Superstiții pentru ziua de duminică: ce poți și ce nu poți face duminica

Superstiții pentru ziua de duminică: ce poți și ce nu poți face duminica

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2020 in SpiritualitateSuperstitiiViata

Sfârșitul săptămânii se află sub auspiciile Soarelui, care dă energie și încurajează activitatea. Datorită influenței sale, mulți obțin succese în această zi a săptămânii, dar există și interdicții pentru această zi. Înțelepciunea populară vă va spune ce fapte vor duce la noi victorii și ce ar trebui abandonat, astfel încât să fie ocolite necazurile.

Duminica este considerată o perioadă de odihnă, este momentul să regenerezi energia după o săptămână de muncă și să te bucuri de viață.

Interdicțiile în zilele de duminică

Duminica în Ortodoxie este considerată o perioadă de odihnă, deoarece Domnul a creat lumea timp de șase zile, iar în a șaptea a contemplat roadele lucrării sale. Din acest motiv, este obișnuit să se dedice ultima zi a săptămânii nu numai odihnei, ci și rugăciunilor.

După cum știți, nu vă puteți spăla duminica, nici să vă tăiați părul și unghiile , pentru a nu fugări norocul banilor și a nu aduce probleme de sănătate.

Conform legendelor, duminica nu poți începe nimic nou și, de asemenea, să planifici ceva de dimineață până seara. Este mai bine să lăsați afacerile și grijile pentru alte zile și să dedicați duminica odihnei.

Duminica, nu este bine să refuzi să-ți ajuți aproapele. A jigni pe cineva duminica duce la necazuri și sărăcie.

Semne pozitive pentru duminică

Duminica este considerată cel mai bun moment pentru a te proteja de negativitate. Pentru aceasta, strămoșii noștri, după ce se trezeau, consumau lapte și miere, ca să nu mai existe loc pentru dureri și necazuri în viață.

Se crede că, dacă într-o zi de duminică, o fată necăsătorită aude bătând la fereastră de la o pasăre, atunci în curând își va întâlni alesul sau partenerul îi va propune o cerere în căsătorie.

Ultima zi a săptămânii este plină de energii și, dacă ascultați cu atenție semnalele corpului în această zi, puteți primi avertismente despre ce vă așteaptă în viitorul apropiat. Dacă urechile se înroșesc, simțiți cum vă ard, vă puteți aștepta la profit însă, dacă obrajii vă ard, atunci certurile cu cei dragi nu pot fi evitate.

Dacă într-o zi de duminică s-a desprins brusc un nasture pe haine, atunci vă puteți aștepta să cunoaște-și o persoană importantă.

Se crede că duminică poți aduce prosperitate acasă aruncând un vârf de zahăr pe fereastră și plimbându-te prin casă cu picioarele goale după trezire.

Se spune că duminica îi poți „sili” pe cei datori să vă returneze banii.

Spargerea farfuriilor duminică este un semn de profit. Aceasta se va împlini dacă numărați cioburile înainte de a le arunca.

Se spune că oamenii născuți duminică sunt dragi sorții, iar viața lor va fi plină de bucurie și pozitivitate.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!