“Simplitatea este esența eleganței”: 5 înțelepciuni ale Sophiei Loren despre vârstă și frumusețe

“Simplitatea este esența eleganței”: 5 înțelepciuni ale Sophiei Loren despre vârstă și frumusețe

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2023 in Dezvoltare PersonalaFrumuseteLecții de viațăLifeStyleSfaturi

Titlul de cea mai frumoasă femeie din lume i-a fost acordat oficial Sophiei Loren când avea 72 de ani. În 2001, a publicat cartea “Femei și frumusețe”, care a devenit imediat un bestseller.

Desigur, multe dintre secretele ei nu mai sunt secrete, dar nu despre ele este vorba. Mai interesantă este percepția ei asupra lumii, experiența și înțelepciunea cu care își trăiește vârsta.

Simplificarea este bijuteria unei femei

Tatăl Sophiei nu a vrut să își întemeieze o familie, așa că ea s-a născut în afara căsătoriei, ceea ce în Italia patriarhală a acelei perioade era extrem de neobișnuit. Ei aveau un singur pat pe care se culcau toți trei pentru a face față foametei – aceasta a fost realitatea copilăriei ei.

Sophia Loren nu s-a simțit niciodată jenată de trecutul ei, ba din contră, fanii au adorat-o și mai mult pentru asta.

Nevoia m-a determinat să descopăr că simplitatea este esența eleganței. La început, am neglijat-o când am devenit celebră, dar mai târziu am revenit la ea și o urmez și astăzi. Cred că aceasta este cea mai valoroasă învățătură pe care o femeie o poate primi atunci când studiază moda.

În cartea sa, a scris că aceasta a fost cea mai valoroasă experiență pe care o femeie o poate avea dacă dorește să simtă moda și să-și dezvolte gustul impecabil. Doar eleganța poate face ca imaginea să fie individuală și impecabilă.

Cel mai important lucru la o femeie este mersul său

Adesea, un mers urât sau o postură strâmbă se datorează lipsei de încredere în sine. Frumusețea, în opinia mea, este despre curaj. Atrage oamenii spre noi. Dacă ai încredere în tine, ești deschisă fericirii și obstacolelor, atunci un zâmbet îți va apărea pe față, mersul tău va deveni mai grațios, iar gesturile – fluide și frumoase.

Mama Sophiei, Romilda Villani, a fost extraordinar de frumoasă în tinerețe. Dar a fost mersul ei care a făcut-o irezistibilă. Cum spune actrița, ea mergea în așa fel încât chiar și în hainele ei uzate arăta întotdeauna ca o regină.

Exact această grație pe care Sophie Loren a moștenit-o de la mama sa i-a adus primul titlu de regină a frumuseții a orașului lor la vârsta de 14 ani, când a urcat pe podium într-o rochie făcută dintr-o veche perdea.

Celebrul mers al Sophiei Loren în filmul “Căsătorie italiană“, pe care mulți au încercat fără succes să îl copieze, a fost inventat de soțul ei, regizorul Carlo Ponti. El a convins-o să exerseze timp de o lună și să meargă între două rânduri de dulapuri cu uși deschise și să le închidă cu șoldurile până când nu s-a mai auzit niciun zgomot.

Adevărata frumusețe este liniștea interioară

Pe fața unui băiat sau a unei fete nu poți citi prea mult, tinerii sunt lipsiți de griji. Dar timpul nu stă pe loc: suntem responsabili pentru aspectul nostru și nu numai în ceea ce privește îngrijirea pielii. La un moment dat se vede totul – plictiseala, iritarea, starea proastă, plângerile. Anii trec, iar urmele lor devin vizibile. Dar umorul, bunătatea și toleranța își pun amprenta pe chipul tău și îți creează o imagine care nu îmbătrânește niciodată.

Se poate crede că o femeie care zâmbește mereu și arată divin nu cunoaște tristețea și preocupările, dar puțini știu că viața Sophiei Loren a avut multe momente amare.

Ea a visat să aibă copii și câteva sarcini pierdute au fost aproape să-i coste viața, dar actrița nu s-a dat bătută. Pentru primul ei copil, ea a pus pauză carierei și a petrecut 9 luni în pat, întinsă pe spate.

În casa ei au izbucnit incendii, hoți au pătruns în ea, ea a petrecut 2 luni în închisoare pentru evaziune fiscală, mama ei, care s-a îmbolnăvit de demență senilă, a cheltuit sume uriașe pe distracții, iar soțul ei la sfârșitul vieții a suferit de o demență severă.

Cu toate acestea, Sophia Loren a continuat să zâmbească. Liniștea și abilitatea ei de a accepta viața așa cum este sunt cu adevărat mărețe.

Cel mai mare dușman al femeii este lenea

“Maturitatea este și ea minunată, dar complet diferită de tinerețe și, prin urmare, necesită o abordare diferită. Are nevoie de grijă și atenție, dar este mai rafinată, mai bogată și mai complexă decât prospețimea tinereții.”

De două ori, în 2007 și 2012, Sophia Loren a pozat pentru celebrul calendar Pirelli în costume destul de îndrăznețe. Ea încă își poate arăta corpul pentru că nu și-a pierdut atractivitatea. Totul datorită faptului că nu a fost niciodată leneșă.

Multe dintre citatele ei pe această temă au devenit celebre. De exemplu: “Este greu să devii irezistibil dacă ești leneș“. Auto-disciplina este foarte contagioasă. Doar începutul este greu, dar apoi totul se întâmplă de la sine.

Acest lucru se aplică absolut la tot: îngrijirea, rutina, efortul fizic, alimentația. Așa cum scrie Sophia Loren în cartea ei: renunțarea la mâncarea delicioasă este extrem de dificilă.

Mai ales având în vedere cât de des trebuie să participi la evenimente unde se servesc cele mai rafinate mâncăruri. Dar ea urmează doar o regulă: mănâncă doar dacă îi este foame. Atunci nimic nu o va ispitit.

Fântâna adevăratei tinereți este mintea

“Există o sursă de tinerețe îndelungată: este mintea ta, talentul tău, creativitatea pe care o aduci în viața ta și în viața celor dragi. Când înveți să îți folosești mintea mai mult, vei învinge cu adevărat vârsta.”

Chiar așa este, nicio frumusețe fizică nu se compară cu frumusețea interioară a unei persoane care nu încetează niciodată să se perfecționeze.

Sophia Loren nu s-a simțit niciodată jenată de schimbările legate de vârstă și nu încetează să repete că este înșelător să te chinui să îți prelungești tinerețea, cheltuind tot timpul încercând să înșeli natura.

Mult mai important este să te dedici unei pasiuni personale, astfel încât să nu mai rămână timp pentru gânduri triste. Poți învinge vârsta acceptând atât calitățile, cât și defectele tale.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!