Sunteți media celor 5 persoane cu care vă petreceți cea mai mare parte a timpului!

Sunteți media celor 5 persoane cu care vă petreceți cea mai mare parte a timpului!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Au fost făcute câteva cercetări interesante în psihologia socială, care explică modul în care cei mai mulți oameni își modelează viața. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii și adolescenți, dar și pentru adulți, care fac anumite alegeri pe baza influenței prieteniei cu cineva.

Să luăm un exemplu simplu: cu cine erați prieten în școală? Cu siguranță nu cu persoanele al căror caracter și interese erau similare cu ale voastre, ci cu cei care stăteau în bancă cu voi sau foarte aproape de banca voastră..

Un alt exemplu: multe studii socio-economice au arătat că instabilitatea economică a unei persoane este în mare măsură determinată de județul în care locuiește. În unele regiuni, șansele de îmbunătățire a situației financiare sunt foarte mari, dar în altele, aproape de zero.

Pur și simplu, mediul în care trăim și persoanele din jurul nostru au o mare influență asupra noastră. Așa cum a spus Jim Ron pe bună dreptate, „Ești media a cinci persoane cu care îți petreci cea mai mare parte a timpului”. Sau mai concret, influențele celor din jurul tău te clădesc ca persoană, ești ca o oglindire a lor.

Dacă simți că ai rămas pe loc, deși încerci din greu să faci progrese, privește în jur, vezi ce fel de oameni ai lângă tine. Majoritatea persoanelor tind să se adapteze la orice mediu, oriunde s-ar afla, ceea ce este foarte greșit. Ei au o trăsătură de personalitate pe care psihologii o numesc „locusul extern al controlului”, atunci când oamenii cred că viața lor este guvernată de factori externi.

Cum poți să schimbi acest lucru?

Dacă vrei să îți îmbunătățești starea și să reușești în viață, trebuie să te înconjori de oameni care au standarde mai înalte decât ale tale.

După cum a spus Tony Robbins, viața ta este o reflectare a standardelor tale sau a ceea ce ești dispus să suporți. Majoritatea oamenilor s-au dovedit a fi dispuși să suporte relații toxice, venituri mici sau munca neplăcută. Dacă nu le suportau, nu ar fi fost în viața lor, totul depinde de alegerile personale.

Același lucru este valabil și în relații. Gândește-te dacă partenerul tău te îndrumă spre standarde mai înalte sau te ajută să devii mai bun decât ești în acest moment? Sau privește altfel lucrurile, tu îl ajuți pe el să se dezvolte și să ajungă mai sus?

Majoritatea oamenilor sunt o reflectare directă a celor din jur. Dacă cei din jur au standarde scăzute, cu siguranță și tu le vei scade pe ale tale. Dacă alții au standarde mai ridicate, tu, la rândul tău, vei începe să le crești pe ale tale și să îți dorești mai mult de la viață.

Ține cont că atunci când ai persoane lângă tine persoane ambițioase și energice, acest lucru te va stimula și pe tine. Aceștia sunt oamenii cu care trebuie să te înconjori, oameni care te determină să devii mai bun. Calitatea vieții tale și calitatea muncii tale sunt determinate de standardele stabilite pentru tine și de standardele celor din jur.

Prin urmare, dacă vrei cu adevărat să devii mai bun, atunci înconjoară-te de oameni care vor menține standarde mai înalte, pentru a putea face și tu la fel. Potențialul tău nu va putea fi scos la iveală dacă ești înconjurat de oameni care nu te vor ajuta să te dezvolți. Alege-ți prietenii cu atenție.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!