Subconștientul cunoaște răspunsurile la multe dintre întrebările tale. De ce nu ar trebui să-l ignori și cum să te împrietenești cu el

Subconștientul cunoaște răspunsurile la multe dintre întrebările tale. De ce nu ar trebui să-l ignori și cum să te împrietenești cu el

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2021 in SanatateSfaturiSpiritualitateViata

Subconștientul și modul prin care el se manifestă, intuiția, ne ajută să evităm multe probleme în viață, să identificăm caracterul oamenilor, să identificăm anumite probleme de sănătate sau să facem anumite alegeri dificile pe care viața ni le impune.

Dar pe parcursul vieții, unele persoane au învățat să o ignore complet, așa că nu toată lumea are intuiția bine dezvoltată, așadar nu au o legătură strânsă cu subconștientul. Dar de ce nu este bine să o ignorăm? De ce ea știe deja răspunsurile la întrebările noastre? Și cum poți să o dezvolți mai bine? În acest articol veți afla tot ceea ce vreți să știți despre subconștient și puterea intuiției.

Mai întâi, trebuie să menționăm că subconștientului lucrează în mod constant și ne trimite semnale într-o fracțiune de secundă atunci când avem nevoie de ajutorul lui. Chiar dacă intuiția funcționează constant, noi o blocăm, deoarece privim semnele ei ca pe niște simple gânduri trecătoare.

Ne îngropăm în muncă, în probleme, în propriile noastre emoții și ignorăm complet subconștientul. Mai devreme sau mai târziu, o persoană va realiza că trebuia să își asculte intuiția, dar va fi prea târziu și nu va putea da timpul înapoi pentru a face alte decizii. Cum funcționează subconștientul, pe care îl atribuim intuiției:

Țineți minte, când spuneți „Mă pricep foarte bine să citesc oamenii”, aveți impresia că ați dezvoltat super-abilități de identificare a caracterelor oamenilor, dar de fapt, tot meritul acesta i se atribuie intuiției. Nu exagerăm când spunem acest lucru, partea ta subconștientă funcționează constant. În viață câștigi experiență prin comunicarea cu oamenii, iar anumite gesturi, emoții și expresii faciale, te ajută să determini ce fel de caracter are acea persoană.

Când o nouă persoană se apropie de tine, mintea ta subconștientă deja o scanează (gesturi, expresii faciale, comportament) și poate spune clar ce fel de persoană este, indiferent dacă te minte sau nu, tu vei știi oricum adevărul dinainte. De cele mai multe ori, cel care își ascultă „eu-ul” interior își poate da seama imediat de felul unei persoane de a fi, pentru că are un sentiment neplăcut atunci când comunică cu ea. Sună familiar, nu? Acesta este „eu-ul” tău interior, care te ajută să eviți anumite situații neplăcute.

Cum poți să-ți dezvolți intuiția:

E ca un joc de ghicit. În principiu, nu trebuie să faci mare lucru, doar să apelezi la „eu-ul” tău mai des. Când te uiți la un film încearcă să ghicești ce se va întâmpla în continuare. Așază-te pe o bancă undeva și pune-ți o întrebare simplă (cum ar fi ,,cine va trece pe lângă tine, un băiat sau o fată?”), după aceea așteaptă un semn de la intuiție și vezi dacă ai avut dreptate. Atunci când cineva te sună încearcă să ghicești cine este acea persoană. Acest lucru te va ajuta să-ți dezvolți intuiția și să o asculți mai des.

Intuiția te ajută mai ales să iei anumite decizii importante în viață, și ar trebui să o asculți ca să nu regreți mai târziu că nu ai făcut-o. Ascultă mai întâi mintea subconștientă, pentru că ea îți va spune dacă ceva este bun pentru tine sau nu (nu te lăsa ghidat de logică), pentru că varianta logică nu este întotdeauna varianta cea mai bună pentru tine.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!