Starea pielii feței este redată de starea creierului. Nouă sfaturi pentru o piele tânără și un creier sănătos, oferite de un neurofiziolog

Starea pielii feței este redată de starea creierului. Nouă sfaturi pentru o piele tânără și un creier sănătos, oferite de un neurofiziolog

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2020 in Dezvoltare PersonalaFrumuseteSanatateSfaturiSfaturi si Trucuri

Cum să-ți faci fața să pară mai tânără și mai fină, îmbunătățindu-ți și capacitatea de gândire!

Neurofiziologul Daniel Amen, care a studiat tomografiile cerebrale a peste 50 de mii de pacienți, a ajuns la concluzia că este foarte ușor să înțelegem starea creierului privind doar fața unei persoane. Starea pielii feței este similară cu starea creierului.

Dacă doriți să arătați cât mai bine, atunci va trebuie să vă concentrați mai mult asupra sănătății creierului.

Iată 9 reguli de bază:

1. Dacă creierul va dormi bine – pielea va străluci

Somnul bun întinerește. Regenerarea celulelor pielii, înlocuind celulele moarte cu celule proaspete și noi, este accelerată în timpul somnului. Un somn bun ajută mai bine decât toate tratamentele anti-îmbătrânire cunoscute și produsele cosmetice anti-îmbătrânire. În timpul somnului, pielea este refăcută și curățată de toxinele acumulate în timpul zilei. Se restabilește echilibrul hormonilor din organism, ceea ce ajută la prevenirea bolilor.

2. Fără stres – totul este ușor

Eliberați-vă de stres pentru a arăta mai tânără. Reducând stresul din viața ta, poți reseta vizual câțiva ani și încetini procesul de îmbătrânire a pielii tale. Când hormonii de stres sunt sub control, pielea va avea mai puține riduri și pete.

3. Exerciții pentru îmbunătățirea circulației sângelui

O frecvență cardiacă crescută îmbunătățește fluxul sanguin către creier și piele. Regenerarea celulară se îmbunătățește, crește producția de colagen, microtraumatismele și rănile pielii se vindecă mai repede – acestea sunt doar o parte a efectelor creșterii circulației sângelui.

4. Limitați cofeina și alcoolul

Pentru a vă menține pielea moale și suplă, evitați orice băutură care o deshidratează.

5. Dacă fumezi, ar trebui să renunți imediat!

Dacă renunțați la fumat, puteți inversa unele dintre traumele pe care le-a suferit deja pielea.

6. Mănâncă alimente sănătoase pentru creier

O dietă completă care conține antioxidanți prietenoși creierului vă va oferi o piele sănătoasă și va stimula regenerarea celulară.

7. Mențineți o greutate sănătoasă

Cu un corp stabil și fără kilograme în plus face ca pielea să aibă un tonus și o elasticitate mai bună.

8. Bea multă apă

Consumul de apă suficientă menține pielea hidratată și previne ridurile.

9. Fii atentă la soare

Bronzarea la soare este esențială pentru o piele sănătoasă, astfel încât organismul să poată produce suficientă vitamina D. Dar expunerea excesivă la soare poate provoca pete de vârstă și poate declanșa îmbătrânirea prematură. Experții consideră că aproximativ douăzeci de minute la soare în timpul zilei sunt suficiente. În restul timpului, se recomandă utilizarea de protecție solară.

 


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!