Sunt neurolog și știu cu adevărat că frica, invidia și ura provoacă distrugerea lentă a corpului

Sunt neurolog și știu cu adevărat că frica, invidia și ura provoacă distrugerea lentă a corpului

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatate

Îți amintești de faimosul experiment al lui Avicenna cu doi miei? Doi miei frați au fost puși în cuști diferite și hrăniți exact la fel, doar că în fața unui miel a fost pusă o cușcă cu un lup.

Mielul care nu văzuse lupul era vioi și mânca bine, iar mielul care vedea mereu lupul, aflat într-o atmosferă de stres constant, a devenit deprimat, sedentar și a slăbit atât de mult încât nu mai putea să meargă. Nu degeaba se spune că toate bolile sunt cauzate de stres, iar invidia, ura și frica pot duce la un deces timpuriu.

Orice dezechilibru psihologic duce mai devreme sau mai târziu la boală. Dar cum poți să te protejezi de emoțiile negative? În acest articol vă vom spune cum să scăpați de stres și de gândurile negative pentru a evita riscul de apariție a bolilor.

Dacă scapi de stres, organismul tău îți va mulțumi

Profesorul Constantin Dulcan susține: „Când o persoană scapă de gândurile negative, i se îmbunătățește atât starea de spirit, cât și starea de bine”. Stresul cronic, care este un sentiment constant de anxietate, invidie, ură și furie schimbă pH-ul corpului făcându-l mai acid și crește riscul de apariție a multor boli.

Potrivit lui Dulcan, depresia dăunează și organismului: „O astfel de stare provoacă focare de inflamație, slăbește imunitatea, ceea ce înseamnă că o persoană devine o țintă ușoară pentru bacteriile cauzatoare de boli și alți microbi. Sentimentul de frică este destul de capabil să conducă o persoană spre boală sigură! »

Gândirea pozitivă întărește sistemul imunitar, crește energia vitală, crește speranța de viață și oferă o piele frumoasă și sănătoasă. Potrivit profesorului Dulcan, poți să scapi de stres și să-ți programezi creierul pentru fericire pe cont propriu! Iată ce îți recomandă acesta să faci pentru a scăpa de gândurile negative:

Cum să scapi de stres și depresie:

1. Încearcă să controlezi emoțiile negative, sentimentele de furie și frică. Nu te supăra din cauza lucrurilor mărunte și învață să înțelegi greșelile altora, fii mai empatic. „Dacă o persoană a făcut o greșeală, trebuie să încercăm să o iertăm. Să iertăm mai mult, pentru că iertarea la nivel fiziologic face ca pH-ul să fie alcalin, adică favorabil sănătății și neplăcut pentru boli”, spune Dulcan.

Desigur, nu vei putea scăpa de stres imediat, ai nevoie de multă muncă de autodisciplinare, va fi un proces lung, dar în final se va merita. Pentru a te motiva, amintește-ți mereu următorul lucru: fiecare secundă de negativitate ucide mii de celule din corpul tău.

2. Ia o pauză de 10 minute după fiecare oră de lucru: deconectează-te, uită de griji, încearcă să-ți limpezești gândurile, fă-ți timp pentru a face ceva relaxant. Poți chiar să ieși afară și să iei o gură de aer proaspăt, să te reîncarci cu energie fizic și psihic.

Dacă nu restabilești energia pe care ai consumat-o în procesul de rutină zilnică, epuizarea constantă a acesteia va duce la consecințe negative. Dar dacă înveți să mai iei câte o pauză din când în când, în curând vei putea lucra într-un alt ritm.

3. Înlocuiește cafeaua cu ceaiul. Bea ceaiul cald încet și învață să te bucuri de fiecare înghițitură. Cu timpul, te vei obișnui să te relaxezi în orice condiții și îți vei programa creierul pentru fericire.

4. Respiră adânc. Oboseala și stresul cronic apar adesea din cauza aportului insuficient de oxigen a creierului, nu degeaba toate metodele de relaxare se bazează pe respirație. Închide ochii pentru câteva minute, respiră adânc, iar atunci când expiri lasă oboseala și gândurile negative să iasă. Repetă acest lucru de mai multe ori.

Profesorul afirmă: ,,Nu iau niciodată pastile dacă mă doare capul. Mă relaxez doar, îmi imaginez o minge care radiază căldură, care iese din zona inimii și merge la cap, unde mă doare foarte tare, și vindecă durerea. Fac asta de mai multe ori, iar durerea dispare”.

5. Un stil de viață corect. Dacă vrei să fii sănătos, trebuie să duci un stil de viață activ, să mănânci corect, să te odihnești bine și să gândești pozitiv. Gândurile rele duc la mormânt, dar gândurile pozitive te umple de viață! Nu uita să gândești pozitiv în fiecare zi, pentru că o persoană are nevoie de pozitivitate ca de pâinea zilnică.

Acum știi că armonia, generozitatea, bunătatea și pacea trăiesc în tine, trebuie doar să înveți să renunți la gândurile negative și să-ți controlezi emoțiile. Dacă nu poți face asta de dragul respectului față de ceilalți, atunci încearcă să faci asta măcar pentru binele tău!

Respiră adânc și începe cu îndrăzneală o nouă zi cu zâmbetul pe buze, viața poate fi exact cum îți dorești tu să fie, vei vedea.

Tu cum te lupți cu stresul și proasta dispoziție? Spune-ne în comentarii și nu uita să împărtășești articolul prietenilor tăi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!