Shambala – cateva aspecte despre taramul spiritual

Publicitate

In traditia spirituala planetara, Shambala apare deopotriva ca inceput si sfarsit, ca sursa a intelepciunii si orizont al sperantelor umanitatii.

Toate culturile, toate legendele, toate marile mituri converg si reveleaza o viziune comuna, conform careia exista un taram tainic, locuit de intelepti si inzestrat cu o neasemuita frumusete si bogatie.

Acesta este denumit in traditia indiana, tibetana si mongolaShambala. Shambala este locul de unde au pornit toate invataturile intelepciunii si de aceea este unanim considerata „centrul” spiritual al planetei Pamant. Desi traditiile mentioneaza si alte nume pentru acest focar tainic al spiritualitatii umane, suntem indreptatiti sa consideram ca este vorba de acelasi taram al spiritelor foarte elevate, caci „inteleptii au o lume comuna”. Centrul spiritual al planetei vegheaza permanent, in taina, asupra noastra. In Shambala este pastrat nealterat tezaurul universal de spiritualitate.

In perioadele dificile ale istoriei, cand predomina pe planeta influenta fortelor demoniace si satanice – necredinta, dizarmonia, conflictele, viciile, violenta, intunericul etc. – centrul spiritual al planetei este ocultat, ascuns. Insa inteleptii din Shambala si mai ales Regele Shambalei continua sa vegheze asupra oamenilor, sa inspire cautarea sufletelor elevate, dornice de adevarata cunoastere si iubitoare de Dumnezeu.

Tot Shambala este cea care ne aduce speranta pentru un viitor spiritual al umanitatii; pentru ca din Shambala – se spune – vor porni armatele Luminii in confruntarea finala dintre Bine si Rau, prevestita si de Apocalipsa Sfantului Ioan. Cel care este acum Regele Shambalei va conduce lupta impotriva fortelor demoniace si satanice pe care le va infrange. Astfel va reincepe Varsta de Aur a omenirii

Prin urmare, regasim in mitul Shambalei, analogic, cele trei aspecte ale trinitatii hinduse: Brahma, Vishnu si Rudra Shiva, Divinul in aspectele sale de Creator, Mentinator si Distrugator al Universului. Brahma este ipostaza lui Dumnezeu care da nastere intregii manifestari, ca stapan al Vietii si al fortei creatoare.

Vishnu este aspectul divin care mentine viata si, potrivit traditiei hinduse, se manifesta periodic pe Pamant, pentru a ajuta oamenii sa depaseasca momentele de rascruce sau pentru a revigora spiritualitatea si credinta in Dumnezeu. Al treilea aspect, Rudra Shiva este asociat ipostazei terifiante a Divinului, care distruge raul si pune capat unei anumite manifestari pentru a incepe o noua creatie.

Shambala manifesta aceleasi trei fatete. Prima fateta reprezinta sursa, izvorul, originea creatoare a intelepciunii. A doua – taramul protector si inspirator care mentine vie traditia spirituala.

Publicitate

Iar a treia este fateta catre care se indreapta sperantele omenirii pentru renasterea sa spiritual.Prin forta sa tainica provenita de la Dumnezeu, Shambala lupta cu succes impotriva raului care tinde sa acapareze acum Pamantul. Neintamplator, cel care este acum Regele Shambalei este numit Rudra Chakrin, Teribilul Purtator al Rotii. El este chiar acel Rege prin care se va manifesta pedeapsa divina pentru fortele satanice si demoniace care cauta sa ia in stapanire planeta noastra.

Cum este Shambala?

Shambala este un taram foarte vast, de o frumusete paradisiaca. Ea nu este doar un paradis, ci este scena unei activitati frenetice, si mare parte din aceasta activitate are ca scop sustinerea si ghidarea spirituala a fiintelor umane incarnate pe Pamant.

Chiar si textele vechi care descriu Shambala ne indica faptul ca in aceasta lume exista un nivel tehnologic foarte avansat (locuitorii Shambalei folosesc de exemplu anumite vehicule de zbor foarte performante). Exista aici arhive vaste care tezaurizeaza istoria si spiritualitatea planetara, exista temple splendide si palate fastuoase.

Shambala, ne spune traditia tibetana, are forma unei flori de lotus cu opt petale, adica este impartita in opt regiuni principale, iar in centru se afla capitala, Kalapa, unde isi are resedinta Regele Lumii. Fiecare dintre cele opt regiuni principale este impartita in 12 domenii avand fiecare un guvernator.

Practic, in Shambala exista 96 de provincii distincte, plus capitala, Kalapa, un oras vast si infloritor, in care se afla impresionantul palat al Regelui Shambalei. Descrierea traditionala a Shambalei mentioneaza si faptul ca ea este inconjurata de munti foarte inalti si imposibil de trecut, simbol evident al faptului ca acest taram exista intr-o dimensiune paralela subtila, dar si al protectiei care face imposibil accesul in Shambala pentru fiinte umane care nu merita acest lucru.

Shambala, ca taram spiritual care guverneaza si inspira umanitatea si planeta noastra, este in ultima instanta sursa tuturor invataturilor si cailor spirituale autentice. Fie ca noi stim sau nu aceste lucruri, fie ca le intelegem sau nu, fie ca le percepem direct sau nu, realitatea Shambalei este incontestabila.

Putem spune chiar ca orice cale spirituala autentica „trece prin Shambala”. Fiecare scoala spirituala autentica este inspirata si sustinuta prin intermediul lumii tainice a Shambalei si fiecare aspirant spiritual sincer este sustinut si ghidat la randul sau de forta tainica a inteleptilor Shambalei si a Regelui Lumii din Shambala.

