Tine secret aceste lucruri daca vrei sa le feresti de energiile negative

Tine secret aceste lucruri daca vrei sa le feresti de energiile negative

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 January 2020 in Spiritualitate

Sunt câteva lucruri care merită să fie ţinute întodeauna secret. Să vorbeşti despre ele – oricât de mult ţi-ai dori – nu îţi va aduce nimic bun. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ţii doar pentru tine:

7 lucruri pe care trebuie să le ţii secret

Nu face publice cele mai ambiţioase planuri pe care le ai. Ţine-le secret până când eşti pe punctul de a le realiza. Asemenea planuri au întotdeauna şi puncte slabe pe care tu poate nu le-ai observat iar ceilalţi pot profita pentru a le duce ei la bun sfârşit, pentru a te descuraja şi sau pentru a te determine să renunţi.

Nu împărtăşi de bună voie informaţii despre activităţile caritabile pe care le-ai desfăşurat. Cea mai mare calitate este să faci fapte bune fără să aştepţi recunoştinţă. Să vorbeşti despre aceste planuri poate foarte uşor aluneca în aroganţă. Dacă simţi această nevoie atunci trebuie să afli motivul real pentru care faci aceste fapte caritabile: din altruism sau din dorinţa de a fi lăudat?

Nu dezvălui niciodată secrete despre stilul tău de viaţă. Nu are nici un rost să te lauzi cu informaţii despre cum merge dieta ta, despre faptul că îţi place să dormi dimineaţa până târziu sau despre apetitul tău pentru sex. Dacă vorbeşti cu ceilalţi despre aceste lucruri doar pentru amuzament atunci chiar nu are rost să le faci publice. Nevoia de îi impresiona pe cei din jur şi de a fi lăudat este un semn de dezechilibru emoţional.

Un alt lucru care merită să fie ţinut ascuns sunt acele momente când ai dat dovadă de curaj sau eroism. Cu toţii trebuie să facem faţă, zi de zi, diverselor provocări ale vieţii – atât cu lumea exterioară cât şi cu cea interioară, cu gândurile noastre. Încercările prin care treci pentru a te descurca cu ambele trebuie să fie cunoscute şi răsplătite pe măsură. Nu ţine însă de tine să apreciezi dacă sunt demne sau nu de apreciere – în asta constă lecţia.

Nu împărtăşi niciodată viziunea ta despre Univers, despre viaţă şi moarte. Este doar punctul tău de vedere, nu adevărul absolut, obiectiv.

Foarte rar cineva va avea vreun avantaj de pe urma filosofiei tale de viaţă.

Nu foloseşte la nimic să vorbeşti cu alţii despre conflictele sau problemele care sunt în familia ta. Cu cât divulgi mai puţine lucruri cu atât eşti mai puternică. Asemenea probleme se rezolvă întotdeauna în intimitatea casei tale. Cu cât te plângi mai mult unor persoane din afară, cu atât mai greu îţi va fi să îţi revii.

Nu vorbi despre lucrurile urâte pe care ceilalţi le-au spus sau făcut. Aşa cum îţi murdăreşti hainele, îţi poţi murdări sufletul şi mintea.

Persoana care povesteşte cu lux de amănunte, de îndată ce a ajuns acasă, toate lucrurile mărunte, prosteşti pe care le-a auzit nu este cu nimic mai diferită şi mai bună de aceea care uită să îşi scoată pantofii după ce a trecut pragul uşii.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!