Stresul, invidia și ura îți fac numai rău. Cum ar trebui să trăiască oamenii deștepți

Stresul, invidia și ura îți fac numai rău. Cum ar trebui să trăiască oamenii deștepți

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatateSpiritualitateViata

Profesorul Constantin Dulcan spune că atunci când o persoană scapă de gândurile negative, nu numai starea de spirit, ci și sănătatea sa se îmbunătățesc.

Datorită stresului cronic, a anxietății constante, a invidiei, a urii, a furiei, pH-ul din corpul uman crește, adică favorabil dezvoltării diferitelor boli, inclusiv a cancerului.

Frica poate chiar ucide. Un exemplu bun este celebrul experiment al lui Avicenna cu doi miei.

Doi miei frați au fost așezați în două cuști diferite la distanță și hrăniți exact la fel. În fața unui miel a fost așezată o cușcă cu un lup.

La începutul experimentului, ambii miei aveau aproximativ aceeași greutate corporală. După un timp, mielul care nu îl vedea pe lup a rămas la fel de vioi și gras. Celălalt, văzând lupul constant, a slăbit și s-a deprimat.

Acest experiment demonstrează că starea mentală afectează foarte mult starea fiziologică a organismului.

Potrivit profesorului Dulcan, orice dezechilibru emoțional o să ne afecteze sănătatea mai devreme sau mai târziu.

Dar cum poți să te protejezi de emoțiile negative? Iată ce spune însuși profesorul Dulcan:

„Încearcă să controlezi gândurile și emoțiile negative. Nu te supăra din orice, nu te enerva, fi mai înțelegător când cei din jurul tău greșesc.

Dacă o persoană greșește, încearcă să o ierți. Iertarea și starea de calm la nivel fiziologic face pH-ul alcalin, adică favorabil sănătății.

Ia o pauză timp de 10 minute la fiecare oră, respiră profund, încearcă să îți pui gândurile în ordine, uită de griji. Înlocuiește cafeaua cu ceaiul. Bea-l încet, în voie, în acest fel te vei simți mai relaxat.

Toate metodele de relaxare se bazează pe respirație. Oboseala apare din cauza lipsei de oxigen a creierului. Închide ochii câteva minute și respiră adânc. Continuă până te liniștești.

Dacă vrei să fii sănătos, mănâncă bine, fă-ți un stil de viață activ, dar nu uita de odihnă și somn, fii optimist și crede în părțile bune din viață.

Nu uita să faci lucrurile care îți plac, citește, călătorește, dansează, cântă, pictează, lucrurile acestea ne aduc fericire în viață.

Gândurile rele ne omoară, cele fericite ne dau viață. Trebuie să căutăm fericirea, avem nevoie de ea ca de aer”, scrie Dulcan.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!