Image

Sindromul intestinului iritabil: 7 alimente pe care trebuie să le evitați

Publicat de Patricia Esca pe 17 September 2021 in SanatateSfaturi

Dacă te simți des rău din cauza sindromului de intestin iritabil, atunci cu siguranță ar trebui să vă analizați cu atenție dieta și să vedeți care sunt alimentele responsabile de acest lucru. Noi vă vom prezenta o listă de alimente care trebuie evitate în cazul diagnosticului de sindromul intestinului iritabil.

Sindromul intestinului iritabil este o afecțiune cronică care provoacă disconfort și uneori durere, însă modificările stilului de viață, în special dieta, pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Chiar dacă fiecare persoană este diferită și are anumite sensibilități la alimente, aceste alimente trebuie evitate de toate persoanele cu sindromul intestinului iritabil.

Iată ce alimente nu ar trebui să consumi:

Gluten

Un studiu pe persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil a constatat că jumătate dintre participanți și-au îmbunătățit starea atunci când au eliminat glutenul din alimentație. Din fericire, în zilele noastre există multe alternative disponibile fără gluten, inclusiv pâine fără gluten, bere și paste.

Citeste si  De ce sunt perele și bananele benefice împotriva gastritei

Lactate

Produsele lactate sunt cunoscute în mod normal drept alimente care provoacă sindromul intestinului iritabil. Deși motivele pentru acest lucru sunt neclare, un motiv posibil este conținutul relativ ridicat de grăsimi din produsele lactate.

Mâncărurile prăjite

Din păcate, alimentele prăjite, precum chipsurile și puiul prăjit, deși sunt delicioase, au un conținut ridicat de grăsimi, ceea ce poate face alimentele dificil de digerat. Despre cele călite cu ceapă, nici nu mai are rost să intrăm în discuție.

Leguminoase

Deși fasolea și leguminoasele au un conținut ridicat de proteine ​​și un conținut scăzut de grăsimi, acestea conțin compuși numiți oligozaharide care le fac dificil de digerat și pot provoca balonare și gaze.

Cafea

Mulți oameni cu greu pot funcționa fără o ceașcă de cafea de dimineață, dar dacă aveți sindromul intestinului iritabil, consumul unei băuturi cu cofeină vă poate copleși sistemul digestiv.

Alcool

Alcoolul este un factor declanșator pentru persoanele cu sindromul intestinului iritabil, însă poate fi în funcție de tipul de alcool pe care îl beți, nu toate băuturile alcoolice sunt la fel de periculoase. De exemplu, berea are un conținut ridicat de gluten, care poate fi un factor declanșator pentru unele persoane, în timp ce cidrul are un conținut ridicat de zahăr, care poate fi dăunător pentru alții.

Citeste si  Beneficiile consumului de vinete pentru sănătatea ta

Usturoiul și ceapa

Usturoiul și ceapa sunt slab absorbite de organism și, prin urmare, pot provoca balonări dureroase și gaze.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!