Sursa: efemeride.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Bucura-te ca esti femeie!

Publicitate

4 motive ca sa te bucuri ca esti femeie

Ti se pare uneori ca e prea greu sa fii femeie. Pentru ca in mentalul colectiv a ramas ancorat patriarhatul, iar pe umerii femeilor apasa grija pentru familie, pentru casa, pentru copii. Toate astea, in timp ce majoritatea femilor au si o cariera. Poate trecerea a fost facuta prea rapid, iar societatea nu a fost pregatita pentru asta si va mai fi nevoie sa treaca niste generatii pana cand semnul de egalitate sa fie pus intrutotul.

Caci acum seamana mai mult cu semnul aproximativ. Ar trebui sa te bucuri pentru asta si sa profiti de faptul ca femeile sunt din ce in ce mai apreciate in societate. Iata 4 motive ca sa te bucuri ca esti femeie.

Esti puternica si sensibila in acelasi timp

In zilele noastre femeile sunt capabile sa aiba si sa doreasca aceleasi lucruri ca si barbatii. Poti avea o cariera de succes si o viata de familie infloritoare. Femeile sunt independente financiar, aleg pe cine sa iubeasca, aleg momentul in care vor sa aiba un copil sau o familie. In acelasi timp, in intimitate, isi pot arata slabiciunea si simt nevoia unui mediu afectiv stabil.

Puterea pe care o au astazi femeile si sensibilitatea sunt doua lucruri contradictorii, insa femeile le merita. A trecut abia un secol de cand femeile au inceput sa culeaga roadele inteligentei si ale luptei lor pentru recunoastere. In zilele noastre, femeile nu trebuie sa se imbrace in haine barbatesti ca sa aiba succes in cariera, pot fi pe deplin stapane pe viata lor si au invatat chiar sa puna feminitatea in slujba reusitei sociale. Bucura-te ca esti femeie si ca poti fi puternica si sensibila in acealsi timp!

Iti poti cauta fericirea

Pana nu demult, dadea prost ca o femeie sa mearga intr-o directie aleasa de ea pentru a fi fericita. Cum iesea putin din norme era considerata o frivola, o mama rea sau iresponsabila. Sub presiunea societatii, femeile faceau eforturi pentru a se inscrie intr-un anumit tipar. Daca aveau o rabufnire de personalitate, femeile erau rapid puse la punct si aparea sentimentul de vina.

Si din acest punct de vedere femeile au evaluat. Acum isi pot sustine ideile, pot face lucruri care le fac placere fara teama de a fi judecate, isi pot creste copii altfel. Da, femeile au dreptul sa isi caute fericirea si pot spune acest lucru. Isi pot cladi o cariera, isi pot negocia relatia cu partenerul, pot cere lucruri fara a fi mereu obligate sa suporte sau sa ofere. Femeile pot trai si pentru ele.

Publicitate

Poti alege ce fel de viata vrei sa traiesti

Iti poti alege ce fel de viata vrei sa traiesti abia dupa ce in mentalul tau este ancorata ideea de libertate. Libertatea gandurilor si a deciziilor tale este mai importanta decat libertatea financiara. Autonomia psihica este capacitatea de a gandi ca esti capabila sa alegi, sa decizi, sa inventezi, sa schimbi lucruri. Acest lucru implica si faptul ca trebuie sa iti asumi toate lucrurile pe care le faci.

Poate parea o povara, iar unele femei nu reusesc acest lucru. Nu trebuie sa te simti vinovata. Uneori este mai usor sa ii lasi pe ceilalti sa hotarasca in locul tau. Partea buna a acestui lucru este ca femeile care isi insusesc ideea de libertate pot sa traisca in afara cuplului fara a fi judecate pentru acest lucru.

Ele nu mai trebuie sa isi ascunda starea de bine sau confortul care poate aparea atunci cand o femeie alege sa isi traiasca viata fara a depinde de un barbat.

Te poti bucura de amor

Femeile cred adesea ca placerea amoroasa sta in putere si in demonstratie, insa acest lucru vine de mai departe, din sine. Trebuie sa descoperi cine esti si ce iti face placere, sa cauti mereu lucrui noi despre tine si in acest fel te vei bucura si de o relatie amoroasa satisfacatoare.

Implinirea amoroasa sta in mobilitatea rolurilor si a relatiei. Suntem obiectul si subiectul dorintelor noastre, caci o relatie vie nu se limiteaza la a indeplini un singur rol. Barbatii au inteles acest lucru si le sustin din ce in ce mai mult pe femei in aceasta calatorie, pentru ca si-au dat seama ca pot si ei profita de acest lucru.

Femeile si-au dat seama ca nu trebuie sa se mai rusineze de lucrurile care le fac placere, inclusiv pe plan amoros si ca pot mereu cauta noi modalitati de a se simti implinite. Ele nu mai sunt un simplu obiect al barbatilor, au dreptul la satisfactie.

Daca te bucuri de faptul ca esti femeie si te simti implinita, nu uita sa transmiti acest lucru. Caci lupta femeilor pentru a fi fericite nu s-a incheiat. Nu toate societatile recunosc dreptul femeilor de a fi fericite sau de a se bucura de viata. Nu toti barbatii cred ca femeile merita sa fie puse in valoare.

Asa ca generatile viitoare sau persoanele care nu au posibilitatea sa fie la fel de informate sau de puternice ca tine trebuie sa invete sa se bucure si ele.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala