Supa lui Hipocrate pentru sănătatea ficatului: rețeta dezvăluită

Supa lui Hipocrate pentru sănătatea ficatului: rețeta dezvăluită

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 July 2023 in Remedii NaturisteReteteSanatate

Hippocrate a fost primul medic din istoria umanității, care a pus bazele luptei împotriva diferitelor boli. Sfaturile sale înțelepte ne ajută și în prezent, așa că vom profita de ele.

Una dintre cele mai cunoscute invenții ale acestui vindecător din Grecia antică este celebra sa supă. Hippocrate considera că această supă ajută la întărirea corpului, la combaterea diferitelor afecțiuni și la restabilirea sănătății. Toate acestea se datorează compușilor valoroși din natură, conținuți în ingredientele utilizate pentru pregătirea acestei supă miraculoase.

Supa lui Hippocrate nu doar reface sănătatea, ci și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Iar acest lucru este deosebit de important în zilele noastre. Deoarece alimentele pe care le consumăm, aerul pe care îl respirăm și obiectele de uz casnic pe care le folosim în fiecare zi nu sunt întotdeauna sigure, iar calitatea lor lasă de dorit.

Apropo, Hippocrate considera că cauzele adevărate ale bolilor sunt intoxicația generală a organismului și scăderea activității ficatului.

Cum să preparați supa lui Hippocrate

Această minunată mâncare se prepară pe bază de rădăcinoase și ceapă. Compoziția supei diferă de cea a celei tradiționale doar prin adăugarea unor condimente suplimentare. Supa despre care vă voi vorbi are toate proprietățile benefice necesare pentru întărirea imunității, vindecarea ficatului și rinichilor.

În plus, această supă este un element important al dietei alcaline: o modalitate naturală de vindecare și de învingere a multor boli, deoarece majoritatea bacteriilor dăunătoare au dificultăți în a supraviețui într-un mediu alcalin.

Ingrediente

  • 1 rădăcină de țelină medie (sau 3-4 tije mari)
  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel de mărime medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 cepe de mărime medie
  • 6-7 roșii de mărime medie
  • o legătură de pătrunjel
  • condimente naturale după gust

Mod de preparare

Spălați bine legumele, deoarece ele trebuie să fiarbă nedecojite. Tăiați-le în bucăți mari, cu excepția roșiilor și a jumătate din usturoi, și puneți-le într-o oală. Adăugați apă până la nivelul legumelor, acoperiți cu un capac și puneți pe foc.

Când supa fierbe, reduceți focul și lăsați la foc mic timp de aproximativ 2 ore până când legumele sunt gata. La final, adăugați roșiile tăiate în bucăți și restul usturoiului.

Adăugați puțină sare. Apropo, înlocuirea acesteia cu condimente naturale este foarte benefică. Acestea pot fi nucșoară, ardei iute, ghimbir, cimbru, cimbru sălbatic, etc.

Pasați legumele și îndepărtați firele rămase. Puteți adăuga un pic de ulei vegetal.

Supa ar trebui să fie destul de densă, mai asemănătoare unui piure de legume. O puteți păstra în frigider într-un borcan de sticlă, dar nu mai mult de 2 zile, însă este mai bine să o consumați proaspătă, fierbinte.

Pentru a adăuga varietate și gust, puteți experimenta, adăugând de fiecare dată condimente naturale noi.

Puteți consuma supa lui Hippocrate în fiecare zi – organismul dvs. vă va fi recunoscător pentru asta. Substanțele nutritive valoroase conținute în această supă miraculoasă vor avea un efect benefic asupra stării de sănătate și a bunăstării dvs.

Pentru a extrage mai multe beneficii din acest produs și pentru a obține mai multe informații, consultați un specialist. Acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți calitatea vieții și să evitați problemele inutile.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!