Tămâia a oferit 3 beneficii surprinzătoare pentru sănătate încă din cele mai vechi timpuri

Tămâia a oferit 3 beneficii surprinzătoare pentru sănătate încă din cele mai vechi timpuri

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Tămâia este unul dintre darurile prețioase aduse de cei Trei Magi din țări îndepărtate pruncului Iisus, iar această rășină vindecătoare ocupă întotdeauna o parte magică și oarecum misterioasă în povestea tradițională a nașterii lui Hristos. Îmi imaginez că cei trei înțelepți s-au strâns în jurul nou-născutului Hristos și mă întreb mereu de ce au ales să-i ofere rășină aromată de tămâie . Ce făcea tămâia atât de valoroasă și atunci? Și tămâia este încă valoroasă astăzi?

De mii de ani, oamenii făceau comerț cu tămâie în Peninsula Arabică și Africa de Nord și era o marfă foarte scumpă, în special tămâia de calitate. S-a obținut prin tăierea scoarței copacilor Boswellia Carterii sau Boswellia sacra , permițând seva să se scurgă din scoarță și uscându-se treptat în picături de rășină întărită. Acești copaci cresc în nord-vestul Africii și produc rășini de calități diferite, în funcție de calitatea solului și de climatul în care sunt crescuți. Rășina de cea mai înaltă calitate provine din copacii Boswellia din Somalia.

În mod tradițional, tămâia este lăudată pentru vindecarea bolilor de piele și digestive. Tămâia de înaltă calitate a fost fie înghițită, fie mestecată ca guma de mestecat, iar apoi sucurile sale au fost înghițite. În medicina tradițională indiană, a fost utilizată pentru a trata rănile, artrita, pentru a echilibra hormonii și pentru a purifica aerul posibilelor infecții. Egiptenii au folosit-o pentru tratarea pielii.

În culturile arabe, indiene și din Africa de Est, tămâia era arsă în fiecare zi în case, despre care se credea că aduce sănătate tuturor celor din casă. Nu este de mirare că tămâia a fost folosită pentru purificare în temple și altare pentru închinare în multe biserici creștine. În plus, timp de secole, religia evreiască a folosit tămâie amestecată cu uleiuri pentru a unge bebelușii nou-născuți, deoarece aceștia au intrat într-o nouă etapă a călătoriei lor spirituale.

Astăzi, tămâia, cunoscută și sub numele de oliban, este folosită în lumea occidentală ca ulei esențial adesea inclus în practicile de aromoterapie. Deși tămâia nu este la fel de obișnuită astăzi ca în vremurile antice, este încă destul de scumpă datorită numeroaselor sale beneficii excepționale pentru sănătate.

Cele mai importante beneficii pentru sănătate oferite de tămâie

Tămâia ameliorează stresul și anxietatea

Cercetătorii au descoperit că tămâia reduce depresia și anxietatea datorită compusului chimic acetat de incenzol. Deci, atunci când vă simțiți copleșiți și deprimați și vreți să vă liniștiți, puneți câteva picături de ulei esențial de tămâie în cadă sau doar aprindeți câteva boabe de tămâie în cameră. Acest lucru nu numai că vă va calma mintea neliniștită, dar mulți oameni cred că parfumul de tămâie sporește intuiția și legătura cu spiritualul.

Tămâia acționează ca un hipnotic natural

Pe lângă faptul că are un efect calmant, aroma unică de tămâie ajută la curățarea căilor respiratorii și a plămânilor, ceea ce permite corpului să atingă temperatura necesară somnului. Acest lucru nu numai că te ajută să adormi repede, dar este, de asemenea, esențial să te ajute să dormi toată noaptea.

Tămâia reduce inflamația și durerea

Tămâia are capacitatea naturală de a bloca moleculele inflamatorii cheie, care se găsesc adesea în bolile cu inflamație severă a țesuturilor, cum ar fi artrita, astmul și sindromul intestinului iritabil. Acest lucru ajută la reducerea durerii asociate cu aceste boli și orice altă inflamație a mușchilor sau tendoanelor. De asemenea, poate ajuta la prevenirea uzurii cartilajului vulnerabil.

Deși acestea sunt cele mai mari beneficii ale tămâiei, există multe alte motive care fac această rășină valoroasă astăzi. Are proprietăți antiseptice, poate trata vergeturile și cicatricile, ajută la întărirea sistemului imunitar, îmbunătățește digestia, acționează ca un remediu natural pentru răceli și gripă și este un tratament anti-îmbătrânire eficient. Utilizarea tămâiei este în general sigură și poate fi combinată cu alte uleiuri esențiale.

Data viitoare când vei asculta povestea Nașterii Domnului și te vei gândi la cei Trei Magi, vei ști de ce au oferit în dar prețioasa tămâie Dumnezeului lor. Și veți ști, de asemenea, cât de valoroasă este această rășină aromatică astăzi, precum și numeroasele moduri în care vă poate îmbunătăți sănătatea zilnic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!