Image

Stai departe de rudele toxice. Cum îți poate distruge viața o persoană toxică apropiată

Publicat de Patricia Esca pe 25 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Decizia de a rupe legătura cu un membru al familiei este profund personală. Pentru unii dintre noi, vindecarea rănilor este posibilă numai prin apropierea de familie. În acest scenariu, vindecarea creează o nouă legătură mai profundă între membrii familiei, care este infinit de minunată. Dar pentru unii dintre noi, este imposibil să ne vindecăm rămânând în contact cu rudele noastre.

Separarea de un membru al familiei este încă considerată tabu, mai ales când vine vorba de o rudă apropiată. Uneori este suficientă o îndepărtare pe distanță scurtă și pe termen scurt. În alte cazuri, distanțarea poate fi permanentă. Este nevoie de o forță și un curaj incredibili pentru a trece prin asta.

Ce benefici aduce eliminarea unei rude din viața ta?

Există multe motive pentru care oamenii iau această decizie. Dar rădăcina sa constă în realizarea faptului că comportamentul disfuncțional al rudei tale strică echilibrul tău emoțional și mental și pur și simplu nu mai poți plăti acel preț.

Citeste si  Lucrurile pe care o femeie moderna nu trebuie sa le mai astepte de la un barbat!

Cred că o astfel de decizie nu este luată din frivolitate. Cel mai adesea, acest lucru vine după mulți ani de încercări în diferite moduri de a menține această conexiune și de a o duce la un nivel superior. La un moment dat, prețul devine prea mare și trebuie să luați o decizie.

Familia este un sistem complex. Când cineva nu mai joacă rolul obișnuit în acesta, sistemul se confruntă cu un fel de defecțiune. Conflictul poate duce la îmbunătățirea întregului sistem dacă membrii familiei sunt deschiși și dispuși să crească și să învețe. Dar, din păcate, uneori dorința de a crește și încercarea de a face o schimbare întâmpină rezistență din partea familiei.

În acest caz, o persoană care dorește să crească are de ales: să rămână într-un mediu toxic și disfuncțional sau să-l părăsească și să se dezvolte pe cont propriu. Alegerea de a rupe legătură se face cel mai adesea atunci când este evident că vindecarea este imposibilă în sistemul familial.

Citeste si  Greselile pe care ar trebui sa le eviti sa le faci, daca vrei sa nu sfarsesti in suferinta! Invata din greselile celorlalti, nu vei avea timp sa le faci pe toate!

Dacă membrii familiei sunt relativ sănătoși, stabili și deschiși, familia poate ajunge la echilibru fără prea mult haos. Cu toate acestea, dacă membrii familiei înșiși sunt profund traumatizați și răniți, dezvoltarea ta poate fi percepută ca o amenințare gravă pentru sistemul familial. În acest caz, haosul poate destabiliza profund situația și este foarte dificil de rezolvat. Ajutorul din exterior este foarte important aici.

Este uimitor cât de înverșunat oamenii refuză să privească situația din interior și până unde sunt dispuși să meargă pentru a rămâne în negare, inclusiv chiar să-și respingă propriul copil. Este într-adevăr o încercare inconștientă de a rezista schimbării prin proiectarea întregului conflict sau „răutate” asupra celui care inițiază transformarea sistemului familial.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon