Simptome care indică o posibilă insuficiență renală

Simptome care indică o posibilă insuficiență renală

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2021 in SanatateSfaturi

Pentru a identifica această patologie periculoasă, oamenii ar trebui să acorde atenție schimbărilor din urină și urinare, tulburărilor de somn și umflăturilor ciudate.

Situați de ambele părți ale măduvei spinării, rinichii sunt responsabili de filtrarea sângelui – datorită lor, substanțele nocive sunt eliminate din sânge și excretate din organism prin urinare. Cu toate acestea, din cauza anumitor factori, unul sau ambii rinichi uneori încetează să funcționeze normal – o afecțiune cunoscută sub numele de insuficiență renală.

În unele cazuri, insuficiența renală este temporară și se dezvoltă foarte repede, dar mai des este o afecțiune cronică care se agravează în timp și necesită dializă sau transplant.

Acest avertisment a fost împărtășit într-un interviu de către medicul indian Marian B., care a spus că insuficiența renală nu poate da simptome vizibile până la dezvoltarea unei stări critice.

Având în vedere acest lucru, este necesar să se verifice starea rinichilor ca parte a analizelor medicale. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani sau cu afecțiuni medicale precum diabet, hipertensiune, probleme cardiace sau probleme cronice la rinichi.

Vorbind despre posibilele simptome ale patologiei care necesită atenție și examinare obligatorii, dr. Marian B. a enumerat următoarele semne:

  • Sânge în urină.
  • Urină spumoasă.
  • Scăderea cantității și frecvenței urinării.
  • Probleme cutanate care seamănă cu alergiile.
  • Tulburări de somn, insomnie.
  • Convulsii.
  • Umflarea picioarelor și gleznelor.
  • Greață constantă.

Insuficiența renală este o afecțiune gravă care poate duce la insuficiența altor organe. Poate dura ceva timp până veți putea observa această problemă. Prin urmare, experții recomandă să acordați atenție semnelor neobișnuite. Un miros neplăcut al respirației poate deveni unul dintre ele.

Dacă observați că respirația dvs. pare a fi mirosul de pește putrezit, acesta este un motiv pentru a fi precaut. Aceleași modificări ale mirosului de transpirație sau urină pot fi un semnal de insuficiență renală. Această concluzie a fost făcută de oamenii de știință într-un nou studiu prezentat în revista Hipocrate. Această tulburare este cunoscută sub numele de trimetilaminuria sau sindromul mirosului de pește.

„În cazul bolii trimetilaminuria, organismul nu poate procesa substanța cu miros puternic numită trimetilamină”, spune Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

Trimetilaminuria nu este mereu asociată cu insuficiența renală, iar studiul publicat în revista Hipocrate este primul care le combină pe cele două. Mai des, sindromul mirosului de pește poate fi cauzat de mutații ale genei FMO3, aportul excesiv de proteine, boli hepatice, perturbarea microbiomului intestinal și igiena orală deficitară.

Dacă observați simptomele enumerate, consultați-vă medicul pentru sfaturi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!