Sigur ai auzit de oameni care s-au despartit desi pareau cuplul perfect! Iata cinci factori care pot distruge orice relatie, oricat de puternica ar fi!

Sigur ai auzit de oameni care s-au despartit desi pareau cuplul perfect! Iata cinci factori care pot distruge orice relatie, oricat de puternica ar fi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2020 in Relatii

O relatie sanatoasa se bazeaza pe dragoste, se bazeaza pe incredere, respect si valori. O relatie sanatoasa ne ajuta sa ne dezvoltam armonios alaturi de partenerul de viata si sa privim in aceeasi directie cu acesta. O relatie sanatoasa ne mentine pozitivi, empatici, stabili din punct de vedere emotional.

Iata 5 factori negativi care destrama o relatie:

ce destrama o relatie?

1. Lipsa de respect din relatie.

Cheia pentru o relatie sanatoasa si de lunga durata o reprezinta respectul reciproc al partenerilor. Lucruri precum insultele, amenintarile, certurile provocate de diferentele persoanele implicate in relatie – intr-un cuvant, lipsa de respect – vor aduce viata de cuplu la un punct critic.

Sfat: Asadar, trateaza-ti partenerul cu cel mai mare respect deoarece el este persoana alaturi de care traiesti cele mai profunde momente din viata ta.

2. Egoismul unui partener implicat in relatie.

ce destrama o relatie?Egoismul unuia dintre partenerii implicati in relatie este extrem de nociv pentru viata de cuplu. O relatie nu poate supravietui doar in functie de interesele, deciziile sau dorintele unei persoane.

Sfat: Incearca sa eviti certurile provocate de egoismul partenerului si sa discuti deschis cu el. Creati un echilibru intre propriile interese si lucrurile se vor rezolva. Nu veti rezolva doar problemele legate de egocentrism, ci si cele de respect reciproc in relatie, care va cunoaste o evolutie.

3. Lipsa de sinceritate din relatie.

O relatie se construieste pe fundatia solida a dragostei si respectului. Atunci cand partenerii au incredere totala unul in celalalt, iubirea dintre ei va inflori, iar relatia va fi armonioasa si trainica. Lipsa de sinceritate, tradarea si minciunile vor aduce energii negative in viata de cuplu si vor deschide rani pe sufletul persoanei de langa noi. Cum bine stim, unul dintre principalele motive pentru care majoritatea relatiilor se incheie este inselatul.

Sfat: Fii intotdeauna sincer/a. Desi acest lucru nu este usor intotdeauna, cu siguranta este benefic. Sinceritatea va intari relatia formata in timp si va creste increderea dintre tine si partener. La fel, cere-ti scuze pentru greselile pe care le faci si argumenteaza-ti alegerile atunci cand acestea il deranjeaza pe cel de langa tine.

4. Controlul/acapararea totala a partenerului de relatie.

Exista suficiente persoane care, atunci cand sunt intr-o relatie cu cineva, incearca sa isi controleze partenerul. Acest lucru poate avea consecinte negative pentru cel controlat deoarece astfel el isi pierde adevarata identitate si incepe chiar sa se simta respins emotional.

Sfat: Accepta-ti partenerul asa cum este el pentru ca asa v-ati indragostit unul de celalalt.

5. Capitolul financiar.

ce destrama o relatie?Relatiile se dezvolta prin sentimente, prin dragoste si incredere. Totusi, din anumite motive, capitolul financiar a devenit in ultimul timp un motiv major al destramarii cuplurilor. Desi banii ne ajuta sa mentinem relatia/familia fericita, ei nu sunt esentiali pentru armonie.

Sfat: Asigura-te ca relatia in care esti implicat/a se bazeaza pe dragoste si respect, si nu pe bani.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!