Sfaturile unei mame pentru fiica ei de 5 anisori, care sunt bune pentru oricare dintre noi

Sfaturile unei mame pentru fiica ei de 5 anisori, care sunt bune pentru oricare dintre noi

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2017 in Dezvoltare PersonalaSfaturi

Scrisoarea pe care o mamă i-a scris-o fiicei sale sub forma unei liste cu lucruri pe care nu ar trebui să le facă în viaţă reprezintă o sursă de inspiraţie pentru orice părinte şi nu numai.

Bloggeriţa Toni Hammer este mama a doi copii, o fetiţă în vârstă de patru ani, Lillian, şi un băieţel de patru ani, Levi. Femeia a publicat scrisoare pe Facebook şi Instragam şi în scurt timp s-a viralizat în mediul virtual datorită candorii cu care este scrisă.

Hammer a mărturisit pentru Huffington Post că a scris aceste rânduri pentru că fiica ei a început grădiniţa, ceea ce a reprezentant un moment foarte stresant pentru mamă. „Copiii se luau tot timpul de mine când eram mică şi urăsc ideea că fiica mea ar putea trece prin aceeaşi experienţă. Ştiu că nu va dura mult până la momentul în care cineva va încerca să o facă să se simtă că nu este valoroasă şi am vrut să mă asigur că va face faţă acelei clipe cu mai multă încredere decât am avut eu la vârsta ei“, a explicat femeia.

Hammer a precizat că îşi doreşte ca fiica ei să crească înţelegând cine este cu adevărat, ce îşi doreşte şi cum să se dezvolte respectând anumite valori: „Vreau să cresc un copil care să fie şi încrezător, dar şi bun, care să lupte pentru cei care nu o pot face, căruia să nu-i fie teamă să spună ce gândeşte şi care să muncească din greu pentru a face lumea un loc mai bun. Vreau să fie un om care să iubească dreptatea şi care să creadă cu tărie că poate face o schimbare.“

În scrisoarea care va rezona cu mămicile de pretutindeni, Hammer a oferit câteva sfaturi despre care crede că oricine le poate urma, amintindu-şi să trăiască în conformitate cu ceea ce îi face fericiţi şi nu cu ceea ce le face plăcere altora.

Iată sfaturile:

Nu cere scuze când cineva se loveşte de tine.

Nu spune „îmi pare rău că îţi dau bătăi de cap“. Nu eşti o sursă de durere pentru ceilalţi. Eşti o persoană cu gânduri şi sentimente care merită respect.

Nu inventa motive pentru care nu poţi ieşi la o întâlnire cu un tip cu care nu vrei de fapt să ieşi. Nu datorezi nimănui nicio explicaţie. Un simplu „nu, mulţumesc“ ar trebui să fie suficient.

Nu te gândi prea mult la ce mănânci în faţa oamenilor. Dacă îţi este foame, mănâncă şi mănâncă ce vrei. Dacă vrei pizza, nu-ţi lua o salată doar pentru că sunt alţi oameni în jur. Comandă pizza aia blestemată.

Nu-ţi lăsa părul lung doar pentru a face o altă persoană fericită.

Nu purta o rochie dacă nu-ţi doreşti asta.

Nu sta în casă doar pentru că nu ai pe nimeni cu care poţi ieşi. Ieşi în oraş cu tine. Creează-ţi experienţe de una singură şi pentru tine.

Nu te abţine să plângi. Dacă plângi însemnaă că simţi ceva care trebuie să iasă la suprafaţă. Nu este o slăbiciune. Este ceva uman.

Nu zâmbi pentru că aşa ţi-a zis cineva.

Nu îţi fie frică să râzi la propriile glume.

Nu spune „da“ doar pentru a fi politicoasă. Spune „nu“ pentru că este viaţa ta.

Nu-ţi ascunde opiniile. Vorbeşte şi fă-o tare. Trebuie să te faci auzită.

Nu cere scuze pentru cine eşti. Fii curajoasă, îndrăzneaţă şi frumoasă. Fii tu fără regrete.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!