Stresul și alte motive pentru care creierul tău are nevoie mare de magneziu

Stresul și alte motive pentru care creierul tău are nevoie mare de magneziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateViata

Corpul uman este un sistem foarte complex în care totul este interconectat, iar problemele dintr-o parte pot crea altele. Un aport echilibrat de oligoelemente esențiale și minerale joacă un rol important în menținerea sănătății.

Cu toate acestea, există adesea probleme cu acest lucru. De exemplu, în ceea ce privește aportul de magneziu, 75% din populația adultă este sub valoarea zilnică de 420 mg.

Magneziul este implicat în procesele metabolice și biochimice celulare de bază din organism și este deosebit de important pentru activitatea creierului. Prin urmare, în cazul deficienței sale, pot exista consecințe negative pentru organism.

Pentru creier și sistemul nervos în general, magneziul are un efect pozitiv asupra :

 • învățare și memorie;
 • dispoziție și anxietate;
 • somn și insomnie;
 • previne dezvoltarea bolii Alzheimer.

Uneori funcționarea creierului se deteriorează din cauza circulației sanguine slabe, care este cel mai adesea cauzată de boli ale sistemului cardiovascular (CVS), tulburări metabolice (diabet, ateroscleroză), iar magneziul este implicat în procesele metabolice și în mecanismele care reglează activitatea inimii și a vaselor de sânge.

De asemenea, magneziul joacă un rol semnificativ pentru:

 • tensiune musculară și relaxare;
 • detoxifiere a corpului;
 • întărirea oaselor și articulațiilor.

În consecință, utilizarea magneziului în cantități suficiente ajută la îmbunătățirea multor procese. De exemplu, creșterea activității fizice a unei persoane, reducerea simptomelor depresiei, prevenirea migrenelor.

De asemenea, magneziul poate ajuta la tratamentul complex al bolilor cronice la persoanele în vârstă, persoanele supraponderale, prediabetul, deoarece participă la mecanisme care reduc severitatea procesului inflamator, participă la absorbția altor oligoelemente, precum vitamina D și calciu.

De unde puteți completa rezervele corpului cu acest mineral atât de valoros? Acesta poate fi obținut din complexele de vitamine pe care un medic le va prescrie. Alternativ, puteți găsi surse de magneziu în alimente.

Printre cele mai cunoscute alimente bogate în magneziu, putem enumera:

 • nuci (migdale, caju);
 • spanac;
 • avocado;
 • semințe de dovleac, fasole;
 • ciocolata neagra;
 • smochine.

Consumul acestor alimente este în general bun pentru a vă menține creierul sănătos, deoarece conțin alți nutrienți esențiali. Ține o dietă echilibrată, adaugă magneziu, și vei fi vesel și plin de energie.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!