti sa reusiti in viata, nu numai material, ci si spiritual. Imi doresc prosperitate pentru tine, pentru ceilalti oameni si pentru intreaga lume.

6. Multumesc

Cuvantul “multumesc” este recunostinta. Cu alte cuvinte, dati o binecuvantare, demonstrand lumii ca nu puteti numai sa primiti, ci si sa oferiti ceva in schimb. Nu conteaza pentru ce spui va multumesc: pentru ajutorul celor dragi, pentru cuvintele frumoase la adresa ta, este un fapt important pe care il exprima recunostinta.

In acest caz, fericirea va va urma intotdeauna, aruncandu-va si mai multe oportunitati.

7. Victorie

Pentru a ramane un castigator in orice situatie, este important sa credeti nu numai in viitorul vostru succes, ci si in acest cuvant. Spunandu-va: “Astazi voi castiga”, va veti programa pentru noroc si cu siguranta veti obtine ceea ce doriti.

8. Curajul

Fericirea iubeste pe cei curajosi. Este imposibil sa lupti pentru un loc la soare daca te indoiesti de tine. Atata timp cat exista o teama de a pierde in viata voastra, nu aveti multe sanse sa deveniti o persoana fericita.

O persoana de succes radiaza incredere prin toate fibrele sufletului, crede in el insusi. Si este foarte usor sa crezi in tine: doar sa-ti reamintesti mai des ca esti capabil de orice. Chiar daca nu este adevarat, totul se va schimba in curand.

9. Incredere

Pentru a fi fericit, trebuie sa credeti ca totul este posibil. Este important sa aveti incredere in voi si in viata. Fara incredere, drumul catre, pana la punctul culminant al succesului pare a fi o scara subreda.

Inainte de fiecare activitate importanta, nu uitati sa va reamintiti ca credeti in puterea Universului:

“Eu cred in viata. Cred in mine. Sunt sigur ca totul se va dovedi asa cum vreau eu. ”

10. Speranta

Pentru multi, speranta este singurul motivator in viata. Un sentiment magic de speranta incurajeaza increderea in punerea in aplicare a ceva semnificativ, favorabil si bucuros. Miracole se intampla in fiecare zi, principalul lucru – nu scapati speranta din maini.

Schimbati-va viata in bine, pare dificila la prima vedere. De indata ce incepeti sa repetati aceste cuvinte (este posibil si impreuna), rezultatul nu va dura mult. Veti rescrie povestea vietii voastre, lasand trecutul in care ati fost nefericiti, in spatele scenei. Fericirea voastra este in mainile voastre.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala