Singurul președinte care a fost votat de 100% dintre alegători

Singurul președinte care a fost votat de 100% dintre alegători

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 January 2021 in CitateIstorieLifeStyle

A fost George Washington (1732-1799) – primul lider american care nu a vrut să fie numit „monarh” sau „dictator” și a devenit „domnul președinte

La 4 iulie 1776, Statele Unite au proclamat independența (un an după aceea, de altfel, Catherine II a distrus Zaporozhye Sich), dar pentru încă 6 ani americanii au luptat cu Marea Britanie, care până de curând fusese o colonie.

George Washington este apreciat în Statele Unite nu numai ca primul lider al noului stat, ci și ca comandant al armatei sale continentale, care a luptat pentru independență. Apropo, armata Washingtonului nu a câștigat întotdeauna, deoarece era formată din civili iar soldații britanici erau bine pregătiți. Iar în cele din urmă, totul sa încheiat bine pentru americani, iar în 1789 George Washington a fost ales primul președinte, care a fost numit și „tatăl fondator” al națiunii americane.

Vă relatăm cele mai interesante lucruri despre această persoană extraordinară:

Cu o înălțime de 188 de centimetri, George Washington a fost unul dintre cei mai înalți președinți din Statele Unite. Este interesant că a câștigat aceste alegeru numai cu … unul din dinții lui. La vârsta de 20 de ani, din anumite motive, au început să îi cadă dinții, iar în momentul alegerilor avea doar unul. Alții- implanturi – au fost făcuți din colți de animale, deși există încă o legendă conform căreia dinții lui Washington erau din lemn.

Washingtonul ar putea deveni nu un președinte, ci, de exemplu, un dictator sau un monarh. Aceasta a fost poziția pe care i-au oferit-o compatrioții săi.

George Washington a devenit singurul șef al Statelor Unite din istorie care a fost votat de 100% din alegători. A plecat cu reticență pentru un al doilea mandat și a refuzat categoric un al treilea, întorcându-se la marea sa fermă – era unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri. De atunci, niciunul dintre președinții americani nu a deținut această funcție de mai mult de două mandate. Aceasta a fost tradiția nescrisă stabilită de „tatăl fondator”. Doar Franklin Roosevelt la mijlocul secolului trecut a încălcat-o, fiind ales de 4 ori. După aceea, interdicția de a candida mai mult de două ori a fost introdusă ca lege.

Capitala Statelor Unite, orașul Washington, a fost numită în 1791 după actualul său președinte, George Washington. Acesta este un caz unic pentru America. El a început să construiască Casa Albă, a cărei construcție a fost finalizată la un an după moartea sa.

În 1797, Washington a demisionat din funcție și a trăit încă doi ani. În acest timp, a reușit să construiască cea mai mare distilerie din țară și le-a dat compatrioților săi whisky de primă clasă să bea.

Adora câinii (avea 36), precum și călăria. În timpul celei de-a doua inaugurări, George Washington a ținut un scurt discurs. A fost format din 133 de cuvinte.

„Tatăl fondator” a fost foarte bolnăvicios – în timpul vieții a suferit de difterie, tuberculoză, variolă, dizenterie, malarie, amigdalită, carbuncul, pneumonie și epiglotită (infecție a căilor respiratorii superioare).

Primul președinte american nu a lăsat descendenți direcți. Soția sa, Marta, avea doi copii dintr-o căsătorie anterioară.

Îi plăcea foarte mult să scrie. A trimis, conform diferitelor estimări, de la 18 la 20 de mii de scrisori! Chiar și dacă ați scrie o scrisoare în fiecare zi, va dura între 50 și 55 de ani pentru a-l depăși pe președinte.

Portretul lui George Washington este afișat pe bancnota de un dolar.

Cele mai frumoase 5 citate de George Washington

1. Mai bine să fii singur decât într-o ​​companie proastă.

2. Pregătirea pentru război este unul dintre cele mai eficiente mijloace de menținere a păcii.

3. Libertatea, când prinde rădăcini, este o plantă care crește rapid.

4. Asigură-te că faci ceea ce vrea Dumnezeu să faci – apoi fă-o cu toată puterea.

5. Fericirea depinde mai mult de structura interioară a minții unei persoane decât de influențele externe.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!